Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, upřímně říkám, že začínám být trochu zoufalá..
Syn začal od září chodit do soukromé školky, do té doby moc nemocný nebyl, ikdyz byl na hřišti nebo v koutku, nic nějak nechytil, když jo, já byla dobrá a chytil to manžel.
Jenže teď, ze školky, je nemocný každou chvíli (normální já vím); ale před dvěma měsíci měl 4 dny horečku, od té doby rýmu a dneska znova horečku. Co od něj chytím, se v mým těle znásobí a jsem úplně vyřízena, teď dobiram antibiotika a on zas lehl s horečkou. Manžel nic, ten je téměř vždy v pohodě..
Zkusila jsem homeopatii, různý vitamíny pro mě i syna..nic, stejně to skončí tak jako teď. Má někdo něco co mu zafungovalo? Ať už třeba nějaká kombinace, probiotika..nevím jak z toho ven, motáme se v tom od září kdy to začalo covidem a me už dochází fyzická i psychická síla 😄 kdyby šlo jen o rýmičku, tak to přejdu, ale teď ty horečky jsou Teda očistec..děkuji
Prestan vyhazovat penize za cukrove pilulky a nevim, ktere vitaminy jsi zkouselna, na imunitu nasad C, D, pak zinek, probiotika urcite, hlavne, kdyz beres ATB…z prirodnich zazvor, cesnek, fermentovane potraviny, pak hlivu nebo rei-shi…ale jako jak moc to ve vysledku pomaha, to nikdo asi uplne nevi.
No je dost mozne, ze si tim budete muset proste projit…u nas kupodivu nejvetsi peklo bylo vlnoni, a to byly obe deti v instuticich 2. rok, ten prvni probehl relativne v klidu
Tocili jsme si to dokola hrozne ![]()
@beruska9 beru C I D, zkoušela jsem homeo mě i synovi. Syn měl preventan a teď má nějaké gumové od tchyně k tomu kapu D. Je to fakt děsný kolotoč, když se konečně dám nějak do kupy já zas lehne malej a já čekám, kdy to položí mě. Když už mě nebudi v noci kašel můj, tak nespím s malým protože má horečku, tam hlídám co bude a nebude. To jsem teda zvědavá, kdy se z toho vyhrabeme.. Děkuji ![]()
To bude tím covidem, my ho měli v létě a ač jsem normálně imunní vůči skoro všemu, tak teď ležím každou chvíli s něčím, kašel a rýmu mám od září snad v kuse
Můžeš zvýšit dávky céčka a decka, ale pri tom nástupu do školky je to normální, že děti každou chvíli něco dotáhnou. Jestli má jen rýmu a horečku jednou za dva měsíce, tak si ještě můžeš gratulovat
u nás už proběhlo několik kašlů, viróz a šestá nemoc ![]()
@Kriss Tina no na tu rýmu už jsem si zvykla😄 kašli jako takovému se vyhýbá syn, za to já vždy chytnu jeho rýmu a kašle se nemůžu zbavit. Horečku měl do téhle doby jednou a to právě když chytil v roce 6. Nebo 5.nemoc, teď nevím která je která 😄 🙊 jeho poslední horečku jsem. nechytla, za to tu poslední rýmu jo i s mým kašlem a nasedla mi na to angína. Dneska je to týden co mám antibiotika a syn začal zas v noci s horečkou. Na krk si nestěžuje, snad ji Teda nechytil ode mě, ale je to zas nějaký bacil co si před víkendem donesl ze školky ![]()
Druha horecka za dva mesice neni tak hrozna.
Vitaminy funguji, ale musis mit tech par dni v pocatku nemoci fakt vysoke davky. Dobra je jeste tinktura z lichorerisnice, klidne lzicku po dvou hodinach ten prvni den u tebe.
Homeo taky neni spatne, ale chce to fakt dobreho homeopata, rozhodne ne pediatra, ktery si udelal rychlokurz.
Doporučuju Imuno help od NarurVia, je tam nakombinováno C, D a zinek v dobrých dávkách pro dospělého. Dítěti můžeš taky, jestli spolkne kapsli. Ale ten Preventan je taky fajn, gumové jsou o ničem. Hlídej si, ať synovi nedáváte toho C a D zbytečně moc, zatěžuje to ledviny. Dítě potřebuje max 200mg denně C a max 1000mg D. Homeo…jako když na zlepšení imunity uděláš bylinkový čaj nebo česnekovou pomazánku, poznáš to víc. Je to na principu „věř, a víra tvá tě uzdraví“. Když koupíš Hašlerky a budeš věřit, jak je to přesně na rýmu, udělá to stejný efekt jako homeopatika.
Takze neublíží, ale žádné zlepšení bych od toho neočekávala. Ty školkove roky tak fungují. Dospělí jste taky dlouho nebyli promoření, takže ono je to vlastně pro imunitu takové nakopnutí do dalších let. (Ale jasně, že mít co 14 dní horečky v pořádku není).
@Kiwijeta Nedávala bych ho delší dobu do školky, aby se imunita vzpamatovala.