Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, poradí mi někdo jak je to v případě, že dcera bere Broncho-vaxom a má jít na očkování proti žloutence? Dr. to ví, neřeší, ale nedalo mi to a hledala jsem na netu a našla jeden příspěvek do nějaké diskuse kde paní psala, že kvůli podobným lékům na imunitu museli očkování odložit.
Problém je v tom, že je to už druhá dávka a termín docela hoří
Řešil někdo podobnou věc?
no, ono trochu záleží, proč je bere..
my třeba dali bronchovaxom jako podporu imunity na podzim, a pokud by bylo dítě zdravé, a mě hořela druhá dávka hepatitidy, rozhodně bych očkovala. (muž je dr. a tohle tedy neřeší. mladší syn má jít na 4prevenar/hexa, bere momentně ribomunyl, což je to samé, a rozhodně nic takového, jako že očko odložit kvůli tomu, neříkal.)
pokud by mělo dítě imunitu v čudu, a bronchov. by byla jen jedna z věcí, jak mu jí podpořit, rozdhoně bych neočkovala hepku vůbec.
jo, obecně, pro zdravé dítě - hep. A je celkem dobře snášená.. a jsem pro, protože hepka A není nic, než opruz, a přístup k léčení je příšerný!a děti jsou fakt čuňátka.. ![]()
dala jí ho dětská dr. kvůli častým nemocem, na imunologii nechodíme.
Psala jsem včera jedné dr. ta poradila týden před a týden po očkování vynechat. A ještě mám jednu možnost, dobrat ten broncho, má ho ještě na cca 3 týdny a pak očkovat, ale tam by byl potom týden zpoždění s tou vakcínou. Tak nevím co je menší zlo z těchto dvou variant ![]()
@Enoulik počkej, ale broncho se bere 10 dní v měsíci, 3 po sobě jdoucí měsíce, ne? alespoň tak je to psáno v příbalovém letáku.vy ho berete jinak?
aha, tak to jste měli tu léčebnou dávku, která je denně min. po dobu 10dnů. ale klidně bych pokud jste v té fázi obden přešla na doporučované schéma z příbalového letáku a v mezičase očkovala.