Indikace k CS

2183
1.1.13 08:41

Indikace k CS

Ahoj všichni, mám takový dotaz. první porod jsem měla naprosto příšerný, klešťový, velká krevní ztráta a vnitřní zranění (utržení čípku)naražená žebra ze skákaní na břiše, že jsem to cítila ještě půl roku po. Malý byl rozdýchávaný, viděla jsem ho až druhý den, nechtěli mi nic říct, takže veliký stres o jeho život. Za 3 měsíce budu rodit znovu.Je možné, aby byl první špatný porod k indikací k CS? Mám hrozný strach, ne z bolesti a ani ne tak o sebe, jako o toho drobka co mám v břiše :,(.Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
1.1.13 09:14

V tomto případě první porod určitě indikací nebude… Druhej porod bude určitě jinej :hug: Malej se zasekla asi v porodních cestách že? Nebo máš úzkou pánev? Pokud ano, tak to by mohlo být indikací, ale jestli se „jenom“ zasekl, tak druhé se určitě nezasekne. Ono u císaře není o co moc stát… Tam můžeš mít zase úplně jiné komplikace. Já císařem rodila a měla jsem poporodní komplikace, udělali mi něco s kolenem a dodnes mám půlku chodidla necitlivou, kůže u jizvy je stále hodně citlivá… Malého jsem dostala až po víc jak 48h po porodu… Takže já bych na císaře dobrovolně nešla ani náhodou. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
1.1.13 09:21

Pokud si najdeš dobrého psychiatra tak i strach z porodu je indikací… takže bych to zkusila. Ale jak píše monika, tak není o co stát a komplikace můžou nastat tak i tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.13 09:39

Zakladatelko, chapu te. Taky jsem nemela prijemny porod a nez aby to znova dopadlo jako u prvniho, chci CS, podle meho gynekologa mam nadeji, kdyz bude pripadne druhe dite stejne velke jako prvni. Ale ja hodlam klidne objezdit i psychology a psychiatry, protoze mam proste strach, ze bych nespolupracovala a mohlo by to dopadnout jeste hur, pripadne by mohli chtit dite kvuli velikosti vyvolat driv a nez znovu vyvolavany porod, tak bych radeji uz nemela dite.
Zkus si o tom promluvit s gynekologem, popis mu sve obavy a zeptej se jeho, co mas pro sekci udelat a hlavne si trvej na svem, pokud je trochu rozumny, tak te bure treba chvili presvedcovat, ale mel by ti poradit.

• Citovat
  • Upravit
1032
1.1.13 10:06

Zakladatelko - měla jsem podobný problém - první porod komplikace a podruhé jsem měla panickou hrůzu znovu rodit a císaře si vyprosila astálo to za to :kytka: Nedá se to srovnat, císař pro mě byla veliká úleva a bez stresů a nervů, ale to je asi individuální :roll:
za mě, rozhodně klidně k psychiatrovi pro doporučení, je to lepší než se zbytečně v těhotenství nervovat, to možná škodí spíš než císař :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
1.1.13 10:17

Chapu te, taky jsem mela hrozny porod..ale ver, ze cisar neni lepsi reseni..daji ti ho az treti den a porad ti opakujou, nejsete schpna se o nej postarat, v horsim pripade te k nemu ani nepusti :roll: a budes rada za kazdou fotku kterou tatinek udela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
1.1.13 10:33
@alsem píše:
Chapu te, taky jsem mela hrozny porod..ale ver, ze cisar neni lepsi reseni..daji ti ho az treti den a porad ti opakujou, nejsete schpna se o nej postarat, v horsim pripade te k nemu ani nepusti :roll: a budes rada za kazdou fotku kterou tatinek udela

Kde jsi rodila? U nás dají dítě nejpozději druhý den ráno. Po tom co vstaneš z postele :nevim: Pokud tedy nejsou problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
1.1.13 10:37

A co zkusit jinou porodnici, nebo si zaplatit porodní asistentku - dulu, se kterou navážeš vztah a porod ti povede a bude hlídat doktory a kdyby se to schylovalo k něčemu, co nechceš, tak ona zasáhne. Bývají zkušené a některé mají i dobré kontakty v daných porodnicích. Zkusila bych i tuto cestu. Třeba ti navázání vztahu s porodní asistentkou pomůže překonat strach. Nechci tě odrazovat od císaře, ale taky to není výhra. Záleží jak se udělá, kdo ho udělá a na koho pak narazíš v porodnici, aby ti mimčo vozili na kojení.

Zkusila bych rodit přirozeně, každý porod je jiný. Ale domluvila bych si kvůli blbé zkušenosti dobrého porodníka. To by mohl pomoct gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
1.1.13 10:39

Pokud máš dobrého gynekologa tak po dohodě s ním by ti mohl dát do karty že chceš CS. Kamarádka ho má domluvený. První porod také podobný jak popisuješ. Také jí syna rozdýchávali. Navíc mě štve když čtu že sestřičky skáčou na břiše. Je to zakázaný, protože je to víc nebezpečný než prospěšný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ziraf
1.1.13 13:40

Ano samozřejmě je! Velký strach z porodu je indikací k CS, ale musíě k psychiatrovi. Držím pěsti, ať to vyjde dle tvého přání. Hlavně neposlouchej, že když to zvládli ostatní, tak to zvládneš znovu taky. Sama musíš nejlíp vědět jestli to zvládneš a nebo ne :hug:

• Citovat
  • Upravit
11522
1.1.13 19:39

@monika32 v Třinci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
8.1.13 11:19

Ahoj byla jsem na tom po prvním porodu úplně stejne, syn se také zasekl a brali ho kleštěma, byl oživovaný a 2 dny v inkubátoru, rok jsme cvičili Vojtovku. Teď jsem 7 měsíců po druhém porodu, rodila jsem po 8 letech, tak dlouho jsem sbírala odvahu jít do toho znova a v poho, porodila jsem vaginálně během 4h, takže neboj každý porod je jiný :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí