Indukce nebo plyn?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Indukce nebo plyn?
Já furt nevím ![]()
Vždycky jsem chtěla indukci, protože se to líp udržuje (nic se tam nepřipéká, nejsou tam knoflíky, kde zalézá bordel), je to bezpečnější (když mi dítě otočí knoflíkem, nevybuchnem, případně se nezadusí celá rodina), rychle se ohřívá třeba voda na těstoviny a tak.
Plyn zas jede, i když vypnou elektřinu (občas se nám to tu stává), vaří na tom profíci
a budeme topit plynem, tak si říkám, jestli vařit na plynu nevyjde levněji, když nebudem mít žádný výhodný elektrický tarif? ![]()
Měl někdo možnost porovnat cenu vaření v takovém případě? (cenu nového nádobí netřeba řešit, nakupujem průběžně tak, aby to šlo i na indukci, kdybysme chtěli) Nebo myslíte, že to nemá cenu řešit? Co byste si dali radši?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. Já měla plyn ve starém bytě, teď mám sklokeramiku a už bych neměnila. Čištění je nesrovnatelné a navíc já se plynu bojím
. S indukcí zkušenost nemám, ale předpokládám, že je ještě lepší než sklokeramika (co se týká spotřeby, jinak je to podobné???). Spotřebu jsem nesrovnávala, ono to ani nešlo - teď je nás víc, vařím i přes den atp. Naučila jsem se počítat s tím, že ty plotýnky jsou ještě nějakou dobu teplé, takže vypínám dřív..
Hele a když vám nepůjde plyn, tak si zase aspoň zatopíš na sporáku
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my měli také plyn v bývalém bytě. Teď máme rok indukci a nemohu si ji vynachválit
Mnohem rychleji ohřeje, co potřebuješ, má jednoduché ovládání, skvěle se čistí a je tišší. A co velmi oceňuji je to, že když sundám z plotny hrnec, tak se plotýnka sama po chvíli vypne ![]()
Jo a k porovnání ceny - přišlo nám s manželem, že to vyjde na stejno ![]()
Příspěvek upraven 25.10.10 v 16:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je pravda, ale to se nám zatím nestalo, že by nešel plyn ![]()
Indukce by měla být lepší v té spotřebě - zahřívá se jenom hrnec podle velikosti dna a tím pádem plotýnka je horká jenom od toho zahřátého hrnce - takže se nespálíš, ani ti dítě třeba nezapálí na plotýnce pohozenou utěrku. A rychleji reaguje na změny teploty, v podstatě jak ten plyn.
Ta údržba mě právě láká neskutečně, teď z těch knoflíků zanesených nemůžu
Asi dělám někde chybu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsme se nastěhovali,tak jsme řešili přesně tohle.V celém baráku topíme plynem,při propočtech vaření plyn vychází lépe (ne o moc,přesné čísla už dávno nemám).
Ale já se plynu taky bojím ![]()
Nakonec máme sklokeramiku,indukce byla o dost dražší.Naučila jsem se vypínat dřív plotýnky,dost se tím ušetří.
Dřív jsem měla plyn a možná,že si to namlouvám,ale vaření na elektrice je takové čistší ![]()
No a když vypnou proud tak mázneš pár chlebů noooo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si tak nadávám, že jsem volila plyn..bylo to taky kvůli ceně..ale fakt jsem nasratá.
věčně zasr..nej, sice pěknej nerezovej, ale od věčnýho čistění stejně poškrábanej, o udržbě knoflíků nemluvím, z toho mi hrabe nejvíc…
když jsem u rodičů, tak se rozplývám ![]()
příště už jedině indukci!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zatím to vypadá celkem jednoznačně ![]()
Tu vyšší cenu desky už asi nějak rozdýcháme…
Nerine, to je fajn funkce, to jsem ani nevěděla ![]()
Ivoka nebo si pořídím ještě sporák na dřevo a už mě nenaštve nikdo ![]()
Rybano, nerezový plynový sporák má právě mamka - zatímco ona má úklid jako hobby, mě by z toho asi právě též šlehlo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mela jsem obe, a k plynu bych se nevratila, vari se na nem jinak a dle me hur. Taky plaminek laka deti, takze pyromanii podporovat nehodlam. Indukci bych nemenila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, máme POLOindukční sklokeram. desku a nemůžu vynachválit. Jsou tam 2 indukce a 2 „normální“ sklokeram.kolečka. Inkudce je naprosto super v rychlosti, ale něco (třeba smažení nebo delší vaření omáček apod.) radši dělám na neindukci (indukce je fakt divoch hrr hrr, takže olej ti rozpálí během chviličky a hůř se udržuje „konstantní“ tepelnej výkon).
S tím vypnutným plynem máš pravdu - když vynou elektriku, tak jsme nahraní, ale popravdě jsem to ještě nikdy tak kriticky nezažila, že by šlo o zdraví nebo život. Plyn bych do bytu nechtěla - bojim se ho, smrdí mi, dělá mastnou špínu kolem sebe, blbě se udržuje … Nelituju toho. Navíc často využívám časovač (minutku přímo v tý desce, samo se vypne) a taky máme to, že se inkudce sama vypne, pokud na ní nestojí hrnec. Je tam i dětská pojistka, takže dítko nemůže prstíkama nic „rozhodit“.
Příspěvek upraven 25.10.10 v 16:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme teď plynový sporák a to čištění mi tedy nijak hrozné nepřijde
Je fakt tedy, že už nefunguje jedna plotýnka, ale ten sporák je letitý.. Do nového jsem zatím počítala automaticky s plynovou deskou, ale když vás tak čtu, tak jsem na pochybách.
Jinak, plynu se nebojím, jednak u té desky jsou knoflíky nahoře, tudíž s nimi dítě jen tak neotočí a když už, tak se automaticky vypnou, pokud se neškrtne.
Já měla vždycky pocit, že vaření na plynu nás vyjde levnějš, ale nepočítala jsem to.
- Citovat
- Upravit
Jo a máme tuto z Ikea http://www.ikea.com/…cts/30147618 Přišlo nám to i jako celkem dobrá cena na indukci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme sklokeramickou desku a jsem spokojená. Naši mají plyn. Já jsem se plynu vždy docela bála, odmítala jsem se ke sporáku jen přiblížit.
Nedávno dávali na ČT2 dokument o léčení popálenin malých dětí. Brrr, že já se vždycky na něco takového dívám.
Za mě: plyn, potažmo oheň do baráku ani omylem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nerine píše:
Jo a máme tuto z Ikea http://www.ikea.com/…cts/30147618 Přišlo nám to i jako celkem dobrá cena na indukci
Tak to mám nějaké zastaralé ceny v hlavě nebo je to fakt super cena
Díky za tip!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sklokeramiku spíš nechci, neumím s tím… Jednou jsem na tom vařila a přišlo mi to pitomé, že to nejde rychle ztlumit
Tak když jsou jiné možnosti, radši tu indukci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a je pravda, že je to rychlejší, než rychlovarná konvice?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit