Infekční mononukleóza a Vánoce

Anonymní
20.12.22 21:59

Infekční mononukleóza a Vánoce

Ahoj, spíš si jdu jen postesknout, nic k řešení tady není. Dnes doktorka potvrdila u syna virovou mononukleózu a hned musel do nemocnice. Já zůstala doma s miminkem (kojím). Zatím to vypadá, že budou v nemocnici 10 dnů. Syn teď oslavil 3 roky. Na Ježíška se moc těší. Vím, oslavíme to v jiný den, syn nic nepozná. Jen mi je líto, že jako rodina nebudeme ten den spolu. Jsem zároveň sobec, protože je mi smutno, že budu na Štědrý den sama jen s miminkem (manžel bude taky sám se synem). Nějak si neumím představit, že si ten den připravím jen pro sebe a několikaměsíční miminko. Slavili byste Vánoce sami pro sebe? Prosím o anonym, informace o zdravotním stavu dítěte

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35859
20.12.22 22:02

Tak důležitější je zdraví dítěte než nějaký den v kalendáři 🤷🏻‍♀️ prostě bych na ně počkala. Sama bych nic neslavila, předpokládám, že plánuješ být doma a ne u někoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
20.12.22 22:08
@Anonymní píše:
Ahoj, spíš si jdu jen postesknout, nic k řešení tady není. Dnes doktorka potvrdila u syna virovou mononukleózu a hned musel do nemocnice. Já zůstala doma s miminkem (kojím). Zatím to vypadá, že budou v nemocnici 10 dnů. Syn teď oslavil 3 roky. Na Ježíška se moc těší. Vím, oslavíme to v jiný den, syn nic nepozná. Jen mi je líto, že jako rodina nebudeme ten den spolu. Jsem zároveň sobec, protože je mi smutno, že budu na Štědrý den sama jen s miminkem (manžel bude taky sám se synem). Nějak si neumím představit, že si ten den připravím jen pro sebe a několikaměsíční miminko. Slavili byste Vánoce sami pro sebe? Prosím o anonym, informace o zdravotním stavu dítěte

Asi bych neslavila a jen si užila klidnější den - prochazka, zavolat si přes videohovor a oslavit to až budou doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
20.12.22 22:10

Já bych si udělala na Štědrý den TV maraton a až bude syn doma, udělala bych komplet “Štědrý den” pro vaši rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.22 22:14
@pikola píše:
Tak důležitější je zdraví dítěte než nějaký den v kalendáři 🤷🏻‍♀️ prostě bych na ně počkala. Sama bych nic neslavila, předpokládám, že plánuješ být doma a ne u někoho.

Tak zdraví je to nejdůležitější o tom žádná. Akutní fázi nemoci jsem zvládla se synem doma. Celé dva týdny trvalo, než jsem doktorku uprosila na krevní testy. Syn je doma od 2. prosince. Takže už bude v nemocnici jen sledován, zda ty hodnoty klesají.
Budu doma. Pokud nebude náledí, tak bych mohla s kočárkem alespoň na půlnoční.

• Citovat
  • Upravit
607
20.12.22 22:28

A jaké má přesně potíže, že musel do nemocnice? Devítiletý syn taky právě prodělává mononukleózu, kterou prodává pravděpodobně od konce listopadu. Od začátku adventu byl ve škole 4 dny. Dnes byla doznívající mononukleóza potvrzena z krve. Jaterní testy prý dobré. Je doma, má mít klidový režim, atb mu zatím dávat nebudou i když zánětlivé parametry měl hraniční. O nemocnici naštěstí nepadlo ani slovo. Mám doma ještě batole, které v mononukleóze nejspíš jede taky, zítra s ním jdu k doktorce, tak snad to taky bude na domácí léčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
20.12.22 22:29

Neslavila bych. Zarmzí to určitě ale oslavite si to všichni až se synek vrátí s tatínkem domů 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
20.12.22 22:39

Neslavila bych nic, počkala bych se vším na návrat syna a manžela a pak bych udělala štědrý den. Ten den bych si udělala stejně jako každý jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
20.12.22 22:39
@Anonymní píše:
Ahoj, spíš si jdu jen postesknout, nic k řešení tady není. Dnes doktorka potvrdila u syna virovou mononukleózu a hned musel do nemocnice. Já zůstala doma s miminkem (kojím). Zatím to vypadá, že budou v nemocnici 10 dnů. Syn teď oslavil 3 roky. Na Ježíška se moc těší. Vím, oslavíme to v jiný den, syn nic nepozná. Jen mi je líto, že jako rodina nebudeme ten den spolu. Jsem zároveň sobec, protože je mi smutno, že budu na Štědrý den sama jen s miminkem (manžel bude taky sám se synem). Nějak si neumím představit, že si ten den připravím jen pro sebe a několikaměsíční miminko. Slavili byste Vánoce sami pro sebe? Prosím o anonym, informace o zdravotním stavu dítěte

Oslavte až budou chlapi doma. Ty si uzij klidný den s miminkem. Vždyť je to jen číslo v kalendáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.22 22:55
@iriass píše:
A jaké má přesně potíže, že musel do nemocnice? Devítiletý syn taky právě prodělává mononukleózu, kterou prodává pravděpodobně od konce listopadu. Od začátku adventu byl ve škole 4 dny. Dnes byla doznívající mononukleóza potvrzena z krve. Jaterní testy prý dobré. Je doma, má mít klidový režim, atb mu zatím dávat nebudou i když zánětlivé parametry měl hraniční. O nemocnici naštěstí nepadlo ani slovo. Mám doma ještě batole, které v mononukleóze nejspíš jede taky, zítra s ním jdu k doktorce, tak snad to taky bude na domácí léčení.

Abych to napsala nějak srozumitelně. 5. jsem vyslala manžela, ať jde k doktorce, že má malý velké uzliny a oteklá víčka. Vrátil se s tím, že má zvětšené uzliny, nemá kašel, ani rýmu, tak ho mohu dát do školky. :zed: 8. Jsem šla s malým sama, přidala se bolest břicha, horečky. Dala mi ATB, že má angínu. Hned v pondělí 12. jsem šla znovu, že ATB nezabírají, má horečky, je unavený, nemůže dýchat, tak mu vzala krev, že bude mít dovolenou, ale kdyby to bylo vážné, tak bude volat. V pondělí mi nikdo nezvedal v ordinaci telefon, tak jsme dneska rovnou šli. Syn má stále hodně chycené mandle a večer teploty, ale tekutin za den vypije dost, léky proti horečce máme. Dá se říct, že je z nejhoršího venku. Doktorka vychází k náběrů z toho 12. V nemocnici s ním nic nedělají. Zavodněný je dost, takže mu zítra udělají jen kontrolní odběry a budou ho sledovat. Manžel mi píše, že dělá samé lumpárny. Teď si říkám, že jsem si ho mohla nechat doma, ale když mi doktorka vyhrožovala, že bude mít potíže s játry a křehkou slezinu. Nechci nic zanedbat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.22 23:23

To je mi moc líto, držte se. :srdce: Já měla mononukleózu přes Vánoce, když mi bylo 9 let. Měla jsem nastoupit na infekční 23.12., ale asi se jich mě zželelo a nechali mě doma s tím, že musím ale rozhodně jen ležet a jen na záchod. Měla jsem zvoneček a zvonila na bráchu a mamku, když jsem něco chtěla. K večeři vařené kuře a br. kaši, ale byla jsem doma. Pak jsem stejně musela 29.12.do nemocnice, byla jsem tam tenkrát sama, už je to přes 30 let. Návštěvy přes balkon, naši zvládli návštěvy jen obden, protože nemocnice byla ve vedlejším městě. No, bylo to docela těžké..
Buď ráda, že syn může být s tátou a ty si s miminkem udělej pohodu na gauči u pohádek a Štědrý den si uděláte později. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.22 23:51
@Anonymní píše:
To je mi moc líto, držte se. :srdce: Já měla mononukleózu přes Vánoce, když mi bylo 9 let. Měla jsem nastoupit na infekční 23.12., ale asi se jich mě zželelo a nechali mě doma s tím, že musím ale rozhodně jen ležet a jen na záchod. Měla jsem zvoneček a zvonila na bráchu a mamku, když jsem něco chtěla. K večeři vařené kuře a br. kaši, ale byla jsem doma. Pak jsem stejně musela 29.12.do nemocnice, byla jsem tam tenkrát sama, už je to přes 30 let. Návštěvy přes balkon, naši zvládli návštěvy jen obden, protože nemocnice byla ve vedlejším městě. No, bylo to docela těžké..
Buď ráda, že syn může být s tátou a ty si s miminkem udělej pohodu na gauči u pohádek a Štědrý den si uděláte později. :srdce:

Děkuji za Vaši zkušenost. Jak říkám, jsem sobec, teď se za své pocity stydím. Jsem ráda, že syn je z toho nejhoršího venku, bude jen deset dní na pozorování. S miminkem si to doma užijeme a budeme se těšit, až se kluci vrátí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.12.22 23:53

Děkuji všem za odpovědi. @iriass Ať to u lékaře dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
524
21.12.22 02:08
@Anonymní píše:
Děkuji za Vaši zkušenost. Jak říkám, jsem sobec, teď se za své pocity stydím. Jsem ráda, že syn je z toho nejhoršího venku, bude jen deset dní na pozorování. S miminkem si to doma užijeme a budeme se těšit, až se kluci vrátí.

No a co se v nemocnici zeptat, jestli ho nepustí dom, když ho jenom sledují… Třeba v pátek, to jsou ještě dva další dny sledování, to by mohlo stačit :think:… Nemyslím si, že ho tam budou chtít držet, když by byl jinak ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
21.12.22 03:04

Taky jsem mela „nelecenou“ mononukleozu a nepreju ji nikomu. Znicilo mi to solidne jatra a mela jsem zachvaty, ze nemuzu dychat. 2 tydny nelepsici se angina doma, 2 tydny v nemocnici a 3 mesice doma, rok klidovy rezim, dieta. Mama tehdy dokonce se mnou odesla od „skvele“ detske dr.(neco jako vase), ktera furt lecila vsechno mozne…Cert vem vanoce, clovek je za zdravi rad vymeni. Syn ma stesti, ze je maly a organizmus se mu snad rychle zregeneruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí