RS viry u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
20.12.22 14:23

RS viry u miminka

Ahoj všem..
V pátek bohužel mého chlapečka (4 měsíce) museli hospitalizovat v nemocnici.. Má RS viry, už ve středu se mi nelíbil, rýma, občas kašel, tak jsme jeli k doktorce na kontrolu a poslala nás domu s inhalací Ventolinu po šesti hodinách.. V pátek jsme tam jeli znovu a doktorka váhala, jestli nás poslat do nemocnice, ale já byla pro, protože jsem chtěla mít malého pod kontrolou.. V nemocnici mi přišlo že už jsme přijeli pozdě.. Po přijmu, rentgen, odběry, sáček na moč a asi až na po šesté se jim podařilo zavést kapačku do hlavičky, takže strašně plakal na pokoji a já na chodbě.. Vůbec jsem nepoznala jeho hlas, byla to hrůza.. Bylo mi to tak líto, po strašně dlouhé době mě za ním konečně pustili.. Do nemocnice jsme přijeli v 10h ráno a zavádět kortikoidy začali až když byly všechny výsledky večer.. Dnes je to čtvrtý den a brouček nevydrží vůbec bez kyslíku.. Musí být co nejvíce ve stanu, kde ho inhaluje, takže ho vyndám, nakojím, přebalím a už houká monitor, že má nízkou saturaci.. Ale je zlatej, stále spinká nebo kouká, vůbec nepláče a to je poprvé co spinká sám v postýlce, je zvyklý být stále u mě.. Nejlepší na tom je, že u nás ve školce řádí spalová angína, takže starší dcera uz 6 týdnu nechodí do školky, aby domu nějakou nemoc nepřinesla.. Žádné návštěvy dětí, pouze babičky a stejně jsem ho neochránila.. Nejhorší je, že čekáte, že to každým dnem bude lepší a ono není. Nenašla jsem skoro žádné zkušenosti ostatních maminek, proto jsem se rozepsala.. Je tu nějaká další maminka, co její miminko trápí RS viry.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
399
20.12.22 14:36

Ahoj, skoncila jsem se synem v nemocnici minulý rok v jeho dvou měsících. Měl taktéž RS viry. Byli jsme v nemocnici pět dní a pustili nás. Docela rychle zabraly léky i kyslík. Taky ho nechávali inhalovat vincentku. Já ho tedy měla u sebe v posteli. O tom vůbec nebyla diskuze. Hodili mi kyslík nad postel a byli jsme takto spolu. To samé odběr krve. Byla jsem u toho. Pokud se ti někdo snaží říct, že u toho nemůžeš být, tak můžeš. Když to zvládneš a neseknes tam s sebou 😃 odběry byly ale hrozný. Nešlo jim ho nabrat, trápili ho děsně dlouho, nakonec ani kanylu neměl, protože to prostě nešlo. Bylo mi to moc líto, ale jsem ráda, že v tomto jsem tam mohla být s ním. Držím pěsti, ať je brzy dobře a jedete domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
20.12.22 16:38

Ahoj holky, já teda zkušenost u svých dětí zatím nemám ale chtěla jsem se zeptat, jaké jsou vlastně příznaky těch rs viru u takhle malých miminek? Mám teď měsíčního chlapečka a je nastydlej. Příšerně zahlenenej, rýma, pokašlává, jak mu stejkaj ty hleny do krku. A od ty doby, co jsem si přečetla, že tohle litá, tak jsem v nervu, jak poznám, že máme jet do nemocnice 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
20.12.22 17:38

@Tyna15 my dostali instrukci - jestli je teplota nad 38 stupňů u dítěte do 3m, nejpozději do 24h jet do nemocnice.

@Nedora23 my byli s RS viry v nemocnici před 2 týdny s 6 týdenním miminkem. My tedy jeli hned jak měl vyšší teplotu a dobře jsme udělali. Miminku v zásadě nic moc nebylo, žádná rýma jenom pár krát za den jednou, dva krát kašel a stejně jsme skončili na kyslíku. Dostal hadičku do nosu protože saturace šla dolů. Já bych doma nic nepoznala, jenom ta teplota a spavější miminko. Taky na 2 den pak dostal sondičku do bříška - vypadalo to děsně, tolik hadiček a kabelů :?. Ventolin nakonec dostávat nemusel a domů jsme jeli po 4 dnech. Ode mne ho ale nikdo nebral pryč, byli jsme pořád slopu. Na odběry se vždy ptali, jestli chci s ním. Ale my teď nejsme v čr a tady je nelegální brát dítě od rodiče, takže neberou nikdy. V čr ale myslím by vás taky neměli oddělovat, pokud nechceš.

A k tomu ochránila/neochránila. Já se na to ptala - starší je v jeslích. Prý je to jedno, RS teď řádí všude a podle nich se miminka stejně nejčastěji nakazí od dospělých, kteří jsou bezpříznakový. Přeji brzké uzdravení, dobře, že jste do nemocnice jeli.

• Citovat
  • Upravit
4
20.12.22 19:07

@Tyna15 Malej byl akorát zahleněný a nešla odsát rýma.. Tady v nemocnici mi ukazovali, že když dýchá, tak se pod hrudníčkem propadá, to znamená, že se mu špatně dýchá.. Jinak bych řekla klasické nachlazení.. Testy nám na ně dělali až v nemocnici.. Ale je lepší s takhle malým prckem jet co nejdříve na kontrolu ať se to když tak podchytí.. Teplotu měl jen jednou, dostal čípek a od té doby neměl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
20.12.22 19:09

@Nedora23 my jsme právě včera byli na pohotovosti. Tam ho doktorka zkontrolovala, řekla že mám hlídat aby nesípal a že mám odsavat a dávat fenistil. Ale poslali nás domu.. Ale já jsem furt nervni. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.12.22 21:06

@Tyna15 Malej byl akorát zahleněný a nešla odsát rýma.. Tady v nemocnici mi ukazovali, že když dýchá, tak se pod hrudníčkem propadá, to znamená, že se mu špatně dýchá.. Jinak bych řekla klasické nachlazení.. Testy nám na ně dělali až v nemocnici.. Ale je lepší s takhle malým prckem jet co nejdříve na kontrolu ať se to když tak podchytí.. Teplotu měl jen jednou, dostal čípek a od té doby neměl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.23 13:08

@Nedora23 Dobry den, mohu se zeptat, jak jste dopadli a jake jste pripadne mely dalsi priznaky? Od 23.12 jsme v Motole s nasim 4mes synem.. Kyslik jiz tri dny nepotrebujeme, nastalo ted posledni dva dny ohromne zlepseni, nicmene dnesni noc, kdy jsme jiz meli jit domu, zacalo opet zvraceni, nechutenstvi a prujem se zvysenou teplotou.. Syn uz mel energie na rozdavani a dnes je tu opet jak hromatka nestesti.. Bude se cekat, zda se dnesni noc bude opet opakovat, zda bude teplota, pokud ano udela se znovu CRP. Rikaji nam, ze se to casto stava, ze se stav zlepsi a nasledne zas zhorsi, deti jsou unavene a zacne opet nechutenstvi.. Celou dobu jsme krom dusnosti meli prave problem i se zvracenim, nechutenstvim a prujmy (maly byl hodne dehydrovany a asi 5dni mel sondicku na papani, aby aspon neco udrzel.. Budu moc rada za zkusenosti, zda jste meli take obdobny prubeh. Syn je uz po druhe operaci, silny alergik a toto nas semlelo oba rodice.. Stridame se tu s manzelem (doma trikety syn od soboty nestovice). Nejak bych byla rada za zkusenosti, kdy konecne dojde k trvalemu zlepseni, samozrejme individualni u kazdeho ditete, ale budu rada za info.. Dekuji, Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.23 23:17

Ahoj.
U nas byl RS vir taky mam 2 mesicni miminko. Mala zacala kaslat obcas pak vic obvodacka mi napred tvrdila ze je to zadni ryma. Po
3 dnech se hpdne zhorsila prestala mi pit, byla dušna, spava a kasel se rozjel.
Skoncili jsme v nemocnici na kyslikku a na inhalacich ventolinu, po 6 dnech nas pustili domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí