Bolesti u srdce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.12.22 21:27

bolesti u srdce

Dobrý večer. Dceři je 13 let a už dřív se stávalo, že se ji hůř dýchalo. Nedávno mi řekla, že jí píchá u srdce, nejdříve jen občas a děje se jí to častěji, před dvěma týdny 2× za jeden den. Myslela jsem si že to může být třeba ze stresu a nervů ze školy i když toho zrovna moc neměli. Rozhodli jsme se jít k doktorce, která řekla že se máme objednat na kardiologii. Bohužel nejspíše až po novém roce. Dceři se to píchání stává častěji a často se i stává že se jí blbě dýchá, má různé bolesti i na hrudi. Nevíte někdo co by to mohlo být? Popřípadě jestli to může být třeba něco vážnějšího?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44176
19.12.22 21:42

Na bolest od srdce většinou nejde ukázat prstem. Je plošná a vystřeluje většinou do levého ramene. Toto vím od doktorky už z dětství, jsem kardiak(VSV, po operaci v dětství stabilizovaná) a občas jsem právě v dospívání nějaké to píchání měla. Žádný vážný jiný důvod se nenašel. Od srdce to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
19.12.22 21:56
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Dceři je 13 let a už dřív se stávalo, že se ji hůř dýchalo. Nedávno mi řekla, že jí píchá u srdce, nejdříve jen občas a děje se jí to častěji, před dvěma týdny 2× za jeden den. Myslela jsem si že to může být třeba ze stresu a nervů ze školy i když toho zrovna moc neměli. Rozhodli jsme se jít k doktorce, která řekla že se máme objednat na kardiologii. Bohužel nejspíše až po novém roce. Dceři se to píchání stává častěji a často se i stává že se jí blbě dýchá, má různé bolesti i na hrudi. Nevíte někdo co by to mohlo být? Popřípadě jestli to může být třeba něco vážnějšího?

bolest na srdci po covidu trvala asi ctvrt roku, stejne jako u brachy a maminky… jinak bolest na hrudi jako takove od paleni zahy, hlavu vzuru bude to ok :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
19.12.22 23:16

No, ja bych ji zkusila najit nejake cviky na hrudni pater a zablokovana zebra. A trvala na tom, ze bude nosit skolni tasku na obou ramenou. A mozna bude po problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.22 05:51
@Anonymní píše:

Určitě běžte na kardiologii. Ale co se týče píchání u srdce, tak já to měla v dětství také a dlouho do dospělosti. Dělala jsem kdysi zdrávku a internista, co nás učil, říkal, že to je srdeční neuróza, je to vegetativní problém a není to vůbec nic vážného. Do srdce se nažene nekoordinovaně více krve, než se vejde a dítě pociťuje to píchnutí. Je to velmi nepříjemné, ale není to nic vážného. O špatném dýchání nic neříkal, nebo si to aspoň nepamatuji.

• Citovat
  • Upravit
35316
20.12.22 06:05

Tak jesli si stezuje na pichani a spatne dychani, tak ma spis zablokocane nejake zebro. Kdyby to bylo od srdce, nestezovala by si na spatne dychani, ale byla by viditelne dusna. A navic se bolest srdce nepojevuje jako pichani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11606
20.12.22 06:23

Pamatuji si, že v dospívání mě to také jednou postihlo. Najednou jsem pro silnou bolest nemohla dýchat a bylo to od zad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
20.12.22 06:27

Měla jsem to taky, spolu s aritmií a bušením srdce. Ale na nic se nepřišlo, na neurologii doktorka poukázala na úzkostné stavy, bylo to od psychiky. Samo to pak zmizelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.22 07:51

Ahoj.. já měla to stejné ještě někdy mám… Píchání u srdce někdy výše někdy níž a na boku, bolel mě hrudník lopatky, a měla jsem pocit že se nemůžu nadechnout. Šla jsem k dr. která mi řekla že píchání u srdce většinou nesouvisí s kardio nemoci ale radši mě poslala na kardio tam všechno v pořádku a ti mě poslali na neurologii. Nakonec jsem měla zablokované 4 žebro ( které má projevy třeba jako infarkt ) a 3 žebro v levo a ještě skřipla nějaký nerv… Tohle mám doteď, protože kašlu na cvičení takže se mi to nevyléčilo úplně, nejhorší je stres a svalové napětí kde se to zhorší.
Přeji aby dcera byla v pohodě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí