Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na bolest od srdce většinou nejde ukázat prstem. Je plošná a vystřeluje většinou do levého ramene. Toto vím od doktorky už z dětství, jsem kardiak(VSV, po operaci v dětství stabilizovaná) a občas jsem právě v dospívání nějaké to píchání měla. Žádný vážný jiný důvod se nenašel. Od srdce to nebylo.
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Dceři je 13 let a už dřív se stávalo, že se ji hůř dýchalo. Nedávno mi řekla, že jí píchá u srdce, nejdříve jen občas a děje se jí to častěji, před dvěma týdny 2× za jeden den. Myslela jsem si že to může být třeba ze stresu a nervů ze školy i když toho zrovna moc neměli. Rozhodli jsme se jít k doktorce, která řekla že se máme objednat na kardiologii. Bohužel nejspíše až po novém roce. Dceři se to píchání stává častěji a často se i stává že se jí blbě dýchá, má různé bolesti i na hrudi. Nevíte někdo co by to mohlo být? Popřípadě jestli to může být třeba něco vážnějšího?
bolest na srdci po covidu trvala asi ctvrt roku, stejne jako u brachy a maminky… jinak bolest na hrudi jako takove od paleni zahy, hlavu vzuru bude to ok ![]()
No, ja bych ji zkusila najit nejake cviky na hrudni pater a zablokovana zebra. A trvala na tom, ze bude nosit skolni tasku na obou ramenou. A mozna bude po problemu.
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Dceři je 13 let a už dřív se stávalo, že se ji hůř dýchalo. Nedávno mi řekla, že jí píchá u srdce, nejdříve jen občas a děje se jí to častěji, před dvěma týdny 2× za jeden den. Myslela jsem si že to může být třeba ze stresu a nervů ze školy i když toho zrovna moc neměli. Rozhodli jsme se jít k doktorce, která řekla že se máme objednat na kardiologii. Bohužel nejspíše až po novém roce. Dceři se to píchání stává častěji a často se i stává že se jí blbě dýchá, má různé bolesti i na hrudi. Nevíte někdo co by to mohlo být? Popřípadě jestli to může být třeba něco vážnějšího?
Určitě běžte na kardiologii. Ale co se týče píchání u srdce, tak já to měla v dětství také a dlouho do dospělosti. Dělala jsem kdysi zdrávku a internista, co nás učil, říkal, že to je srdeční neuróza, je to vegetativní problém a není to vůbec nic vážného. Do srdce se nažene nekoordinovaně více krve, než se vejde a dítě pociťuje to píchnutí. Je to velmi nepříjemné, ale není to nic vážného. O špatném dýchání nic neříkal, nebo si to aspoň nepamatuji.
Tak jesli si stezuje na pichani a spatne dychani, tak ma spis zablokocane nejake zebro. Kdyby to bylo od srdce, nestezovala by si na spatne dychani, ale byla by viditelne dusna. A navic se bolest srdce nepojevuje jako pichani.
Pamatuji si, že v dospívání mě to také jednou postihlo. Najednou jsem pro silnou bolest nemohla dýchat a bylo to od zad.
Měla jsem to taky, spolu s aritmií a bušením srdce. Ale na nic se nepřišlo, na neurologii doktorka poukázala na úzkostné stavy, bylo to od psychiky. Samo to pak zmizelo…
Ahoj.. já měla to stejné ještě někdy mám… Píchání u srdce někdy výše někdy níž a na boku, bolel mě hrudník lopatky, a měla jsem pocit že se nemůžu nadechnout. Šla jsem k dr. která mi řekla že píchání u srdce většinou nesouvisí s kardio nemoci ale radši mě poslala na kardio tam všechno v pořádku a ti mě poslali na neurologii. Nakonec jsem měla zablokované 4 žebro ( které má projevy třeba jako infarkt ) a 3 žebro v levo a ještě skřipla nějaký nerv… Tohle mám doteď, protože kašlu na cvičení takže se mi to nevyléčilo úplně, nejhorší je stres a svalové napětí kde se to zhorší.
Přeji aby dcera byla v pohodě.