Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
uvažuji o zakoupení inhalátoru. Dcera nastoupila v září do školky a už zaviněné válčit s prvními kašlíky a soplíky. Při pročítání diskuzí jak ulevit při zahlenění jsem narazila na doporučení inhalátoru. Hledala jsem tedy další diskuze, ale všechny jsou staršího data, takže v nich doporučované inhalátory už nejsou úplně aktuální. Máte prosím někdo tip jaký inhalátor zvolit k úlevě při běžném onemocnění (žádné astma, alergie atd.) dětí i dospělých? Ráda bych aby byl vhodný k inhalaci vincentky i případně léčiv, Mám v merku ultrazvukový Beuer IH40 nebo kompresorový Omron. Děkuji za rady.
Nevím, jestli ti to pomůže, ale v léčebně respiračních nemocí Zlaté Hory se používá Omron s vincentkou.
@Králičice Presne tuto kombinaci pouzivame doma, do 2 dnu je mala v cajku.. a ty hleny jdou krasne ven ![]()
Mám doma Laica MD6026 a vyhovuje mi, zrovna dneska jsem ho vytáhla. Inhaluju Vincentku, dneska jsem zkusila přidat ještě tee-tree olejíček, je to teda hnusný, ale doufám, že to pomůže.
@Follynka Omron Nami Cat C303K inhalátor kompresorový modrý
Zdravím, taky dnes porizuji Omron comp air. Kluci chrlej snad 5 tydnu ten mladší 2.5let týden po dobrani klacidu na zanet prudusek opet prokaslana noc😐. Druhy 8 let to ma mírnějni. Snad bude i malej spolupracovat je to ma poslední nadeje.🙏
Důležitá je velikost rozprašovaných částic, pokud jde o dutiny, stačí větší částice, pokud jde ale o průdušky, tak čím menší, tím lepší uvedeno v µm (pokud je menší než 5 stačí)
kompresorové jsou hlasitější
ultrazvukové tišší
někdo říká, že je to jedno, ale já mám raději ultrazvukové, dobré je, když je tam větší prostor na vodu pod kalíškem, aby člověk nemusel pořád hlídat, že se to „nespálí“
značky Laica, Omron, Nimo
od Nimo mám vyzkoušený HNK-UN-01 (hlasitost má 55 dB, to už je docela slyšet pro orientaci)
Dobrý den, dítěti budou za pár dnů 3 roky. Nastupuje do skupinky a já se vracím zpět do práce. Bohužel často trpí na rýmy..(i zelené) Od dr.mam žádanku na orl zda má ok mandle apod..No k věci…je i pro zdrávé děti vhodný inhalator? Nemame potcrzene astma nic…ale ja uz nevim co delat. S kapesniky neni kamarad takze stale odsavacka na vysavac..tak premyslim o tom inhalatoru..ale co do nej davat? Vincentku pro triletaka? Muze to? Mame inhalovat i kdyz je zdravej jentak jako prevence? Nebo jen kdyz ma nudle? Prosim o nazor/rady/zkusenosti…moc dekuju! ![]()
Inhalacemi s Vincentkou se nic nezkazí. V lázních z toho dělají div ne zázrak, jen ta péče stojí 50 tisíc na měsíc (v těch lázních).
@Doctus velmi děkuji za odpověď. Nevíte prosím zda má smysl inhalovat i když rýma není? Nebo jen při rýmě? Jak často?
@LP4
Ani preventivními inhalacemi nic zlého neuděláte. Trochu to udělá toaletu dýchacích cest.