Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky chci se optat manžel je v nemocnici celý natekl, dostal vyrážku po celem těle, take horečku. Měl anginu dobral penicilin a za 4 dny se mu stalo tohle, odvezla jsem ho do nemocnice tam nejdřív že to bude reakce na penicilin dali mu kapačky stav se zlepšil ale vyrážka všude nezmizela, ted dokonce primář řekl že může jíd o nějakou infekci tak mu dělají různé testy.Chci se tedy zeptat jak může člověk dostat infekci když nikde neměl žádné zranění a špatné jidlo taky určitě nejedl, už je tam chudák 4 dny a furt odebírají jen samé výtěry atd
Úplně normálně. Všechno to lítá ve vzduchu, stačí mít oslabenou imunitu a infekci typu clost. diff. apod. chytí raz dva, je tam docela velká virulence. Většina kmenů infekcí vůbec nesouvisí se zraněním.
Příspěvek upraven 10.02.14 v 18:58
@agvamarine
Jaká ATB dostal? Někdy se stane, že po špatně dg. mononukleoze (dg. jako angína) se při současném podání aminopenicilinu objeví vyrážka, která ovšem není životu nebezpečná. P. S. Nevím, proč se náhled prvního obrázku na stránce zobrazí a u druhého zůstane jen odkaz.
Dostal penbene 1500 prášky mu rychle zabrali ale 3 den po dobrání opuchl a dostal vyrážku tak šel k doktorce ta mu píchla injekci na alergii do rana mu něco splasklo i někde zmizela vyrázka, ale k večeru začal opět natekat začalo ho bolet břicho na zvracení a mel horečku 39,rano už zvracel tak jsem ho odvezla do nemocnice tam mu doted dávají kapačky a dělají testy, jinak opuchy už nemá ale vyrázku někde ještě ma. Takovouhle neměl byli to fleky různě romístěný a někde i s otokem třeba kolem očí kolen a na rukách
Neboj, ono hlavně výsledky taky chvilku trvají - serologie většinou 2-3 dny, podle labiny a mikrobiologie těch 48 hodin + občas ještě dalších 24 pro upřesnění. Takže bych se nenervila a vydržela. Hlavně, že je manželovi líp.
I říkal že když mu primář skoušel jezdit tužkou po zádech tak mu tam zustali věci co dělal a vůbec mu to nemizelo, no uvidime jsem zvědavá co z toho bude
@agvamarine píše:
Dostal penbene 1500 prášky mu rychle zabrali ale 3 den po dobrání opuchl a dostal vyrážku tak šel k doktorce ta mu píchla injekci na alergii do rana mu něco splasklo i někde zmizela vyrázka, ale k večeru začal opět natekat začalo ho bolet břicho na zvracení a mel horečku 39,rano už zvracel tak jsem ho odvezla do nemocnice tam mu doted dávají kapačky a dělají testy, jinak opuchy už nemá ale vyrázku někde ještě ma. Takovouhle neměl byli to fleky různě romístěný a někde i s otokem třeba kolem očí kolen a na rukách
Tak Penebene je klasický čistý PNC, ten se v pohodě při onem. mononukleozy dává - jak už tu zaznělo…
Udělala jsi to nejlepší co jsi mohla a uvidíte, ona to prostě opravdu mohla být jen silná alerg. reakce a nebo taky i jiné onem. které nasedlo na onem. původní.