Info o kočárcích

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2827
3.2.09 18:08

Ono taky dost záleží na tom,kolik chcete investovat.
já mám
4 kola nafukovací,
super odpružení,
projedu 60 cm dveřma,
taška na mimi 75cm a pak zůstane úplně rovnej sportovní kočárek,kterej je ještě zakončenej,takže pořád jako hlubokej 85× 34cm,pak se to zakončení oddělá a dá se madlo
váha 14,5 kg
velkej košík
Vozím vněm teď skoro 2 letý dítě ve fusaku a to je tady terén nejhorší
Cena necelých 6 tisíc se vším všudy.
Je to sice polskej kočár,ale i po 2 letech je jak novej a fakt ho nešetřím.
Má teda i mouchy-horší ovladatelnost s dítětem po směru jízdy,ale já ho tak nevozím,tak mi to neva:-)A někomu se i ta váha může zdát dost,ale zase za tu cenu se lehčí sehnat nedal:-( jednou jsme měnili pružinu a loni zatáčel-někde jsme ho asi ,,nabourali"-tak ho manžel srovnal a už přes rok zase vesele drandíme bez poruch:-)
A vejde se v pohodě do kufru Fordu Fiesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
3.2.09 18:11

ještě jsem chtěla dodat,že designově by se asi každýmu nelíbil,ale mě záleželo na funkčnosti,ne na vzhledu.Kupodivu mě se líbí-dokonce pořád a nikdy jsem ještě nepotkala úplně stejnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
4.2.09 12:23

Díky za rady. Natašo poradila jsi hodně ;)

Tajné tipy mám. Manželův kolega mu doporučil Jane Slalom. Ale kamarádka tady z mimina mi doporučila na eskalátory ruční brzdu na zadní kola a tu jane nemá. Hrozně si chválí Peg Perego GT3. Ten má i docela velkou korbičku a je při váze 13 kg docela robustní aby zvládl terén. Akorát nemá přehazovací rukojeť, ale tu budu muset hold obětovat. Pokud je lepší řešit to plenou a pláštěnkou, tak je to asi jasný. Sportovní korbička se dá na:,–(it jen po směru jízdy, ale spousta mamin tu psala, že prcek stejně není zvědavej na to co má doma :D Novej sice stojí 18900,– (komplet sporťák+korba+autosedačka) ale snad ho seženeme někde přes bazárek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.2.09 13:18

Nám byl zase doporučen Patron Apollon Alux, jela jsem s ním, má všechno, co bych chtěla, tak půjdu do něho… Není to ten úplně nejvíc „in“ kočárek pro moderní dívku do moderního velkoměsta, ale líbí se mi a je za rozumnou cenu. Teď jsem mrkla, na kolik vyjde Jané Slalom s korbičkou a autosedačkou a málem mi vypadly oči 8O

Co se týče sezení dítěte po směru/proti směru, mám na to takový názor, že je sice možné, že se dítě chce dívat někam, ale jsou situace, kdy na něho budu prostě potřebovat vidět zepředu a bude mi úplně jedno, kam se dívat chce nebo nechce - proto jsem pro přehazovací rukojeť :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3103
4.2.09 13:56

U té přehazovací rukojeti jsem spíš šilhala po kočárcích Teutonia Mistral P. Patron se mi sice moc líbil v krámě, ale tady na emiminu je na něj hodně špatnejch reakcí kvůli poruchovosti a různým neduhům. Navíc prej reklamace pak nejsou nic moc :( Jinak co se týče ceny, tak bych se ráda vešla do 10 000,– :roll: . Počítám s kočárkem z bazaru, ale zase bych radši koupila dražší kvalitní kočárek, než levnější sice funkční, ale abych ho neodrovnala během 1/2 roku. A že u nás dostane pořádný záhul… polňačky, les, dva velcí psi k tomu, pražská mhd a navíc skládání do auta při docela častém cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.2.09 14:52

Já jsem právě na Patron četla i dost dobrých reakcí a hlavně slyšela naživo od známých, kteří ho mají už 2,5 roku bez nejmenších potíží… Asi je to jak se vším, vždycky se najde zmetek a záleží i na tom, jak s tím člověk zachází. Můj bratr například by mohl dělat testera pro firmy nejrůznějšího druhu, protože věc, kterou má jiný člověk neporušenou 5 let, u něho odejde po pár měsících s tím, že je to šmejd :lol: Prostě se o ty věci neumí starat… Takže když by to přežilo jeho zacházení, může to dostat atest nejvyšší kvality :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
4.2.09 17:03

tak peg perego jsem chtela taky,ale odradil me prave proto,ze nebyla moznost prehodit sportovni sedacku,kazdy ma na to jiny nazor,ale ja jsem to vyuzila,mala sla do sportaku v 6 mesicich,takze jsem ji vozila tak,abych na ni videla a teprve v roce jsem ji prehazovala a pak nastavaly situace,kdy mala chtela byt otocena ke mne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.2.09 11:04

Peg perego má ale 13 kg jen ta konstrukce, se sportovní sedačkou se to vyšplhá až k 16kg, je opravdu dost těžký. kamarádka ho měla na týden - vyměněný s jinou, dobře se vozí, má spoustu vychytávek, ale ta váha… a pak, nelíbí se mi moc ta brzda. ručka sice na zadní kola, to je opravdu dobré,a le brzda normální není sešlapávací, ale na té ručce se něco zatáhne… nepřišlo mi to moc dobré… :?

na přehazovací rukojeť má každý svůj názor.
já chtěla lehký dobře ovladatelný a skladný kočárek, a to byly priority. u 3kolek se dá max. otáčet celá sedačka, což má myslím z těch terénních jen quinny freestyle, který se btw už 2 roky nevyrábí, takže bych do něj nešla… a navíc je moc úzký a taky celkem těžký… a nevešel by se nám do tehdejšího auta :? pak teutonia spirit S3, ale ta měla jen pastovky, nešly tehdy objednat nafukovačky, teď snad jsou… navíc se mi ten kočárek nelíbí designově, jinak je prý fajn.
Cortina je těžší, poruchová, celkově nic moc, ale najdou se i holky, které si ho nemůžou vynachválit. sama jsem ho vozila s dítětem a nic moc.. :?
myslím, že ta lehkost dost souvisí s třeba právě otočnou sedačkou, ty bývají těžší…

Píďo, jestli máš takový strop, zkus mmb a podobné, podle mě seženeš kombinaci třeba speediho za tuhle cenu…
u slaloma si nejsem jistá, kamarádka si zrovna koupila slaloma za 8tis,…rok starý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
9.2.09 23:32

Ahojky,

koukám, že holky už ti daly spoustu rad a zkušeností. Jsem v trochu podobné situaci jako ty, tak se taky pokusím přispět svojí troškou do mlýna.

Budeš mít dítě v květnu - náš malý je červnový
Bydlíš mimo velké město - já v malém městě, kde se dost často dostanu mimo hladký asfalt Často budeš ve městě autem - jsem v Praze pečená vařená
Bydlíš v prvním patře - no, my až v druhém :-(

Co jsem vypozorovala:

• V zimě budeš malého vozit pravděpodobně vleže ⇒ potřebuješ velkou korbičku. V 8 měsících (pro tebe leden) má malý 70 cm (+ čepice, kombinéza, fusak - vše se musí vejít). Mimochodem, malého jsem aktivně neposazovala, nechávám to na něm, kdy začne sedět, a v 8 měsících rozhodně není schopen cestovat v golfkách. Ještě minimálně měsíc nebude mít dost pevná záda a dobrý balanc, aby mohl absolvovat procházku vsedě a odpočal si přitom.
  • Jestli jsou na těch vašich betonových cestách schůdky (napojované panely) nebo jsou hrbolaté, tak doporučuju nafukovací kolečka, hodně odpruží. V obchodě zkus přejet přes nějaký práh nebo něco takového.
  • Lecjaký kočár se vejde do kufru auta, ALE NE lecjaký kočár tam budeš schopná dát. Zhodnoť svoji fyzičku. Já 13kg nahoru nezvednu. Zkus si to v obchodě a uvědom si, že bude špinavý…
  • Autosedačka se HROZNĚ pronese.
  • Tahat kočár do schodů je sebevražda. Zkus vymyslet, jestli by se nedal nechat někde dole, abys nosila jenom dítě. Na nošení malých miminek po schodech je vložná taška ideální.

Co bych viděla jako možné řešení:

• Na cesty autem a do města mít autosedačku (velkou) a podvozek. Až mimi vyroste z vajíčka, snad už bude schopné sedět v golfkách.
  • Na výlety po okolí dobře odpružený kočárek s velkou korbou a s taškou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
12.2.09 13:47

Ivi to napsala moc dobře, tak to je, tak si to můžeš představit. Také bydlím na hrbolaté vesnici a v Praze jsem pečená vařená.

Do terénu

• čím větší kola, tím horší terén projedou
  • pro tebe - nižší váha a dobré těžiště, abys to utlačila a na rovině nebo ve městě aby ti to jelo samo
  • pro dítě - nafukovací kola a houpací podvozek nebo měkké odpružení, aby to s ním na nerovnostech moc neházelo (jistě mu bude příjemnější ležet v takovém kočárku ;-) ; navíc čím je mimi menší a lehčí, tím víc to s ním třese) - stejné výhody přináší takový typ podvozku i samotnému kočárku, jelikož čím tvrdší podvozek, tím větší rány na konstrukci kočárku i její části ;-)

A dále se hodí větrání v boudě, velký přístupný koš, polohování zad (dost miminek kolem 5 měsíců nechce ležet, pláčou, dokud neusnou, jenže usnout nemohou) a možnost měnit směr korby/sedačky (tj. otočná sedačka nebo přehazovací rukojeť - protivné počasí, změna těžiště při jízdě do a z kopce, komunikace dítěte s maminkou - do roka opravdu časté a příp. také to, aby dítě usnulo a nečučelo, kde co lítá).

Doporučuji ti uvažovat na Inglesinou na podvozku Ergo Bike s korbičkou Magnum, která se dá přepolohovat na sedačku. Záda můžeš přizvedávat dle situace kdykoliv, korbu nemusíš měnit za sporťák, doma ti nezabírá místo. Někomu se houpací kočárky nelíbí, ale na nerovnostech jsou pohodlné pro malé i starší dítě ;-) Pokud jde o poruchovost, tak je velmi nízká. Ovladatelnost velmi snadná (jízda i skládání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
12.2.09 14:15

Ještě je dobré mít dlouhý leh a jednoduchý mechanismus polohování zad. Občas se hodí i možnost překlopit boudičku dopředu (směrem k nožičkám). Pokud je madlo kloubové, může kočárek později tlačit i batole. Jakákoliv rukojeť musí vést za kočár (ne moc kolmo), aby byla dobrá páka. V krámě to chce kočárky nejen potěžkat, ale i přizvednout na přední a zadní kola. Musí to jít snadno dvěma prsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
juditka
4.3.10 08:26

já jsem mla i čtyřkolky i trojkolky,za mě teda lepší trojkolka,manipulace je skvělá,mám ráda střídat očárky takže jsem jich pá měla :-D quinny speedi super kočár,jen na mimi je bouda moc otevřená,sedačka je až moc široká že jsem musela kompenzovat vložkou aby mi tam dítko nelítalo,Quinny freestyle,tank který přejel vše ale manipulaci s ním málem odnesli moje záda :-? absolutní top pro mne je RED castle shop in jogg,nejdelší ložná plocha,přitom není široký,projedu 60 futra :-D má spouty vychytávek,odvětrávání boudy,sluneční clonu a pláštěnka ta je boží,vznikne ti prostorný obýváček kde si tvoje dítko spokojeně hraje zatíco mamka mokne :-D jo a ve složeném stavu vedle složených CHICCO multivay?skladnější :wink:

• Citovat
  • Upravit
juditka
4.3.10 08:33

dokoupit korbičku i autosedačku lze také.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4