Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
jsem teprve ve 3.měsíci, ale přeci jen začínám zjišťovat informace o kočárcích. Potřebuju odlehčená, do auta. Nevím výhody 3-4kolek, brzd - fakt jsem úplně laik - hlavně i proto, protože žádná kamarádka o tom ještě neví. Manžel tvrdí, že je lepší než nekolika kombinace nakoupít více kočárků a vajíčko - že to vyjde levněji - jaké máte názory? V čem je lepší ruční brzda?
Myslim, ze manzel nema zas tak pravdu. Osobne bych sla do kombinace nejake osvedcene znacky typu Quinny, Jane, Teutonia, Mutsy, Xlander, Inglesina, PegPerego apod. - jednak jsou vetsinou bezporuchove oproti noname levnym typum a jednak jsou pozdeji dobre prodejne.
Osobne po dvou detech mi nejlepe vyhovoval sportak s hlubokou korbou (nevydrzi dlouho, ale znackova se da celkem dobre prodat) a pak ho pouzivat jako sportak a dokoupit golfky az bude ditko vetsi.
Kamaradka si zase pochvalovala kombinaci hlubokeho kocarku a plne vybavenych golfek, ale bydlela ve meste.
Zalezi taky kde budes s kocarkem jezdit, jestli budes pouzivat auto (skladnost) nebo MHD (lehkost).
Osobne doporucuji moznost nasazeni prvni autosedacky na podvozek kocarku ci primo na tyto ucely koupit golfky jako podvozek, ktere muzes pozdeji vyuzit - napr. Quinny ZAPP + autosedacka MaxiCosi. Na nakupy, navstevy doktora a kratsi popojizdky je to idealni, preci jen se autosedacka celkem pronese…
Ohledne troj/ctyrkolek. Na prvni ditko jsem mela trojkolku. Klasicka ctyrkolka se nam nevesla do vytahu v baraku a trojkolky se mi proste libily vic. Ted na druhe dite mam ctyrkolku a do terenu mi vyhovuje vic (i kdyz ta prvni trojkolka byla v terenu taky bezva).
Jinak muj vozovy park byl/je nasledujici:
prvni dite: autosedacka MaxiCosi Citi, Quinny trojkolka s Dreami, golfky Inglesina Espresso, golfky ZAPP
druhe dite: Mutsy ctyrkolka s korbickou, golfky Zapp po prvnim ditku + nova autosedacka MaxiCosi Cabrio. Planuji zakoupit goflky Inglesina Zippy.
Snad jsem ti trochu poradila. Neprihlasena Hanka1
Ahoj, rozhodně vezmi v úvahu hlavně to, v jakém terénu budeš jezdit a jak často budeš kočár (podvozek) skládat do auta.
Kdybych žila ve městě, tak pořídím jen hluboký kočár + golfky. Na některé „golfkové“ podvozky se dá připevnit jak hluboká korba, tak autosedačka - tahle kombinace by asi vyhrála.
My bydlíme na malém městě, terén nic moc, navíc věnčím psa, takže občas krosíme přes polňačky apod.
Já jsem vystřídala: X-Lander XA (hluboký, sporťák, autosedačka), ABC moving light (golfky), teď máme golfky Bébé confort Loola up plus podvozek Trophy air 6 (kupovaný samostatně z druhé ruky) - sedačku z golfek používám i na „terénní“ podvozek, spokojenost veliká, na druhé mimčo přikoupím jen kompatabilní hl. korbu a autosedačku ![]()
Bydlím na vesnici, ale 100m od Prahy, dost se dá mezi vesnicema chodit po různých betonovýc cestách, ale zároveň bych potřebovala do auta a lehčí - jsme v 1.patře bez výtahu a pak asi budu i občas cestovat autem, nejsem moc na bytí doma - takže výlety do Prahy budou snad časté. Takže lépe 4-kolku?
ahoj Osmanko,
nejlepsi by bylo kdybys sla do nejakeho obchodu s kocarky-v praze jich mate urcite spousty. a vyzkousela si ovladatelnost.
ja treba na rpvni dite vybrala to co se mi libilo a ze jsem chtela velky a prostorny kocar.mela jsem 4kolku s neotacivyma kolama,hrozne neskladny do auta,a taky tezky!sice velky pro kluka myho vylikyho:-) ale jinak na prd.takze v nem odjezdil 9mesicu a pak jsem koupila golfky-otacive kola-super!no ale pak jsem se postupem casu zamilovala do quinny buzz a tak jsem si vyprosila a manzel mi ho koupil:-)je to uzasny,jak se s nim zataci,a tak.na druhe ditko jsem mela tneto i s korbou,sice mala korba,ale nastesti jsem mela drobnou holcicku,ktera se mi tam vlezla do 8m.takze pohoda.ted mam golfky quinny zapp,coz si nemuzu vynachvalit,nemusim se nikoho doprosovat o pomoc s vynesenim-na postu kde neni vytah atd ho nosim sama.je uzasne lehky a skladny,ale neni polohovatelny,tot nevyhoda(ja to mam ale dodelane od jedne sikovne pani) kdybych uz mela vsechny info a zkusenosti,ted bych sla do nejake trojkolky ale s nafukovacima kolama a s aretaci,ktere jsou paradni do terenu a ve meste je jendo s cim jedes.nebo nejakou ctyrkolku ktera ma ale nataceci napravu. jinak k cemu je brzda teda nevim,to maji sice kamaradky,ale ja jsem to nezkousela,jedine,kdybys bydlela v nejakem kopci??:-)
hrozne moc holek si chvali jane slalom,pak celkem levny a dopbry se mi zda quinny speedy. proste neco si vyhlidni na netu podle vzheldu a pak bez patrat po obchodech,pripadne zastav nejake maminy,oni ti povi,jak se s tim jezdi:-))
paaaa. preju pekny vyber.
Ahoj,
já mám doma trojkolku Jane Slalom a nedám na ni dopustit. Je to lehký kočárek, který zvládnu složit v pohodě sama do auta, všude se vejdu - výtahy, v MHD se vytočím. Výhodou je, že můžeš nacvaknout na podvozek autosedačku a nemusíš tak v autě na kratší cesty brát celý kočár. Jezdili jsme s ním na horách, v lese, ve sněhu a bylo to v pohodě. Je stabilní narozdíl od některých čtyřkolek s otočnými předními koly. Kamarádka má X-landera, ten má menší korbičku a je těžší. Nižší váha se ocení při cestě do kopce, tolik se člověk nenadře. Ten její kočárek je proti mému takový roztřesenější.
Záleží také, kdy bude miminko potřebovat fusak. Některé hluboké korby jsou maličké a větší miminko se tam ve fusaku už nevejde. Sousedka má X-lander a sotva se jí tam vejde chlapeček 5 měsíců starý,zabalený jen v dece. My jsme v Jane vydrželi v korbě až do 8.měsíce.
Ruční brzdu používáme při cestě z kopce, přibrzďujeme si.
Jinak v mém okolí mají kamarádky většinou Jane, X-landera a Inglesinu, tu si také chválí.
Otázkou je i cena, protože třeba Jane nebo Quinni nejsou úplně nejlevnější kočárky. Dívala bych se, co všechno za doplňky se nabízí v ceně kočárku. Taška nebo pláštěnka nejsou samozřejmostí.
Z vlastní zkušenosti nedoporučuju nakupovat přes Dětský ráj. Jsou velmi neochotní, pomalí a kočár nám poslali zabalený ještě v krabici. Prakticky ihned jsme ho museli reklamovat a nechat celý v servisu seřídit. Podle servisu byla chyba právě v Dětském ráji. Divili se, jak nám mohli předat nesestavený kočárek bez upozornění na některé manipulační záležitosti.
Snad budou k něčemu ty mé zkušenosti dobré a přeju hodně štěstí ve výběru kočárku.
Vendula
Ahoj Osmanko, mám dvě děti a o kočárcích, si troufnu tvrdit, toho vím opravdu hodně. Osobně bych se ted rozhodla jen pro kombinaci lehkého podvozku s pevnou hlubokou korbou, nevím proč, ale jsem odpůrcem vložných tašek, nelíbí se mi designově a i si myslím, že třeba na zimu, je pevná korba s fusakem mnohem praktičtější. Dál bych trvala na tom, aby se na podvozek dala připevnit autosedačka. Možná to zní jako blbost, ale věř mi, že sama budeš překvapená, jak často to využiješ. Sportovní sedačka by pro mě dneska už tak potřebná nebyla, protože stejně dřív nebo později koupíš lehké a skladné golfky, samozřejmě polohovací. Kamarádka si ted koupila kombinaci Jané Nomad Pro, je to 6kolka, snad nejlehčí na trhu a fakt dobře ovladatelný kočárek.
Já osobně upřednostnuju 3 kolky, jendak mi přijdou designově hezčí a parádně se s nima jezdí. Ted mám i 3kolové golfky a ani v horším terénu s nima nemáme problém. Spousta mamin a hlavně manžel Ti namítnou, že na designu toho kočárku nezáleží, ale není to tak. S kočárkem si nemůžeš dovolit ani podpatky ani suprovou kabelku a kočár je to jediný a první čeho si u tebe lidi všimnou, tak dbej i na to, jak vypadá,ale hlavně ti musí vyhovovat jeho váha a výška rukojeti, přístup k mimču a celková manévrovatelnost.
Já mám ted na druhou dceru trojkombinaci Mikrus alu sprint, je to odnož Mutsy, jen za nižší cenu, s tím, že jsem věděla že starší dceru si budu posazovat do nožiček, tak jsem nechtěla za nový kočár utrácet. Sporták jsme užili asi 1 měsíc a ted ho připravuju na zimu. Jinak už s 9měsíční dcerou jezdíme v golfkách, Espiro Magic 3 a nemůžu si stěžovat na nic.
Na tom Jané slalom pro se mi nelíbi sporták, je to krásnej kočárek, ale ten sporták je ani sed ani leh, prostě pořád polo… Kamrádka ho má a velmi rychle ten sporták uklidila a koupila golfky, děti ten polosed nebaví. Jinak po designový stránce to byl můj favorit.
Tak přeju štastnou ruku při výběru.Radka
Spousta mamin a hlavně manžel Ti namítnou, že na designu toho kočárku nezáleží, ale není to tak. S kočárkem si nemůžeš dovolit ani podpatky ani suprovou kabelku a kočár je to jediný a první čeho si u tebe lidi všimnou, tak dbej i na to, jak vypadá,ale hlavně ti musí vyhovovat jeho váha a výška rukojeti, přístup k mimču a celková manévrovatelnost. //Jjeleno, nejdriv mi to prislo jako blbost, ale na druhou stranu sousedka z ulice je moc pekna holka - po dvou detech stihlounka blondynka, chodi pekne oblekana. Jenze to bohuzel za vehyklem Dorjan nebo co to ma neni vubec videt, kdyz pominu, ze kocarek je jak tank - zatocil s nim je fuska a navic jeji druhe mimi je kluk jak buk, tak se i na rovine nadre…
Jo s vloznymi taskami mam stejny nazor a taky preferuju korbicku.
Jinak ja nedam dopustit na Quinny. Jeji trojkolku uz pouzivam 6 rok! na treti dite a absolutne bez zavady a navic pro mne je nutnost mit kvalitni a bezpecnou autosedacku, takze jina nez Maxi Cosi pro nas nepripadala v uvahu a ta se prave da na Quinny podvozky na:,–(it.//
Díky moc holky za tipy a názory - jsem v tom opravdu naprostý laik a než se vydám do obchodu, chci vědět názor zkušených a ne obchodníka, který vychválí kočárky hlavně ty nejdražší - i když jak to známe u mnoha jiných věcí - někdy cena není zárukou kvality.
Osmanko, u kocarku si dovoluji tvrdit, ze znacka a tudiz i vyssi cena je u kocarku nejen zaruka dobre kvality (i kdyz u nekterych trojkolek Jane by se dalo polemizovat a je tu na ne zvlastni diskuse), ale i pak zaruka dobreho prodeje kocarku.
máme Jané Slalom a 100% spokojenost. Spravená brzda a jinak je pro mě dokonalý. Já bych teda zašla jak tu někdo radil do obchodu s kočárky a pokoukala… myslím, že požadavků bude třeba časem víc tak vybereš, jaký chceš ![]()
AHoj Osmanko
určitě na to jdeš dobře, nejdřív průzkum trhu, pak obchod s kočárky ..
třeba ti trochu pomůžu, když popíšu, jak jsem vybírala před rokem a půl já, co jsem čekala, co jsem dostala, co jsem zjistila, že vlastně nepotřebuju
:
Chtěla jsem :
koupili jsme Quinny Speedi a musím říct, že všechny moje požadavky splnil. samozřejmě, má spousty chyb , ideální kočárek neexistuje
omlouvám se za délku, ale je to prostě věda, takový kočár… ![]()
Ahoj holky,
diskuzí na téma „Jaký kočárek“ je tu už mraky, tak se přidám sem. Mimčo čekám až v srpnu, ale začala jsem pošilhávat po kočárku už teď a jde mi z toho všeho hlava kolem ![]()
U nás jsou požadavky opravdu náročné a výběr je dost velkým oříškem…
1. Terénní kočárek - Bydlíme na kraji Prahy, mezi poli. Při ceste kamkoli budu muset nejdřív překonat nezpevněnou cestu vysypanou malými kamínky ![]()
2. Lehký, dobře ovladatelný - čeká mě určitě dost zápasení s pražskou MHD a já jsem mrňavá baba.
3. Výškově nastavitelná rukojeť - Já mám 163 a manžel 190cm. Tak aby on nechodil v předklonu a já na chůdách.
4. Velká korba nebo vložná taška - Vzhledem k nadprůměrné výšce mužovi celé rodiny počítáme, že i drobek bude dlouhán. (Synovec se narodil s mírou 56 cm…) Navíc půl roku mu bude na konci února, takže se tam bude muset vejít i s teplou dekou nebo zimní fusakem ![]()
5. Líbila by se mi přehazovací rukojeť, abych mohla rychle upravit kočárek podle větru či sluníčka. A představa jak přehazují celou sportovní sedačku i s dítětem uprostřed silného větru mě poněkud děsí. Ale tady dám hodně na zkušenosti a rady, protože já žádné nemám…
Děkuji za rady a zkušenosti…
Mám Cam Cortinu a jsem max.spokojená. Je lehká, krásně se složí do auta. Golky už jsem nekupovala a kupovat nebudu. ![]()
Píďo, to je teda opravdu rébus!! máš nějaký tajný tip, nebo tápeš úplně? podle mě to je tak na tři kočárky
třeba se objeví někdo s tajným tipem…
mají skvělé pláštěnky a integrované sluneční clony atd. a korby jsou trochu větší…
samozřejmě quinny speedi, ale má malou korbu. jinak je to lehká, stabilní, super ovladatelná 3kolka, kompatibilní s bezepčnou sedačkou do auta, s teleskopickou rukojetí.nejde do úplného lehu,. ale dá se řešit.
mírama se nenech zviklat - kamarádka je drobná, hubeňoučká, manžel drobnej a synáček je obřík největší! ![]()