Injekce antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
18.10.24 12:44

Injekce antikoncepce

Ahoj chci se zeptat zda některá nemáte skušenost s antikoncepcí ve formě injekci. Beru prášky daylette ale měla jsem teď problém že se mi dělali modřinky na lýtkách+ mám krecovou žilu na lýtku a bolelo mě lýtko. mám teď na to léky od praktického dr. A už to nebolí i modřiny jsou pryč. Dnes jsem to říkala gynekolozce a ta mi řekla že to může být i antikoncepci jestli nechci zkusit tělísko.. toho se bojím.. ještě mi nabídla antikoncepční injekci řekla že se chodí každé tři měsíce cenově podobně jako prášky a že se při těch injekcích vůbec nemenstruuje.. četla jsem tu nějaký starší diskuze kde to ženský moc nedoporučuji ale doktorka mi řekla že to doporučuje a že to je šetrnější k těm žilám se kterýma mám ten problem. Vím že nejlepší je nebrat nic to mi psát nemusíte ale moje menstruace bez antikoncepce je totálně nepravidelná třeba 2 a půl měsíce bez ms.. a ty nervy každý měsíc jestli nejsem těhotná už nechci.. Tak nevím máte zkušenosti s těmi injekcemi? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
609
18.10.24 12:50

Na injekce chodím už pár let, věk 40+, jsem naprosto spokojená. Začínala jsem s Depo Proverou, pak jednou nebyla, tak mi dali Sayanu a ta mi sedí líp, takže od té doby mám tu. Chodím jednou za 12 týdnů na injekci do stehna (Depo Provera je do zadku), zaplatím 500. Menses vůbec nemám a doktor vždy říká, že jsem typ přímo pro tuto antikoncepci, že na to reaguju úplně úžasně, že někdo s tím má problémy, špiní a tak, já fakt vůbec. Naprostá spokojenost. Poradil mi to kvůli nepravidelné a velmi silné menstruaci, jinak jsem momentálně sama, takže anitko až tak nepotřebuji, ale vysazovat nebudu, je to velmi pohodlné nemuset nic řešit. Předtím jsem měla prášky, to na menses nepomáhalo a navíc jsem mívala migrény. Teď fakt, ťuk ťuk, naprostá spokojenost. Jo ale jsem tlustá, ale to jsem byla už předtím, takže s přibíráním a tak neporadím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11783
18.10.24 13:01

No, jestli už máš děti tak klidne..jestli je plánuješ někdy brzy tak neee…Nechala jsem si aplikovat sayanu po porodu (je vhodná pri kojení) aplikovali mi ji 2×..podruhé to bylo před rokem a půl a pak jsem už nechtěla…mimino nechtěli mléko a mě injekce nevyhovovala..sice jsem vyloženě nekrvacela ale každou chvíli jsem spinila…třeba týden jo pak 14 dní dobrý a zas týden špinění a takl pořád celý 5 měsíců..až ten poslední měsíc se nedělo nic…navíc jsme byli na vážkách jestli nebudeme chtít ještě jedno mimčo…no a už je to rok a půl od té poslední injekce a MS stále nikde, jen 2× se objevilo slabé spineni…takže jestli plánuješ dítě a už takhle máš nepravidelnou MS tak injekci bych nevolila…měla jsem sayanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
18.10.24 13:02

@Zdenca1996 Já mám s injekcemi dobrou zkušenost. Jen teď se doporučuje dávat je maximálně 5 let, takže pak pro tebe asi stejně jiná varianta než tělísko není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.10.24 14:06
@Lilian1980 píše: Více

Děkuji za zkušenost vidím že každý to bude mít jinak co žena to zkušenost.. budu o tom ještě přemýšlet 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.10.24 14:37
@Kvestorka píše: Více

O tom mi ani doktorka neříkala že se doporučuje maximálně 5 let. Děkuji za info budu o tom přemýšlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.10.24 14:39
@Vladusxx píše: Více

Děti máme dvě a další už neplánujeme. Ale to špinění mě teda děsí buď chci normální MS nebo žádnou.. špinit každou chvíli a nevědět kdy to přijde a mít věčně intimku je taky na prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
18.10.24 15:00

Riskuješ život a problémy s cévy a srdcem, které se u tebe už projevují!!! A přitom stačí používat kondom :zed: :zed: :zed: některý ženský fakt už neví, kam chlapovi vlést, aby chudáček nemusel „trpět“ tím, že sexem se dělají děti :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.10.24 15:27
@Annonymní_007 píše: Více

Určitě to není tím aby chudáček nemusel trpět 😁 sám chlap mi říká ať neberu nic že budeme používat kondom.. jestli jste četla příspěvek jde mi o to že když neberu prášky mám nepravidelnou menstruaci třeba tři měsíce jsem menstruaci neměla.. doktorka mi řekla že jediný řešení je antikoncepce s tou se to srovnalo doberu platicko, dostaví se menstruace. Ta nejistota při nepravidelne ms.. kdy to dostanu jestli jsem náhodou neotěhotněla je pro mě fakt na houby.. není potřeba hned útočit 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35497
18.10.24 17:09
@Zdenca1996 píše: Více
Žádnou menstruaci pri braní antikoncepce nemáš, je to jen krvácení z poklesu hormonů.
Určitě jsou i další způsoby jak srovnat menstruaci a pokud doktorka tvrdí, že to lze jen HA tak to není úplně dobrá doktorka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.10.24 18:09
@JancaS84 píše: Více

Tak to abych uvažovala ještě o změně doktorky.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...