Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
mám dotaz, zda tady někdo nemá podobnou zkušenost nebo by mi nemohl nějak poradit.
Bydlela jsem v bytě ještě se dvěma spolubydlícíma. Bohužel po určitých neshodách se jedna odstěhovala, přičemž na ni byli napsané energie - plyn a elektřina. Dá se nějak zařídit, aby mi případná část přeplatku ve vyúčtování přišla na můj bankovní účet nebo je to marné a mám se s penězi rozloučit? (nepočítám s tím, že mi můj podíl pošle)
Děkuji předem za odpovědi
@100100 Jakože Ti Innogy vypočítá Tvoji část přeplatku? Spadla jsi z borůvky? ![]()
Jak to máte ošetřené v nájemní smlouvě? Pokud ani tam není ošetřené rozpočítání případného přeplatku, s penězi se rozluč.
@100100 píše: Více
Ve smlouvě to máte jak? Energie se přepsaly na koho?
@Cenarius píše: Vícevypadá, že na nikoho.
Pěkný bordel a guláš v tom mají. Dobře druhá věc zakladatelko, teď tady orodujes za vrácení přeplatku, a co když bys doplacela třeba X tisíc? To se starat tak intenzivně asi nebudeš.
S penězi se rozluč, i kdyby v té smlouvě nájemní bylo uvedeno, protože než to vysoudis, tak utratís za právníky a roky se soudit kvůli X tisíc taky nechceš.
Takže z toho nic nebude. Tady jak se říká padla kosa na kámen.
Dodavateli energii - tady Innogy je úplně jedno jak to máte řešené na bytě. Přeplatek a i nedoplatek řeší s tím kdo je podepsaný pod smlouvou. Innogy se se zakladatelkou vůbec nebude bavit.
Jedině pokud to máte nějak ošetřené v nájemní, či podnájemní smlouvě ale to už je mezi vámi spolubydlícími.
Moc bych s rozdělením přeplatku v tomhle případě nepočítal.
@100100 píše: Více
Ne, není to možné. Pokud je vyúčtování na ní, přijde jí. Tobě ne
@Rotha
Samozřejmě, máme v tom bordel. Zapomněla jsem, že tady bydlíte s náma.
Pokud by přišel nedoplatek, tak nejsem mrcha za jakou mě tady považujete a normálně bych to zaplatila. A přes právníky to rozhodně tahat nebudu, zas tolik tisíc tam nebude, aby mi to stálo za to. ![]()
Zas na druhou stranu, pokud má ta spolubydlící normální charakter, tak přeplatek rozpočítá a vrátí, tak jak má.
Jde o dospělé lidi, ne nejky na základce ![]()
@1Pears1 Vzhledem k tomu, že nám nic neřekla o stěhování a pak nám volal Heimstaden ohledně přepisu bytu, bych se už nedivila ničemu. Odstěhovala se a ani nevrátila klíče.
Pracuji u konkurenční společnosti a innogy ti nemuze ani rict info o smlouve natoz poslat cast preplatku tobe. To se resi pouze s tim na koho jsou energie napsane, ani manzel/manželka nemuze požádat o vraceni preplatku na jiny ucet. Takze si to musime vyresit spolu
@1Pears1 píše: Více
Pochybuji, to sou takové ty ubytovnove typy a sdílené bydlení.
Nemám stím osobní zkušenost, ale bývalá kamarádka takzvané u nás v Anglii share house lady, se taky stěhovala z domu do domu, všude prusery, dluhy, půjčky, drby, špína, všichni byli špatní jen ona snědla svět, byla z Bratislavy, tak asi proto.
A proč bývála, no tak dluzila nám peníze, které nakonec zaplatila, ale brala z práce daně asi 60 tisíc, a nám dlužila 30, no tak 30 měla dát a 30 si nechat, jenže začala zapirat že ji daně nepřišly atd atd, no nakonec se u vína prokecla, tak šla s pravdou ven, do dneška nechápu jak mohla pustit 60 litrů, během týdne za chlast a pár gramů kokainu
ale tak prý kámošky zvala na čáru.
Ptfuj jak nesnáším fetaky, a konzumenty marihuany a podobných svinstev. ![]()