Moje první auto

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.5.24 08:56

Moje první auto

Ahoj, je mi 19 a dostanu svoje první auto. Jsme rodina neřidičů (respektive rodiče neřídí), a tak tomu tolik nerozumíme a neradi bychom se nějak nechali napálit. Jdeme na prohlídku Škoda Fabia Ambition Plus. Chci se zeptat, jak taková prohlídka probíhá? Jediné, co vím, že je tam nějaká zkušební jízda. Ale pokud se mi auto bude líbit a budu si ho chtít koupit, musím už ten den? Nebo jak to všechno probíhá? Zároveň vím, že musím mít sjednaný povinný ručení a to ještě nemám. Poradí mi tam s tím, nebo jak to funguje? Ptám se jako laik.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
31.5.24 09:11

Kupuješ si své první auto úplně nové? Myslíš, že je to dobrý nápad? :think: Osobně bych poprosila někoho zkušenějšího, než tvoje rodiče, aby šel na zkušební jízdu s tebou a poradil ti i ohledně papírů, co je kde potřeba přihlásit atd. Kamarád, rodičů kolega, příbuzný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
31.5.24 09:16

Přesně, jak píše @unuděná, kupovat funglovku jako první auto není nejrozumnější nápad, a rozhodně vemte sebou nějakého muže, zkušeného řidiče přinejmenším, aby auto posoudil, zkoukl,

• jinak vám třem nezkušeným nabulíkuje prodejce cokoli a budete platit i zbytečné věci,

povinné ručení si vyřídíš snadno i po internetu - zase pozor na nabídky, vyřizuje se samozřejmě až po koupi auta na to konkrétní auto, jeho SPZ,
pak je důležité vyřídit správní záležitosti na dopravním úřadě, pod který spadáte, já když jsem si kupovala první auto v bazaru, za 2 tisíce to bazar zařídil za mně.- služba k nezaplacení,
pak je důležité zajistit STK a „zelenou“ kartu, už není zelená, ale bílá,

• je toho hodně, pořídit auto není jen tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
31.5.24 09:30

Přesně jak píši výše, jako první auto určitě nic nového. První auto je takové zkušební v dopravě. Několikrát ho odřeš apod. Bude ti to akorát líto a budeš se tím stresovat.
Auto z bazaru je dobré nechat zkontrolovat někým, kdo tomu rozumí. Určitě nekupovat v AAA a Auto Esa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
31.5.24 09:31

Renault clio a byla jsem za něj tenkrát strašně šťastná.

• Citovat
  • Upravit
27559
31.5.24 09:34

Jak píšou holky, upřímně nech rodiče doma k čemu ti budou když autu nerozumí? Vezmi kamaráda a někoho kdo rozumí autům, dojděte do bazaru a kupte pořádný auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.24 09:37

A proč neřídili rodiče? Poraď se s někým v okolí a vemte ho ke koupi…já platím povinné ručení 11tis a naši skoro 20tis na jedno auto ročně, tak abys s tím počítala…benzínu a nafty projedeme s manželem ve 2 autech okolo 3tis měsíčně.

• Citovat
  • Upravit
27559
31.5.24 09:39
@Anonymní píše: Více

8o co to máte za auta že platíš tolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.24 09:40

Nové auto do začátku bych si já určitě nepořídila.

Kupovala jsem 2×. Jednou jsem přijela, auto už měli připravené jeli jsme ho vyzkoušet se zaměstnancem bazaru a už jsem věděla, že to auto prostě chci. Takže se kupovalo rovnou. Hlavně já byla připravena auto jsem tenkrát fakt potřebovala. Povinné je sjednané už od prodávajícího (autoservis). Ty si pak můžeš jen pojistku změnit nebo upravit tak jak to vyhovuje. Tenkrát jsem přecházela do jiné pojišťovny. Byla pro mě výhodnější. Jo a jak se píše výš, bylo potřeba to úřední papírování, kontroly, přepis…
Poslední auto za mě zařizoval majitel bazaru. Bylo to rychlejší, pohlednější. Jen jsme pak pro auto dojeli, zaplatili. Tady jsem zůstávala u pojišťovny co měli a trochu jsem nechala pojištění upravit.

• Citovat
  • Upravit
16152
31.5.24 09:40
@ka2ka píše: Více

Taky na to koukám, to je darda. Ale i jeden z důvodů, proč nemáme auto :mrgreen: Ty sumy se mi nelíbí teda, to mám za to důležitější věci. Ale jako první auto bych teda nové fakt nekupovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
31.5.24 09:41
@Klopotkova píše: Více

Já taky :mrgreen:. A mělo semnou svatou trpělivost :mrgreen: :lol: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27559
31.5.24 09:46
@Dahlia0409 píše: Více

já teda nevím ale my platíme do 3000 :think:, ono i v bazaru jde koupit „voňavka“ a pěkný auto moje milovaná oktávka je bazarová a vypadala jak nová :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
31.5.24 09:46

Není to i vč. havarijka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
31.5.24 09:49
@ka2ka píše: Více

Když to sečtu, tak platím podobnou částku ale tu nižší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1770
31.5.24 09:50

Už to tady bylo několikrát zmíněné. Kupovat nové auto na začátek je nerozum. Mně už je přes 40 a nikdy jsem neměla nové auto, přijdou mi to vyhozené peníze. Navíc bych se o takové auto hodně bála.

Příspěvek upraven 31.05.24 v 10:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný