Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkušební jízda u „skoro neřidiče“ je trochu zbytečná. Povozí se, ale stejně nemá s čím srovnávat. Proč rodiče nechávat doma? I když to nekoupěj, tak je to snad radost, ne?
Zkus zvážit si na první měsíc spíš půjčovat „sdílené“ auto. Pro nováčky je tam vyšší spoluúčast, tak to prozkoumat. A opravdu, na první půlrok je skoro „škoda“ kupovat nové auto.
@ka2ka píše: Víceže by chybějící BONUS? Nebo přebývající MALUS?
@ka2ka píše: Více
Ono nezáleží jenom na autě, ale taky na řidiči, pokud si bude sjednávat pojištění 19 leta holka s ještě vlhkým ridicakem, s nulovými zkušenostmi, tak zaplatí víc, než jednou tak starý typek co má 20 let najezdeno bez nehody. ![]()
A hlavně nemusí nic kupovat, když se ji to bude, i nebude líbit. Klidně může slušně říct „Děkuji, ještě si to potřebuji rozmyslet a v případě zájmu se stavím tehdy a tehdy.“ Hlavně nic nekupovat pod nátlakem, jak je to výhodná koupě a že auto už zítra nebude k dispozici,…
@Kriss Tina technická. Jednou tak starý týpek nemůže mít najeto 20 let. ![]()
Reálně- bydliště, počet měsíců bezeškodního průběhu, věk… vozidlo. To má všechno vliv. A některé pojišťovny vysloveně nechtějí mladé ridiče, takže třeba „lidi“ do 25 let věku platí tak trochu víc, aby to šli raději udělat jinam. Je potřeba udělat pár modelací a rozdíl může být. Třeba 8k vs 12 k za to samé.
@Anonymní píše: Více
Ale to je určitě včetně havarijního. I když na to nové auto pro začátečníka bude taky potřeba.
@Kriss Tina píše: Více
Tak to není. Bonusy se počítají od vlastnictvi auta, takže jenrozdil když máš 20let auto nebo 20let řidičák
Nekupuj funglovku, nejsi vyježděná akorat budeš na nervy jestli to někde škrábneš. Jinak krom rodičů vem sebou i někoho, ldo autům rozumí ![]()
20k ročně? Tak záleži, co si vše pojistit, na obsahu auta atd, ale tolik ![]()
@ka2ka píše: Více
Ale tak záleží na co máš to auto pojištené.
Já platím 9k, ale je to moje první auto, ale druhé do rodiny. První je napsané tedy na manžela. Ja bez bonusů, větší obsah a musim mit třeba na víc pojištená okna, protože u toho mého jsou prostě drahý, i když je to staré auto.
@Ivan PPZ píše: Více
Muze
pokud řídí od 18, tak ve 38 má najezdneno 20 let
no já vím ze je tam proste víc faktoru, ale proste tem čerstvým řidičům to moc nehraje do karet.
ty joo my platíme za jedno auto 10tis, za druhé 12tis ale obě i s havarijním, pojištěním předního skla… a informace kolik projedete měsíčně je dosti irelevantní.. záleží kolik projedete snad, nee? My projedeme dvakrát více k čemu to je taková informace… a taky to není jen o benzínu a pojištění, že?
Kupovat nové auto hned do začátku je opravdu hloupost. Jsem ráda, že teď mám větší přehled, co od auta očekávám a chci, aby mělo a umělo.
Myslím, že v bazarech se dají najít dobré kousky za fajn cenu. Řídím nějakých 5 let a do nového auta bych nešla. Ale asi je to tím, že řízení moc neprožívám a mám ho jen kvůli pohodlí. Navíc asi první rok jsem auto 2× odřela o sloupek. A znám pár případů, kdy měly holky vyloženě nehody nebo něco nabouraly.
Máš nějakého kamaráda nebo kamarádku, co se v autech vyzná? Můj táta si při koupi nového auta vždy bral s sebou kámoše automechanika.
Pojistku na auto jsem si zařizovala nedávno na sebe a platím 8 tisíc ročně bez havarijního.
Panejo, opravdu nemusíš auto hned ten den koupit.
Jinak Fabie je obecně dobrá volba jako první auto, ale není nutné kupovat nové…
Určitě si nech poradit od někoho, kdo tomu rozumí, jinak to zavání průšvihem.
@Freeandwild Špatně jsem to asi napsala, auto není nové, je z roku 2018, jen by to bylo moje první auto