Insolvence - co dál

Anonymní
16.3.13 22:09

insolvence co dál

Ahoj omlouvám se za anonym ale nejde to jinak,
Moje mamča má po rozvodu dluhy bohužel nemá na zaplacení a tak požádala o oddlužení. To ji ted soud schválil a stanovil datum soudu na květen. Mě ted ale zajímá jak to bude mít musí se tam dostavit ona advokát a věřitelé. Ale mě zajímá pokud ji ted soud to oddlužení povolil. Věřitelé mají měsíc na přihlášení. A co když oni nebudou s oddlužením souhlasit? A ještě jedna věc pokud se nějaký věřitel nepřihlásí může se pak po ukončení insolvence za 5 let přihlásit o svoje peníze?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17162
16.3.13 22:23

Věřitelé musí respektovat povolení insolvence krajským soudem, a až pokud insolvent „seká“ dluhy i po povolení insolvence, může věřitel podat návrh na zrušení insolvence a přeměnu na konkurs.
Pokud věřitel nepřihlásí ve stanovené lhůtě pohledávku svou vinou, nemá pak právo ji žalovat. Nicméně dnes je praxe tzv. fikce, např. z vyúčtování el. energie, plynu - kdy se důvodně domnívá, že může vzniknout nedoplatek. Fikce se pak upravuje podle výsledku např. toho vyúčtování.

Veškeré informace by měl mamince podat insolvenční správce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.13 22:27

@KačuliKačka
moc děkuju ne nebude sekat dluhy to ji zůstalo po manželství proto se i rozvedla s otcem a vyšlo ji že zaplatí 58% všech dluhů za těch 5 let.Jen asi je to na ní moc informací. Taky už jen to že jsem ji k tomu dokopala no a ted se pomalu uklidnujě byla na nervy no chápu ji. Nikde si půjčovat nebude to co ji zůstane ji bohatě stačí. Inkaso a vše kolem bytu není psané na ní.

• Citovat
  • Upravit
16.3.13 22:28

Zatím je tedy vydaná vyhláška o zahájení IŘ a není zatím rozhodnuto o úpadku a způsobu řešení? Nebo už má stanoveno jak bude úpadek řešen?

PO skončení oddlužení si požádá právě o vydání rozhodnutí, že je oddluženo a žádné dluhy z doby před oddlužením už nemůžou být vymáhány. Zaniknou nejen nespalcené „zbytky“ z přihlášených pohledávek tak i všechny nepřihlášené. Ale nově vzniklé dluhy po prohlášení úpadku už budou muset být zapalceny v plné výši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.13 23:29

Ahoj tak mamka má povoleno oddluže byl ji stanoven insol. správce
a ed má problém dneska ji volali a prý dohodnutý termím schůzky přesunují o týden neb dneska opět volali na soud ale nikdo se do insolvence nepřihlásil. pPrý teda se mohlo stát že ještě najsou nějakého věřitele že nestíhají a tak. A mě zajíma jak to bude když se nikdo nepřihlásí? Lhůta vypršela před 2ma týdny

• Citovat
  • Upravit
91
2.8.14 00:23

dotaz insolvence

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat zda máte některá z vás skušenosti s firmou Insolon.cz ? přítel chce jít do insolvence ale neví jestli je tahle firma podvodná nebo není. Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.2.15 19:16

Pomoc prosím

Dobrý den, prosím nemáte někdo zkušenost s tím že jste na sociálních dávkách a potřebovali by jste oddlužnění? Je to možné? Když jediný příjem co mám je brigáda a sociální dávky. Děkuji moc za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
8.2.15 19:25
@sulda123 píše:
Dobrý den, prosím nemáte někdo zkušenost s tím že jste na sociálních dávkách a potřebovali by jste oddlužnění? Je to možné? Když jediný příjem co mám je brigáda a sociální dávky. Děkuji moc za odpověď

Ano je. Záleží jak vysoké dluhy máte a jestli by byl někdo ochoten Vám s tím pomoct pomocí darovací smlouvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.2.15 19:29

Děkuji za odpověď a ještě jsem se chtěl zeptat nemáte někdo zkušenosti s firmou Fineos? a je normální že ještě nemám ani podaný návrh u soudu a pán který mi s tím pomáhá (bezplatný ) po mě chce 6500 Kč. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
9.2.15 11:09

Zkuste na fcb, Exekučně dluhová poradna-pan Tomáš kandora, on vám porádí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
18.2.15 13:20

No pokud to budete vkladat do vsech temat s podobnym obsahem, tak se tomu narceni asi nevyhnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.6.15 08:38

Dobry den jsem v insolvenci od března 2010 od 1.9.2012 jsem na uřadu prace zavasky mam splněny na 62% ale víc jak rok se nestrhavá insolvenční zpravce což po mne vymahali tak jsem platila 3 měsíce a na dopis od soudu že mi to nenařizuje jsem toto zrušila a tet mamv červenci soud a dali také rorhodnutí srařek na socialku mam měsíčně pouze hmornou nouzi 3410kč tak se ptam mam se obavat soudu a snad nehrozí konkurz nebo mi dají splatkovy kalendář děkuji za kladnou odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
19.6.15 10:27
@zork píše:
Dobry den jsem v insolvenci od března 2010 od 1.9.2012 jsem na uřadu prace zavasky mam splněny na 62% ale víc jak rok se nestrhavá insolvenční zpravce což po mne vymahali tak jsem platila 3 měsíce a na dopis od soudu že mi to nenařizuje jsem toto zrušila a tet mamv červenci soud a dali také rorhodnutí srařek na socialku mam měsíčně pouze hmornou nouzi 3410kč tak se ptam mam se obavat soudu a snad nehrozí konkurz nebo mi dají splatkovy kalendář děkuji za kladnou odpověd

Dobrý den
Pokud jste měla splněno více jak 30%, ale neplatila jste chod insolvenčního správce, což je 1089 Kč, tak Vám vznikl nový dluh po splatnosti, což by soud mohl brát jako porušení podmínek oddlužení. Ale nejdřív nařídí jednání, kde se k tomu vyjádříte a pokud dlužnou částku uhradíte, tak by mělo být vše bez problémů. Nebo mi pošlete svůj spis do soukromých zpráv zde nebo na email conferee@email.cz a já se Vám nato podívám, co Vám hrozí a nehrozí, nebo v jakém stádiu jste.
Mějte hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.6.15 12:11
@zork píše:

ano, máš se obávat. Platit správce je Tvoje povinnost. Nejspíš Ti to zesplatní a budeš muset zacvakat celých 100 %. Nezlob se na mě, ale 3 roky bez práce? Trochu divoké, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.17 22:30

Dobry den, chtela jsem se zeptat s kamaradkou jsme premyslel ze by jsme sly darovat vajicka ale ja jsem v insolvenci a tak premyslim zda se kompenzace musi hlasit insolvenci spravkyni. Nejsem jeste rozhodnuta zda darovat pujdu ptam se jen kdyby nahodou at neudela blbost. Dekuji za odpoved

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel