Insolvence Kaufland
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce na mateřské dovolené? Přečtěte si na eMiminu
Jak najít přivýdělek na rodičovské a po ní? Zeptejte se odborníka
Reakce:
@Anonymní píše:
Holky, mám dotaz. Kamarád je v insolvenci, a našel si privydelek v Kauflandu. Chtěl by zkusit o insolvenci nerikat, jelikož by mu nic nezbylo. Kontroluje Kaufland ins. rejstřík, nebo ne? Děkuji.
Kamarad chce o tu insolvenci prijit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Holky, mám dotaz. Kamarád je v insolvenci, a našel si privydelek v Kauflandu. Chtěl by zkusit o insolvenci nerikat, jelikož by mu nic nezbylo. Kontroluje Kaufland ins. rejstřík, nebo ne? Děkuji.
doufám, že jo. Je super dlužit a pak se snažit zaplatit co nejméně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
A má i jinou práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@vokishka Ins. má na 3 roky, teď už tedy na 2, měsíční splátka je přes 10 tisíc, takže ne. Jen mu skoro nic nezůstane, tak ho zajímá, jak to je.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
To je přece úplně jedno jestli to kontroluje Kaufland, tomu je to šumák. Ale normálně za zaměstnance odvádí socku a zdravku, a to insolvenční správce samozřejmě kontroluje. Za takový pokus o podvod věřitelů mu to oddlužení zruší.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Ne - nemůže porušit pravidla insolvence, přijde o ni a bude opět ve všech těch dluzích, které chtěl insolvencí řešit a samozřejmě že se na to přijde.
Ať se dohodne se svým insolvenčním správcem. Případně ať to řeší v nějaké seriozní dluhové poradně. adresář těch slušných zde
https://www.jakprezitdluhy.cz/…vych-poraden
Příspěvek upraven 20.04.22 v 16:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
I kdyby to Kaufland neřešil, má kamarád stejně povinnost oznámit své další příjmy insolvenčnímu správci. Pokud příjmově nevychází a kvůli tomu má ten přivýdělek, lze to řešit žádostí o nižší splátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Teda sorry, ale další, co ani nedokáže nést následky a kouká, kde co o..bat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zaměstnavatel má zákonnou povinnost vyplácet srážky insolvenčnímu správci i za situace, kdy mu zaměstnanec insolvenci neoznámí. Soudní judikatura dovodila, že zaměstnavatel může tuto informaci zjistit z veřejně přístupného insolvenčního rejstříku, takže pokud by to neučinil a dál vyplácel mzdu zaměstnanci, tak po něm může insolvenční správce žádat, aby mu srážku vyplatil znovu. Z uvedeného mi plyne, že tak velký zaměstnavatel jako je Kaufland bude insolvenční rejstřík sledovat na 100%. Pokud to zaměstnanec neoznámí, tak mu hrozí okamžité zrušení oddlužení a nadto je zřejmé, že s ním zaměstnavatel velmi rychle ukončí pracovní poměr a pokud bude muset nějakou část vyplatit insolvenčnímu správci podruhé, tak si dovedu představit, že ji bude nárokovat po zaměstnanci ve formě náhrady škody (jistě bude povinnost oznámit takovou skutečnost jako insolvenci nějak zahrnuta do povinností zaměstnance).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
@vokishka Ins. má na 3 roky, teď už tedy na 2, měsíční splátka je přes 10 tisíc, takže ne. Jen mu skoro nic nezůstane, tak ho zajímá, jak to je.
o tom měl přemýšlet dřív, než udělal hromadu lidí nešťastných a zase chce podvádět dál?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Jasný, ať nic neříká. Podvod sem, podvod tam. Vždyť už v tom umí chodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
fuj
a k otázce, Kaufland jako nadnárodní řetězec to kontroluje zcela
jistě,
ať jde kámoš načerno po sobotách nahazovat u zedníků omítky na
soukromých stavbách, to nikdo kontrolovat nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Zrušení bankovního účtu v insolvenci
- Insolvence a Revolut
- Insolvence návštěva správce
- Neschválená insolvence, stalo se někomu ?
- Insolvence a dotazy
- Dluhy, konsolidace, insolvence
- Insolvence - navýšení strhávané částky