Názor na ženy v domácnisti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
537
19.4.22 08:39

Názor na ženy v domácnosti

Zdravím, zajímalo by mě, jaký máte názor na to, když vydělává jen muž a žena je v domácnosti. Neptám se jestli by to vám vyhovovalo, spíše mě zajímá jestli to nějak ovlivňuje smýšlení okolí o takové ženě. Berete to jako jeden z normálních modelů, nebo si říkáte, že je žena divná, líná, ba dokonce vám to, že nemá zaměstnání vyloženě vadí? Popř. pokud je tu nějaká žena v domácnosti, stalo se vám, že by to nějak negativně ovlivnilo vaše vztahy s okolím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
19.4.22 08:45

Vyloženě mi to nevadí. Nepobuřuje. Když to tak chce, tak to tak má. Kdyby to byla kamarádka, tím líp. Spíš bychom sladily nějak občasný pokec :nevim:
Ale nikoho takového ve svém okolí nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
19.4.22 08:45

Jak kdo chce, reálně je v domácnosti víc práce než na úřadě, a aby byli všichni spokojení, může stačit na plný úvazek - to pak „šťastná to žena“ - jak by řekla naše největší feministka Božena :). Tak asi každý jak chce, může? Já jsem tedy ten nedomácí typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
19.4.22 08:46

Pro mě je to jeden z normálních modelů. Pokud to vyhovuje páru, tak proč ne :palec: A okolí je houno po tom.
Mě by to teda bavilo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
19.4.22 08:47

@bbbbbbb si dělala na úřadě že tohle píšeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
19.4.22 08:48

Já bych byla rada, kdybych mohla zůstat v domácnosti :lol: nebaví mě chodit do práce kor když za stejný čas (za cely úvazek) vydelam pětkrát min než muj partner. To je pro mě poněkud demotivující :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435

Určitá část společnosti to vnímá negativně. Holt uznávají jen placenou práci.
Za mě osobně je to v pohodě, ale má to svá úskalí (finance, důchod, případný odchod partnera…,). Já bych do toho nešla, v mé okolí to spíš chtějí hodně zaměstnání muži po svých partnerkách.
PS. Jak sousedi poznají, že je někdo v domácnosti nebo na homeoffice???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79814

@Karahu Je mi to úplně jedno. Ale vím, že okolí takovou ženu dost soudí. Buď jako hloupou ( nemyslí na své zajištění, co bude dělat, když se na ni chlap vykasle, nebude mít důchod), anebo línou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.4.22 08:49

Pokud jsou spokojené samy se sebou, tak mi to neva. Nesnáším plačny, které se cítí nedoceněné a potřebují pak za každou cenu ukázat okolí, jak to mají těžké. Naopak ženy, která se dokáže realizovat jinak, než placenou prací, a dokáže jí to naplňovat, si vážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
19.4.22 08:49

Ja se snazim druhe nesoudit a neresit. Na druhou stranu, pokud nekdo chce nekoho pomlouvat a kritizovat, tak si vzdycky duvod najde. Vetsinou to delaji nespokojeni lide. Uhoneny zensky z prace budou kritizovat zeny, ktere se staraji o domacnost a naopak nespokojene zeny v domacnosti budou kritizovat maminy, co sly brzo do prace.
Takze doporucuju ;prestat se starat, co si o mem zivote mysli okoli a zit ho tak, abych byla spokojena. Pokud totiz budou zeny spokojene, tak se nebudou tolik pomlouvat a zavidet si. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35575
19.4.22 08:50

Je mi to jedno, je to její věc. Ale až se na ni chlap vyprdne, tak bude srážka s realitou tvrdá a nemluvě o tom jak spláče nad důchodem.
Taky záleží proč je doma, pokud mají malé děti (3 s více) bez možnosti hlídání tak to naprosto chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
19.4.22 08:56
@lachtanice86 píše:
@bbbbbbb si dělala na úřadě že tohle píšeš?

Brigádu, kdysi při studiu - a taky příbuzní (zpravidla ti starší, v klídku a s menším rozhledem i vzděláním). Já potom dělala několik objektivně náročnějších profesí, domácnost je pro mně v porovnáním se vším nesrovnatelně komplikovaná :). Vím, že někdo to má jinak, nechtěla jsem pobouřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
19.4.22 08:58
@Karahu píše:
Zdravím, zajímalo by mě, jaký máte názor na to, když vydělává jen muž a žena je v domácnosti. Neptám se jestli by to vám vyhovovalo, spíše mě zajímá jestli to nějak ovlivňuje smýšlení okolí o takové ženě. Berete to jako jeden z normálních modelů, nebo si říkáte, že je žena divná, líná, ba dokonce vám to, že nemá zaměstnání vyloženě vadí? Popř. pokud je tu nějaká žena v domácnosti, stalo se vám, že by to nějak negativně ovlivnilo vaše vztahy s okolím?

Záviděla bych jí. :lol: ale jen tehdy, pokud by se mohla věnovat svým projektům a být „doma“ by si užívala. Často vídám ženy, které sice doma jsou, ale vlastně nic nemůžou, protože jsou doma na úkor financí a nemají na to, aby se věnovaly svým zájmům nebo dělají něco ezo, eko apod.
Je mi vlastně jedno, kdo co dělá. Hlavně ať mě neomezuje a necpe mi to při každé příležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
19.4.22 09:00
@inkakřivák píše:
@Karahu Je mi to úplně jedno. Ale vím, že okolí takovou ženu dost soudí. Buď jako hloupou ( nemyslí na své zajištění, co bude dělat, když se na ni chlap vykasle, nebude mít důchod), anebo línou.

njn ale ona, pokud si neplatí sociálku, ten důchod mít nebude
měla jsem v okolí podobný případ, vcelku tragický

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
19.4.22 09:01

Divam se na ne jako na hloupe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek