Názor na ženy v domácnisti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Lama Lama píše:
Znám jednu právnicku, ta je doma jen tak. A učitelku, ta kočuje s mužem. A pak tu vědeckou pracovnici, co to kolem padesátky pověsil na hřebik9 a chodila tam jen narazove řešit problémy, bez pracovního poměru. Ono si zas ti úspěšní muži nenajdou úplně nanynky. Je třeba vzít v potaz, že se pohybujeme v malých číslech. Že ani to moje pozorování neodrazi skutečnost. Že většinou i ti muži i ty ženy budou svým svpusobem vyjimecni a nelze vycházet z našich běžných stereotypu, na které jsme zvyklí u vestinove populace.
To mě zajímá. Učitelka, co kočuje s mužem mě nepřekvapuje, to mi nepřipadá až tak top job. Navíc tam je jedno, jestli vypadneš na 10 let z procesu, tam se nemusíš bát, že už se pak nechytneš a nenaskočíš. Spíš ta právnička. Ta měla rozjetou kariéru, zabalila to a zůstala doma, nebo ani nic nerozjela a zůstala doma jen tak už po škole? Málokdy právě ty ženy, co jsou pracovně úspěšné, se té práce pak uplně vzdají ve prospěch rodiny. Znám jednu, co to zabalila, ale to nebylo kvůli rodině, ale že byla na vedoucí pozici, vyhořela a zůstala pak asi 2 roky doma, aby se z toho dostala. Pak už dělala jen na částečný úvazek. Já mám právě pocit, že ty úspěšné, ambiciózní a vzdělané ženské opravdu jsou málokdy ochotné tu práci zabalit kvůli manželově kariéře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
To mě zajímá. Učitelka, co kočuje s mužem mě nepřekvapuje, to mi nepřipadá až tak top job. Navíc tam je jedno, jestli vypadneš na 10 let z procesu, tam se nemusíš bát, že už se pak nechytneš a nenaskočíš. Spíš ta právnička. Ta měla rozjetou kariéru, zabalila to a zůstala doma, nebo ani nic nerozjela a zůstala doma jen tak už po škole? Málokdy právě ty ženy, co jsou pracovně úspěšné, se té práce pak uplně vzdají ve prospěch rodiny. Znám jednu, co to zabalila, ale to nebylo kvůli rodině, ale že byla na vedoucí pozici, vyhořela a zůstala pak asi 2 roky doma, aby se z toho dostala. Pak už dělala jen na částečný úvazek. Já mám právě pocit, že ty úspěšné, ambiciózní a vzdělané ženské opravdu jsou málokdy ochotné tu práci zabalit kvůli manželově kariéře.
Hele, uplně nevim, znám jí až ted. V mém věku, dítě o rok starší, než moje. Před dítětem pracovala, ale jak moc měla rozjetou kariéru a co přesně dělala, to netušim. Ted je holce 14, matka se nemá v plánu do práce vrátit. Má psa, nějak ho cvičí na výstavy, učí ho lovit v norách liščí ocasy, aportovat kachny, s architektem neustále plánuje předělávky na bydlení, 80% z těch projektů pak zamítne, část realizuje a jede znovu. Cvičí nějaké tajči, pořádá večírky, stará se o sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit píše:
Víš co?
Nesmírně mi to imponuje.
Připadá mi větší luxus moci se zabývat prací, která člověka naplňuje (a když je člověk schopný, penězům se neubrání…), než čistě jenom neproduktivně, byť v dostatku, existovat.
Ale naprosto chápu, že můj pohled na věc rozhodně nemusí být většinový.
No to tak proste je
. Kdyz někoho ta jeho práce baví a naplňuje tak s tim proste nesekne, jen protoze uz se ma finančně dobre
.
Proste nejde se vzdát něčeho co te baví no
.
Partner jako sportovcem, uz nemůže hrat profesione
, ale stale tim sportem pracuje no, jinak by byl na zabiti a piglovani a relax by asi taky jako neslo
.
No mne by práce taky chyběla, práce me baví a muzu tam využít svoji seberealizaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak s tímhle jsem taky dlouho bojovala no
Já jsem se odhodlávala firmu prodat 3 roky, nebylo to snadné rozhodnutí, ale už jsem v tom jela dlouho a měla jsem pocit, že je čas na chvíli vypnout a posunout se jinam
Pak následovalo „mentální vakuum“
to přišlo v době, kdy k prodeji došlo a já byla najednou opravdu doma, bez povinností, s nevyzvánějícím telefonem
srovnalo se to asi za tři měsíce a pak to v hlavě přepnulo konečně a já si to začala užívat… uvědomila jsem si jaký luxus mám, že konečně vše v pohodě stíhám, dokonce i teplé kafe piju!!!
Myslela jsem, že za půl roku už budu čichat nějaký nový projekt, ale víš co? Ne. Dám si ještě tak tři - čtyři roky voraz, pokud se něco zásadního nezmění. Manželovi se taky ulevilo, konečně nelítáme mezi školou, školkou, kroužky oba jak hadry, má klid, ve finále přichází domů z práce dřív (taky má svou firmu), protože se ji věnuje přes den bez věčných vypadů pro děcka… Ošéfuju si menší děti minimálně přes první stupeň a pak se na něco nejspíš vrhnu
Ale teď si tu ženu v domácnosti plánuji naplno užít (ten malinký úvazek vůbec za práci nepovažuji, to je taková kratochvíle)