Názor na ženy v domácnisti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76111
27.4.22 22:13
@Lama Lama píše:
Lamina paní to prostě celý musí mít hodiny jinak. Já bych to taky nedala. Ale naxdruhou stranu, když tu někdo píše, že by se pak cítil nejužitečnější a nenaplnovalo ho to… jako představa, že jsem dělník a už deset let u pasu navlékám kolečko na dratek nebo telefonuje a prodávám Bohemiaenergy… tak by mi ten život nepřišel asi o nic víc naplněn,, než kdybych trénovala v Rumunsku na maraton nebo na Ukrajinevobrazela kavárny a pořádala večírky.

S tímhle naprostý souhlas.
Navlíkat v práci 8 hodin denně kolečko na drátek, vidím kariéru ženy v domácnosti jako zhmotnění ráje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
27.4.22 22:18
@Lama Lama píše:
A kdybys chlapovi, co vydela milion, ušetřila uklizecku za pět tisíc mesicne, tak by ses cítila líp? :think:

Ano. Dělala bych aspoň to, co mě celkem baví, uklízečku bych chtěla jen na ty činnosti, které vyloženě nesnáším. Já si ale celkově neumím představit vztah s milionářem - podle mě na tom něco je, že dříve lidé věřili, že by se měli dávat dohromady lidé z podobných sociálních vrstev. Připadala bych si prostě vedle něj jako nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1929
27.4.22 22:29
@whitemirror píše:
Ano. Dělala bych aspoň to, co mě celkem baví, uklízečku bych chtěla jen na ty činnosti, které vyloženě nesnáším. Já si ale celkově neumím představit vztah s milionářem - podle mě na tom něco je, že dříve lidé věřili, že by se měli dávat dohromady lidé z podobných sociálních vrstev. Připadala bych si prostě vedle něj jako nula.

Tak hlavne sa od tej milionarovej ženy očakáva tak nejak iná práca okolo „domácnosti“ než ju ručne upratovať. Skôr spoločenská - poriadat akcie, riešiť charitu. A menezovat všetky tie uklizecky a zahradnikov keďže ich treba veľa a chlap to fakt robiť nebude mať čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
27.4.22 22:32
@Elfido píše:
Tak hlavne sa od tej milionarovej ženy očakáva tak nejak iná práca okolo „domácnosti“ než ju ručne upratovať. Skôr spoločenská - poriadat akcie, riešiť charitu. A menezovat všetky tie uklizecky a zahradnikov keďže ich treba veľa a chlap to fakt robiť nebude mať čas.

Ano, tohle už smysl dává. Tady spíš byla řeč o tom, že mezi ženy v domácnosti se dají řadit ty, co věčně chodí do kavárny, na kosmetiku, solárko, čtou si knihy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
27.4.22 22:38
@whitemirror píše:
Ano. Dělala bych aspoň to, co mě celkem baví, uklízečku bych chtěla jen na ty činnosti, které vyloženě nesnáším. Já si ale celkově neumím představit vztah s milionářem - podle mě na tom něco je, že dříve lidé věřili, že by se měli dávat dohromady lidé z podobných sociálních vrstev. Připadala bych si prostě vedle něj jako nula.
Když on i ten milionář nějak začínal. Pak ho opustis, že už je moc zazobanej?
@sirikit píše:
S tímhle naprostý souhlas.
Navlíkat v práci 8 hodin denně kolečko na drátek, vidím kariéru ženy v domácnosti jako zhmotnění ráje.

No… Pokud by se fakt očekávalo píglovani domácnosti, tak raději ty drátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
27.4.22 22:39
@whitemirror píše:
Ano, tohle už smysl dává. Tady spíš byla řeč o tom, že mezi ženy v domácnosti se dají řadit ty, co věčně chodí do kavárny, na kosmetiku, solárko, čtou si knihy…

To realne bude ženskou bavit rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
27.4.22 22:41

@Lama Lama Kdyby se vypracoval až v průběhu vztahu, tak ne, spíš bych si asi nevybrala někoho, kdo už by v době seznámení byl milionář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18152
27.4.22 22:45
@Lama Lama píše:
Lamina paní to prostě celý musí mít hodiny jinak. Já bych to taky nedala. Ale naxdruhou stranu, když tu někdo píše, že by se pak cítil nejužitečnější a nenaplnovalo ho to… jako představa, že jsem dělník a už deset let u pasu navlékám kolečko na dratek nebo telefonuje a prodávám Bohemiaenergy… tak by mi ten život nepřišel asi o nic víc naplněn,, než kdybych trénovala v Rumunsku na maraton nebo na Ukrajinevobrazela kavárny a pořádala večírky.

Tak to je to, co jsem psala hned na začátku. Neznám třeba žádnou lékařku, právničku, herečku apod., co by svou kariéru pověsila na hřebík, aby mohla dělat zázemí chlapovi a dětem. Když děláš něco kvalifikovaného, nebo tvůrčího, co tě baví a naplňuje, tak prostě doma nezůstaneš, i kdyby byl chlap multimilionář. Tohle je v povaze a nátuře, podle mě.
Když to budu kroutit někde za kasou nebo ve fabrice, tak je pro mě povolání „žena v domácnosti“ výhra.

(Když nad tím přemýšlím, tak jednu právničku znám, co se vzdala kariéry kvůli autistickému synovi, aby se mu mohla max věnovat, manžel byl a asi ještě je šéfem velké firmy, takže peníze problém nebyly a ona dělala aspoň v rámci dobročinnosti ve volném čase právní služby pro neziskovky. Ale tam to byla jiná situace, kdyby měla děti zdravé, tak by to asi nikdy neudělala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.4.22 23:07

Kdybych nemusela nikdy pracovat. Protože by na konto chodila měsíčně milionová renta automaticky. Tak bych chtěla dělat klauna v nemocnici, kde jsou děti nebo jim chodit číst. Prostě je bavit po chvilkách a nějakou vlastní činnost vykazovat, přestože by nešlo o finanční zisk.
Ale úplně být doma a čekat, až se pracující a vytížený muž vrátí. Tak to ne. Dělat mu pouze okrasnou výplň volného času. Někomu to k životu stačí. Někomu to přijde málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
27.4.22 23:11
@Kelsey píše:
Kdybych nemusela nikdy pracovat. Protože by na konto chodila měsíčně milionová renta automaticky. Tak bych chtěla dělat klauna v nemocnici, kde jsou děti nebo jim chodit číst. Prostě je bavit po chvilkách a nějakou vlastní činnost vykazovat, přestože by nešlo o finanční zisk.
Ale úplně být doma a čekat, až se pracující a vytížený muž vrátí. Tak to ne. Dělat mu pouze okrasnou výplň volného času. Někomu to k životu stačí. Někomu to přijde málo.

To je hezka inspirace, škoda, že ne pro mě :lol:, ale tohle by mě nenapadlo. Popravdě jsem sobecky myslela na sebe.. jak budu pouze sportovat a číst knihy :roll: :oops: kdybych měla tu moznost a štěstí nehákovat … :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76111
28.4.22 00:31
@Lama Lama píše:
No… Pokud by se fakt očekávalo píglovani domácnosti, tak raději ty drátky.

Mě třeba to piglování domácnosti fakticky baví a nijak se tím netajím.
Vyvažuju si tím svoji pracovní rozlítanost, věčnou improvizaci z hodiny na hodinu, případně z minuty na minutu, jednání s různými lidmi a nutnost co chvíli vylézt z komfortní zóny. Což mě sice naplňuje, ale pak nutně potřebuju zapadnout do útulný kuchyně, pustit si muziku, nalejt něco dobrýho, rochnit si v té komfortní zóně a učit se maximálně tak novej recept z internetů, případně zaujatě řešit vylepšení areálu.
Určitě nechci furt jenom makat, žít v jednom běhu a umřít při výkonu povolání. :roll:
Pokud je to možné, jedu si čtyřdenní pracovní týden (moje pracovní doba zpravidla není osmihodinová ) a i v práci jsem do velké míry paní svého času.
Ale žít čistě jenom tím piglováním, koníčky a gurmánskejma receptama, bojím se, že bych přišla o velkou část svého drajvu. :think:
Dlouhodobé spočinutí v zajištěné idylce bez výzev podle mě prospívá málokomu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1929
28.4.22 07:03
@sirikit píše:
Vyvažuju si tím svoji pracovní rozlítanost, věčnou improvizaci z hodiny na hodinu, případně z minuty na minutu, jednání s různými lidmi a nutnost co chvíli vylézt z komfortní zóny. Což mě sice naplňuje, ale pak nutně potřebuju zapadnout do útulný kuchyně, pustit si muziku, nalejt něco dobrýho, rochnit si v té komfortní zóně a učit se maximálně tak novej recept z internetů, případně zaujatě řešit vylepšení areálu.
Určitě nechci furt jenom makat, žít v jednom běhu a umřít při výkonu povolání. :roll:
Pokud je to možné, jedu si čtyřdenní pracovní týden (moje pracovní doba zpravidla není osmihodinová ) a i v práci jsem do velké míry paní svého času.
Ale žít čistě jenom tím piglováním, koníčky a gurmánskejma receptama, bojím se, že bych přišla o velkou část svého drajvu. :think:
Dlouhodobé spočinutí v zajištěné idylce bez výzev podle mě prospívá málokomu. :nevim:

100% súhlasím. Len nesúhlasím s tým, že by tie výzvy museli nutne byť v povolaní resp prinášať domov peniaze. Pekný príklad je ten Lamou spomínaný maratón, realizovať sa dá v umení, výkonnostných športoch. Alebo študovať niečo náročné proste lebo ma to zaujíma, nie kvôli tomu že to zvyšuje moju predajnosť na trhu (také Mgr či PhD z teoretickej fyziky asi človeku výhody v bežnom povolaní neprinesie)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
28.4.22 07:20
@bigl píše:
Tak to je to, co jsem psala hned na začátku. Neznám třeba žádnou lékařku, právničku, herečku apod., co by svou kariéru pověsila na hřebík, aby mohla dělat zázemí chlapovi a dětem. Když děláš něco kvalifikovaného, nebo tvůrčího, co tě baví a naplňuje, tak prostě doma nezůstaneš, i kdyby byl chlap multimilionář. Tohle je v povaze a nátuře, podle mě.
Když to budu kroutit někde za kasou nebo ve fabrice, tak je pro mě povolání „žena v domácnosti“ výhra.(Když nad tím přemýšlím, tak jednu právničku znám, co se vzdala kariéry kvůli autistickému synovi, aby se mu mohla max věnovat, manžel byl a asi ještě je šéfem velké firmy, takže peníze problém nebyly a ona dělala aspoň v rámci dobročinnosti ve volném čase právní služby pro neziskovky. Ale tam to byla jiná situace, kdyby měla děti zdravé, tak by to asi nikdy neudělala)

Znám jednu právnicku, ta je doma jen tak. A učitelku, ta kočuje s mužem. A pak tu vědeckou pracovnici, co to kolem padesátky pověsil na hřebik9 a chodila tam jen narazove řešit problémy, bez pracovního poměru. Ono si zas ti úspěšní muži nenajdou úplně nanynky. Je třeba vzít v potaz, že se pohybujeme v malých číslech. Že ani to moje pozorování neodrazi skutečnost. Že většinou i ti muži i ty ženy budou svým svpusobem vyjimecni a nelze vycházet z našich běžných stereotypu, na které jsme zvyklí u vestinove populace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
28.4.22 07:24
@sirikit píše:
Dlouhodobé spočinutí v zajištěné idylce bez výzev podle mě prospívá málokomu. :nevim:

No, jenže je otázka, co je pro koho výzva, jak je kdo nastavený. Přiznejme si, že pro leckoho je výzva každý den vstát a navliknou těch 12384 koleček na 1114 drátků. Někdo zvládne 7 děti, někdo je hotový z jednoho. Někdo o víkendu lita po výletech, dobývá hory, skáče padákem, někomu stačí ke štěstí kafe a Stardance. A podobně to bude i s tou náplní a seberealizaci v domácnosti. Svět je pestrej, lidi jsou různí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76111
28.4.22 07:43
@Lama Lama píše:
No, jenže je otázka, co je pro koho výzva, jak je kdo nastavený. Přiznejme si, že pro leckoho je výzva každý den vstát a navliknou těch 12384 koleček na 1114 drátků. Někdo zvládne 7 děti, někdo je hotový z jednoho. Někdo o víkendu lita po výletech, dobývá hory, skáče padákem, někomu stačí ke štěstí kafe a Stardance. A podobně to bude i s tou náplní a seberealizaci v domácnosti. Svět je pestrej, lidi jsou různí!

A proto taky v sebemenším nezevšeobecňuju, ale píšu výhradně, jak to mám hozené já sama. :kytka:
Což je ostatně i zadání vlákna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat