Názor na ženy v domácnisti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
23.4.22 10:39
@Anna766 píše:
To se domníváš dobře, chápu že jsou lidi co je pro ně zaměstnání celoživotní vášní, láskou, koníčkem, posláním, ale všichni opravdu nemůžeme být lékaři, kantoři, sportovci, umělci nebo ředitelé korporátů.
Ano, přiznávám se bez mučení, moje bublina(nemám ráda toto označení, ale co už) jsou běžní lidé, kteří pracují rukama, kamarádky, známí, jsou dělníci a pracující fyzicky v různých profesích a málokdo je štěstím bez sebe, že ho bolí záda, případně celý člověk a musí vstávat ráno ve čtyři, v pět hodin například.
Ano, jasný, měli se lépe učit, ale on je třeba narodu i blbec bez vysokých škol.

To takhle ostré není. Znám třeba ženu, která pracuje v Amazonu a velmi se jí tam líbí. Je plno prodavaček, které svoji práci fakt mají rády a je to na nich vidět. Ale třeba ta lékařka si ani moc nemůže dovolit být z hlediska profese doma dlouho. Prostě ta profese ji tlačí k návratu do práce. Což prodavačku ne. Myslím, že to je člověk od člověka. Ale určitě je dobré mít svoji práci rád, ať je jakákoliv. Záda bolí kdekoho :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
23.4.22 11:07
@LeniiP píše:
To, že by jste rentu dobrovolně neplatil vy, neznamená, že by ji neplatil třeba můj manžel. Samozřejmě se bavíme o rozpadu manželství jeho vinou (krize středního věku, milenka…). Kdybych byla příčinou rozpadu vztahu já, tak bych samozřejmě rentu neočekávala, to je jasné.

Že jsem dle Vás tedy člověk z domacnosti zakrnely a neefektivní mě pobavilo. A co že přesně je to kritérium, kdy se stává člověk efektivní? To se nabývá pouze placenou prací? Nebo myslíte, že tím, že domů nepřináším peníze, nemám přehled o cenách, že nemám žádnou finanční gramotnost, že nehospodarim stejně jako každá jiná žena.

Jen taková úvaha, je dle Vás lepší, abych dochazela do práce na částečný úvazek (abych mohla vyzvedávat děti ze školky, jinak bych to nestihla) za dejme tomu 17 tisíc měsíčně. Doma by rozhodně nebylo naklizeno, navareno a napeceno jako je teď. Když manžel na tu stejnou částku pracuje dva dny? Manželku by měl každý den v práci, ustaranou, uhonenou… Z práce hned běží pro děti, úkoly, večeře… Místo výletů o víkendu rychle uklidit celý dům. Jo život snů pro oba. Ale tak aspoň bych nebyla tak z domácnosti zakrnela to je fakt.

Tak mezi tim je jeste spousta dalsich modelu. :) Proc by pracujici zena (byt na pul uvazku, ktery by mela jen kvuli detem) by sama musela zvladat domacnost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149530
23.4.22 11:15
@šklíbakočka píše:
To takhle ostré není. Znám třeba ženu, která pracuje v Amazonu a velmi se jí tam líbí. Je plno prodavaček, které svoji práci fakt mají rády a je to na nich vidět. Ale třeba ta lékařka si ani moc nemůže dovolit být z hlediska profese doma dlouho. Prostě ta profese ji tlačí k návratu do práce. Což prodavačku ne. Myslím, že to je člověk od člověka. Ale určitě je dobré mít svoji práci rád, ať je jakákoliv. Záda bolí kdekoho :-))

Taky mám svou práci ráda, dělám tedy na zkrácený úvazek, děti mám už dospělé a je to kvůli zdravotnímu omezení. Chodím ráda do práce, ale že bych se bez neobešla se říci nedá. Ale každý to má nějak, mě nepobuřuje ani když někdo žije kariérou, ani když žije rodinou a dětmi a do práce nechvátá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
23.4.22 16:11
@Anna766 píše:
To se domníváš dobře, chápu že jsou lidi co je pro ně zaměstnání celoživotní vášní, láskou, koníčkem, posláním, ale všichni opravdu nemůžeme být lékaři, kantoři, sportovci, umělci nebo ředitelé korporátů.
Ano, přiznávám se bez mučení, moje bublina(nemám ráda toto označení, ale co už) jsou běžní lidé, kteří pracují rukama, kamarádky, známí, jsou dělníci a pracující fyzicky v různých profesích a málokdo je štěstím bez sebe, že ho bolí záda, případně celý člověk a musí vstávat ráno ve čtyři, v pět hodin například.
Ano, jasný, měli se lépe učit, ale on je třeba narodu i blbec bez vysokých škol.

Blbec… kolik jich má vysoké školy :) A společnost by se bez nich obešla. Ty, blbce’ ( uaa) co mysliš ty, tak bez těch bychom brzy pošli hlady, nazí a ve špíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7375
23.4.22 16:15
@Anna766 píše:
Taky mám svou práci ráda, dělám tedy na zkrácený úvazek, děti mám už dospělé a je to kvůli zdravotnímu omezení. Chodím ráda do práce, ale že bych se bez neobešla se říci nedá. Ale každý to má nějak, mě nepobuřuje ani když někdo žije kariérou, ani když žije rodinou a dětmi a do práce nechvátá.

Presne tak. Každému, co jeho jest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
23.4.22 16:28

Mne je uplne jedno, jak kdo funguje. Ale vadi mi, kdyz mi zeny v domacnosti vnucuji svuj model zivota a povysuji se nade me s tim, ze ony maji doma vzdy uklizeno, lepe vari a pravidelne pecou kolace. To mam chut jim rict neco nepekneho. Ovsem to neni o tom, ze je v domacnosti, nybrz ze je to kr*va.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5978
23.4.22 16:36
@šklíbakočka píše:
njn ale ona, pokud si neplatí sociálku, ten důchod mít nebude
měla jsem v okolí podobný případ, vcelku tragický

Můžu se zeptat, v čem ten případ byl tragický? On se na ní vykašlal a ona skončila na ulici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
23.4.22 16:44
@Leni_2019 píše:
Mne je uplne jedno, jak kdo funguje. Ale vadi mi, kdyz mi zeny v domacnosti vnucuji svuj model zivota a povysuji se nade me s tim, ze ony maji doma vzdy uklizeno, lepe vari a pravidelne pecou kolace. To mam chut jim rict neco nepekneho. Ovsem to neni o tom, ze je v domacnosti, nybrz ze je to kr*va.

Jenže ono to samé platí obráceně.( pravujoci zeny, které vnucuji svůj jediný správný pohled na svět, tedy pracovat. A kdo nepracuje, ma nižší hodnotu a je líný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101931
23.4.22 17:40
@Lama Lama píše:
Jenže ono to samé platí obráceně.( pravujoci zeny, které vnucuji svůj jediný správný pohled na svět, tedy pracovat. A kdo nepracuje, ma nižší hodnotu a je líný.

Si me predbehla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
23.4.22 17:45

Já si myslím, že o tomto to neni.. Většinou ty, které jsou doma, a manžel pracuje sám- můžou si to dovolit, pomáhaji manželovi.. Aspon zná dvě takové, že vůbec líné nejsou, dělají třeba papíry manželovi a nebo nebo třeba pokud vlastní třeba obchod tam třeba vypomáhají..
Mají svůj režím..
Já osobně ani nevěřím, že by nějaký muž,, dovolil, aby chodil pracoval, podnikal a žena seděla jen tak doma a nic.. To vidí okolí, ale většinou třeba doma peče, a nebo šije a nebo prostě něco..
Je to spíš pohled určité závisti- co ona může doma dělat.. Sama to tak nemám, do práce chodím, ale mám kamarádku co s tímto bojuje, že okolí vidí, jenom to, že je doma a mají pěkný dům..
Jaký je rozdíl chodit do práce a doma po příchodu si lhenout a prd dělat, a nebo, pracovat z domova, někdy jsou víc zaměstnané, jak ten kdo má od -do

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
23.4.22 17:56
@Kipa22 píše:
Můžu se zeptat, v čem ten případ byl tragický? On se na ní vykašlal a ona skončila na ulici?

On zemřel, ona byla bez prostředků. Podařilo se jí nakonec najít nějakou práci, ale vzhledem k tomu, kolik byla let doma, neměla odpracováno téměř nic a tudíž nárok na důchod někdy daleko daleko. Toho důchodu se nedožila vůbec. Když jsem s ní naposledy mluvila, tak říkala, jak strašně jí ta práce už zmáhá a kolik let má ještě před sebou.
Ted jsem si vzpomenula ještě na jednu. Dům na venkově v pohraničí, nějaké domácí práce. On ji roky tvrdil, že za ni platí sociální, ona mu věřila. On zemřel. Ona pak zjistila, že on za ni neplatil nic. Čili ona tedy nebyla v domácnosti, ale neměla placenou sociálku, ještě s tou nemovitostí nějaké problémy. Jak to nakonec dopadlo, nevím.
Někteří lidé jsou strašně naivní.

Příspěvek upraven 23.04.22 v 18:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
23.4.22 18:05

Každého věc, ale nikdy to nepochopim.. připadala bych si jak služka, vyzirka a totalne neschopna bez svobody.. avšak kazdej to ma jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149530
23.4.22 19:53
@Akinee píše:
Blbec… kolik jich má vysoké školy :) A společnost by se bez nich obešla. Ty, blbce’ ( uaa) co mysliš ty, tak bez těch bychom brzy pošli hlady, nazí a ve špíně.

Ten blbec byl napsaný samozřejmě v nadsázce. Podle názorů některých uživatelek emimina je blbec každý, kdo nemá aspoń maturitu. Stačí se začíst do diskuzí o mladých matkách, které jsou zhusta posílány na potrat, neb jsou moc mladé, moc nezkušené, neprocestovaly Zemi a přilehlé okolí a nemají alespoń jednu vysokou školu, nejlépe dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.22 19:55
@Janasas píše:
Já si myslím, že o tomto to neni.. Většinou ty, které jsou doma, a manžel pracuje sám- můžou si to dovolit, pomáhaji manželovi.. Aspon zná dvě takové, že vůbec líné nejsou, dělají třeba papíry manželovi a nebo nebo třeba pokud vlastní třeba obchod tam třeba vypomáhají..
Mají svůj režím..
Já osobně ani nevěřím, že by nějaký muž,, dovolil, aby chodil pracoval, podnikal a žena seděla jen tak doma a nic.. To vidí okolí, ale většinou třeba doma peče, a nebo šije a nebo prostě něco..
Je to spíš pohled určité závisti- co ona může doma dělat.. Sama to tak nemám, do práce chodím, ale mám kamarádku co s tímto bojuje, že okolí vidí, jenom to, že je doma a mají pěkný dům..
Jaký je rozdíl chodit do práce a doma po příchodu si lhenout a prd dělat, a nebo, pracovat z domova, někdy jsou víc zaměstnané, jak ten kdo má od -do

Ale o tom tahle diskuze není, že ženy v domácnosti jsou líné. Tys to celý překroutila. Jinak neznám pracující ženy, které by měly rodinu a po příchodu z práce si šly lehnout a nic nedělaly. Žena co chodí do práce, prostě věci dělá po ní, někdy ve shonu a někdy ne tak dokonale. A taky asi nemá velkou zeleninovou zahradu a hospodářství. To, že tvoje kamarádka řeší ostatní, je její problém, že není se svou rolí srovnaná.
Psaly tady ženy, že jsou v domácnosti a jsou plně spokojené a okolí neřeší, a to je v pořádku. Já pracuju, jsem MUDr., práce mě baví a uspokojuje. Domácnost zvládám po práci normálně- vařím, peču, uklízím i mám zahradu (mrkve tedy nepěstuju)…ale věnovat celý den domácnosti či zahradě by mě nebavilo. Na MD jsem byla 2×3 roky a vždy jsem ten 3.rok měla pocit, že zakrňuji, ani ne tak v medicině, ale všeobecně. Ale naprosto chápu, že žena se 4 dětma nebo ta co se stará o rodiče, je doma, protože to rodině vyhovuje…nic špatného si o nich nemyslím, každý žije svůj život. Rozhodně ženám v domácnosti nezávidím. Možná jim závidí ty, co nemají uspokojivou práci a chtěly by se jí zbavit…prosím anonym, povolání

• Citovat
  • Upravit
52
23.4.22 20:17
@Lussie_k píše:
Každého věc, ale nikdy to nepochopim.. připadala bych si jak služka, vyzirka a totalne neschopna bez svobody.. avšak kazdej to ma jinak

Jako služka a vyžirka…
Mě k tomu tak napadlo, když žena pracuje a kvůli své vytíženosti si platí tu zmiňovanou služku na úklid, vaření, vyzvedavani dětí, to je v pořádku? Ve svém okolí to vídám často. A nikdo se nad tím nepozastavuje. Ale když stejnou práci dělá žena v domácnosti, tak to je něco jiného? To je vyžirka a služka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat