Názor na ženy v domácnisti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@LeniiP píše:
Přijde mi, že to vidíš z jiného úhlu pohledu. Představ si, že by jsi měla dost peněz na to nepracovat. Peníze by ti chodily na účet bez tvého přičinění. Chodila by jsi pořád do své současné práce? I když by jsi ty peníze z ní nepotřebovala? Jestli ano, tak gratuluji, jsi šťastná osoba.Až mi jednou vylitnou kluci z hnízda, nemám strach, že bych se z toho hroutila. Můžu se dál realizovat i jinde. Můžu se věnovat koníčkům, cestovat a jestli si zastesknu, že už mě nikdo nepotřebuje, můžu se stát třeba pěstounem nebo dobrovolníkem, možností je hodně.
Ono to není svazujici být trvale doma, naopak otevírá ti to možnosti dělat co chceš, bez ohledu na to, jestli ti to generuje nějaký zisk nebo ne.
chodila, práci považuji za důležitou součást života a rozhodně je pro mne důležitější než třeba uklízet nebo péct
resp. nemusím někam fyzicky pravidelně chodit, ale pracovat třeba z domova
koníčků mám plno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
chodila, práci považuji za důležitou součást života a rozhodně je pro mne důležitější než třeba uklízet nebo péct
resp. nemusím někam fyzicky pravidelně chodit, ale pracovat třeba z domovakoníčků mám plno
Já asi taky. Ale neovažuji to za nějakou cnost nebo jedinou správnou formu realizace ženy. Jestli je někdo fakt spokojený bez placen práce, tak tomu fandím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve vysledku, hlavně aby to vyhovovalo oboum. Horsi je když ženská nedělá a chlap furt čeká kdy se taky zapoji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše:
Ve vysledku, hlavně aby to vyhovovalo oboum. Horsi je když ženská nedělá a chlap furt čeká kdy se taky zapoji
Je to blbý úplně stejně, jako když se ženská honí aby stíhala práci a děti a čeká až se zapojí i chlap a ten si nedá vzít svůj klídeček, bo chodí do práce přece. A já fakt vidím víc tenhle způsob žití, kdy se ženská honí jako kráva a chlapovi je zatěžko jít vyzvednout dítě do školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
resp. nemusím někam fyzicky pravidelně chodit, ale pracovat třeba z domovakoníčků mám plno
Hele ten úklid, vaření a pečení je taková mantra tady. Není to samozřejmě jen o tom, i když třeba mě tohle starani se fakt naplňuje. Ale chápu, nemusí to tak mít každá. Kdyby mě to nebavilo, asi bych si najmula paní na úklid i vaření.
Já to beru tak, že má práce je teď starost o rodinu. Tatínek dává klukům materiální zabezpečení, ode mě ho nepotřebují, tak jim věnuji něco stejně cenného a to můj čas a zájem. A říkám, až mě nebudou už potřebovat, můžu si bez problémů najít něco, kde uplatnim svou potřebu starat se…
Ale svůj názor ti nevnucuji. Jen mi to trošku připomíná ty řeči typu… Já kdybych vyhrála sportku a X miliónů, tak bych to ani nechtěla ty peníze… Akorát ti to zničí vztahy v rodině.
Jasně, kdyby jsi nepotřebovala peníze, stejně by jsi pracovala tam, kde teď, protože považuješ práci za důležitou součást života. Vůbec by jsi tu energii a práci nevložila do něčeho smysluplnejsiho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LeniiP píše:
Hele ten úklid, vaření a pečení je taková mantra tady. Není to samozřejmě jen o tom, i když třeba mě tohle starani se fakt naplňuje. Ale chápu, nemusí to tak mít každá. Kdyby mě to nebavilo, asi bych si najmula paní na úklid i vaření.Já to beru tak, že má práce je teď starost o rodinu. Tatínek dává klukům materiální zabezpečení, ode mě ho nepotřebují, tak jim věnuji něco stejně cenného a to můj čas a zájem. A říkám, až mě nebudou už potřebovat, můžu si bez problémů najít něco, kde uplatnim svou potřebu starat se…
Ale svůj názor ti nevnucuji. Jen mi to trošku připomíná ty řeči typu… Já kdybych vyhrála sportku a X miliónů, tak bych to ani nechtěla ty peníze… Akorát ti to zničí vztahy v rodině.Jasně, kdyby jsi nepotřebovala peníze, stejně by jsi pracovala tam, kde teď, protože považuješ práci za důležitou součást života. Vůbec by jsi tu energii a práci nevložila do něčeho smysluplnejsiho.
ale moje práce je smysluplná, možná ne vždy na 100 procent, ale z velké části ano
naopak mnoho zde jmenovaných činností jinými pisatelkami považuji za náhradní činnost
asi máme opravdu zcela odlišné pohledy na život
navíc já si vůbec nemyslím, že by rodina, kde oba rodiče pracují, nějak dětem škodila, právě naopak, děti pak vidí, že je normální pracovat
já prostě péči o domácnost, kde je dětem třeba 6+ (pokud dítě není nemocné, postižené atd., není tam péče o staré lid atd.) nepovažuji za plnohodnotnou práci, a jestli to děti ocení, že je máma doma, nevím
samozřejmě, pokud mají 60 krav a 50 prasat, to už je něco jiného
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
ale moje práce je smysluplná, možná ne vždy na 100 procent, ale z velké části ano
naopak mnoho zde jmenovaných činností jinými pisatelkami považuji za náhradní činnost
asi máme opravdu zcela odlišné pohledy na život
navíc já si vůbec nemyslím, že by rodina, kde oba rodiče pracují, nějak dětem škodila, právě naopak, děti pak vidí, že je normální pracovat
já prostě péči o domácnost, kde je dětem třeba 6+ (pokud dítě není nemocné, postižené atd., není tam péče o staré lid atd.) nepovažuji za plnohodnotnou práci, a jestli to děti ocení, že je máma doma, nevím
samozřejmě, pokud mají 60 krav a 50 prasat, to už je něco jiného
Tak nepovazuj, neni povinnosti vsech pracovat podle tvych meritek. Prace je primarne cesta k ziskani prostredku pro zivot, pokud mam prostredky, nevidim duvod, proc bych mela povinne chodit do prace, jen abych plnohodnotne pracovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak nepovazuj, neni povinnosti vsech pracovat podle tvych meritek. Prace je primarne cesta k ziskani prostredku pro zivot, pokud mam prostredky, nevidim duvod, proc bych mela povinne chodit do prace, jen abych plnohodnotne pracovala.
Myslím, že já si mohu považovat co chci jak chci!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
Myslím, že já si mohu považovat co chci jak chci!!!
No vzdyt jo, povazuj si co chces, ostatnim to je srdečně jedno. Veta se zaporem byla evidentně moc slozita ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No vzdyt jo, povazuj si co chces, ostatnim to je srdečně jedno. Veta se zaporem byla evidentně moc slozita
nepochybně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LeniiP píše:
Přijde mi, že to vidíš z jiného úhlu pohledu. Představ si, že by jsi měla dost peněz na to nepracovat. Peníze by ti chodily na účet bez tvého přičinění. Chodila by jsi pořád do své současné práce? I když by jsi ty peníze z ní nepotřebovala? Jestli ano, tak gratuluji, jsi šťastná osoba.Až mi jednou vylitnou kluci z hnízda, nemám strach, že bych se z toho hroutila. Můžu se dál realizovat i jinde. Můžu se věnovat koníčkům, cestovat a jestli si zastesknu, že už mě nikdo nepotřebuje, můžu se stát třeba pěstounem nebo dobrovolníkem, možností je hodně.
Ono to není svazujici být trvale doma, naopak otevírá ti to možnosti dělat co chceš, bez ohledu na to, jestli ti to generuje nějaký zisk nebo ne.
Osobně si myslím, že je to dost i o práci, jakou ta ženská dělá. Když chodí hákovat do fabriky nebo za kasu, tak je jasné, že by byla radši doma, kdyby ty prachy nepotřebovala. Na druhou stranu, když dělá nějakou kvalifikovanější a odbornější práci, která ji baví a naplňuje, tak by do práce chodila, i kdyby nemusela. Protože jí to dává smysl.
Já o sobě vím, že by mě život jako paní v domácnosti ničil. Péče o rodinu a o sebe, mít koníčky a cestovat, to je super. Ale nedává mi to smysl a naplnění.
Na druhou stranu obdivuju holky, co je baví a naplňuje být doma. Pro mě by toto bylo za trest.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, mozna je chytřejší a lepe zabezpecena, nez ty… A dost mozna se o bse umi i lepe postarat, nez ty. Za me kratkozrake mysleni, odsuzovat nekoho, o kom vim kulovy, jen na základě ppcotu, ze nic nedela.
Jo a proto mě teď odsuzujes, tak to jó.
já napsala obecně názor na úvodní příspěvek, zatímco ty adresné na mě. Takže jsi pěkně blbá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
Jo a proto mě teď odsuzujes, tak to jó.já napsala obecně názor na úvodní příspěvek, zatímco ty adresné na mě. Takže jsi pěkně blbá
Rict o nekom ze je je mozna chytrejsi nez ty, je odsuzovani
ne, to je realita
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LeniiP píše:
Když se rozvedou je půlka všeho její, dům, auta, pozemky, investiční byty… Dle příjmů manžela má i šanci na nějaké výživné pro sebe i po rozvodu… Sice už ne na stejné úrovni jako v manželství, ale na „přiměřené úrovni“. Dále nesmíš zapomínat na alimenty, které v případě větších příjmů nebudou zanedbatelné. A kdyby snad onemocněl nebo zemřel živitel rodiny, tak jsou určitě pojištění. Jen blázen by neměl v případě hlavního živitele uzavřenou tučnou životní pojistku.
Když se rozvedou, tak není půlka všeho její. To jedině v případě, že to všechno nabyli spolu v manželství, to pak ano. A co páry, co se vůbec nevzali, že jo. Na alimenty klidně zapomenout mohu, ty děti nejsou malé nadosmrti. Tučnou pojistku v dnešní době a tučný konta a majetky má mizivá část lidí a zrovna tady na emiminu nikdo, i když každá druhá zde píše opak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Rict o nekom ze je je mozna chytrejsi nez ty, je odsuzovanine, to je realita
Ty jsi jasná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit