Názor na ženy v domácnisti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Akinee píše:
Na to vyrovnání pravé moc nevěřím.
tak to je ve hvězdách i u ženy, která chodí do práce, ne? Ta nejspíš taky peníze netlačí do punčochy, ale dává do rodiny, tudíž, když manžel vezme kramle, ji zůstanou na krku většinou děcka, pracovní život se scvrkne na přežívání, protože nemocné děti tatínka nezajímají a ve výsledku na tom může být ještě hůř jako žena, která si užila x let klidného života a pohodové dětství svých potomků…
já zas nevěřím, že by nějaká žena byla nezaměstnatelná i bez praxe. Práce se dá najít vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Dokážeš připustit, že důchod nemusí býtt její jediný zdroj příjmů? Dokážeš připustit, že ne v každém páru sedí na penězích chlap a v případě rozvodu je ženská v šachu? samozřejmě takové případy jsou. A je to špatně a dopadne to tak, jak vy predikujete. Ale to neznamená, že to nelze jinak, že se to jinak neděje. Prostě chytrá sebevědomá ženská, která nepracuje a je doma, protože… má možnost si to ošéfovat tak, aby byla zajištěná. Jak na důchod, tak pro případ rozvodu. Považuji to za alfaomegu toho, že zůstanu doma. Bez tohoto předpokladu doma nebudu, hotovo. Vy si tu furt představujete ten svůj jenden jediný možný odel, a to, že je ženská doma a chlap jí prokazuje jakési velké dobrodiní, že jí bude živit a ona musí držet hubu a krok. To je cesta do pekel. Ale existuje i varianta, že to to jejich uskupení potřebuje, že ona bude doma skutečně užitečnější, než v práci, že jsou chlapi, kteří nemohou mít ženu, která bude klasicky pracovat, jsou si toho vědomí a ocení, že mají ženu, která prostě pracovat nepotřebuje, zůstane doma a jsou ochotní jí utvořit podmínky pro to, aby jí to zároven zajistilo pro jakési kdyby.
Všichni si představují převážně to, co kolem sebe nejčastěji vidí, takže pracují se známými daty. To co uvádíš ty, že to u sebevědomých žen lze ošéfovat, je pro většinu naprosto neuchopitelné, protože tento typ žen si málokdo umí představit v domácnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akinee píše:
Pokud nezjistí, že ji manžel vydědil
co je to za blbost… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
co je to za blbost…
Nadsázka.
Manžel může napsat závěť a manželka není neopomenutelný dědic, takže smolík.
Příspěvek upraven 21.04.22 v 13:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akinee píše:
Chodím už nějaký ten rok na e-mimino
No, ony ty, co to maji osefovane povetsinou nemaji potrebu brecet na emiminu, ze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, ony ty, co to maji osefovane povetsinou nemaji potrebu brecet na emiminu, ze
Narazila jsem spíše na pány, kteří se vyjadřují, že manželka nemá na nic nárok, protože vydělává on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoidberg píše:
Všichni si představují převážně to, co kolem sebe nejčastěji vidí, takže pracují se známými daty. To co uvádíš ty, že to u sebevědomých žen lze ošéfovat, je pro většinu naprosto neuchopitelné, protože tento typ žen si málokdo umí představit v domácnosti.
Což je ale vlastní omezenost tech, co si to neumí představit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akinee píše:
Narazila jsem spíše na pány, kteří se vyjadřují, že manželka nemá na nic nárok, protože vydělává on.
Zeby byl na emiminu alespoň malicko reprezentativni vzorek panu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LeniiP píše:
To, že by jste rentu dobrovolně neplatil vy, neznamená, že by ji neplatil třeba můj manžel. Samozřejmě se bavíme o rozpadu manželství jeho vinou (krize středního věku, milenka…). Kdybych byla příčinou rozpadu vztahu já, tak bych samozřejmě rentu neočekávala, to je jasné.Že jsem dle Vás tedy člověk z domacnosti zakrnely a neefektivní mě pobavilo. A co že přesně je to kritérium, kdy se stává člověk efektivní? To se nabývá pouze placenou prací? Nebo myslíte, že tím, že domů nepřináším peníze, nemám přehled o cenách, že nemám žádnou finanční gramotnost, že nehospodarim stejně jako každá jiná žena.
Jen taková úvaha, je dle Vás lepší, abych dochazela do práce na částečný úvazek (abych mohla vyzvedávat děti ze školky, jinak bych to nestihla) za dejme tomu 17 tisíc měsíčně. Doma by rozhodně nebylo naklizeno, navareno a napeceno jako je teď. Když manžel na tu stejnou částku pracuje dva dny? Manželku by měl každý den v práci, ustaranou, uhonenou… Z práce hned běží pro děti, úkoly, večeře…Místo výletů o víkendu rychle uklidit celý dům. Jo život snů pro oba. Ale tak aspoň bych nebyla tak z domácnosti zakrnela to je fakt.
Tak máš vysokou školu a ovládáš dva jazyky, takový člověk určitě nepotřebuje zkrácený úvazek a vydělá ohromný balík
A doma by rozhodně naklizeno a uvařeno být mohlo, to zvládáme všichni ostatní s naprostým přehledem. Jo a na výlety o víkendech taky většina pracujících zvládá v klidu jezdit.
Takže ano, pro tebe by to bylo z hlediska budoucnosti určitě lepší. I děti by viděly, že normální je pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Což je ale vlastní omezenost tech, co si to neumí představit.
Představy o reálných lidech by se měly alespoň trochu opírat o realitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Dokážeš připustit, že důchod nemusí býtt její jediný zdroj příjmů? Dokážeš připustit, že ne v každém páru sedí na penězích chlap a v případě rozvodu je ženská v šachu? samozřejmě takové případy jsou. A je to špatně a dopadne to tak, jak vy predikujete. Ale to neznamená, že to nelze jinak, že se to jinak neděje. Prostě chytrá sebevědomá ženská, která nepracuje a je doma, protože… má možnost si to ošéfovat tak, aby byla zajištěná. Jak na důchod, tak pro případ rozvodu. Považuji to za alfaomegu toho, že zůstanu doma. Bez tohoto předpokladu doma nebudu, hotovo. Vy si tu furt představujete ten svůj jenden jediný možný odel, a to, že je ženská doma a chlap jí prokazuje jakési velké dobrodiní, že jí bude živit a ona musí držet hubu a krok. To je cesta do pekel. Ale existuje i varianta, že to to jejich uskupení potřebuje, že ona bude doma skutečně užitečnější, než v práci, že jsou chlapi, kteří nemohou mít ženu, která bude klasicky pracovat, jsou si toho vědomí a ocení, že mají ženu, která prostě pracovat nepotřebuje, zůstane doma a jsou ochotní jí utvořit podmínky pro to, aby jí to zároven zajistilo pro jakési kdyby.
Ale v pohodě to připouštím. Dokonce doufám, že už jsou ženy poučené a pro budoucnost si svoje jisté pohlídají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
tak to je ve hvězdách i u ženy, která chodí do práce, ne? Ta nejspíš taky peníze netlačí do punčochy, ale dává do rodiny, tudíž, když manžel vezme kramle, ji zůstanou na krku většinou děcka, pracovní život se scvrkne na přežívání, protože nemocné děti tatínka nezajímají a ve výsledku na tom může být ještě hůř jako žena, která si užila x let klidného života a pohodové dětství svých potomků…já zas nevěřím, že by nějaká žena byla nezaměstnatelná i bez praxe. Práce se dá najít vždycky.
Nějaká určitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoidberg píše:
Představy o reálných lidech by se měly alespoň trochu opírat o realitu.
Asi tak. Jinak jsem v té situaci pár let byla. První manžel nechtěl, ať pracuji. Vlastně jsme ještě ani manželé nebyli. Ale měla jsem v jeho firmě pracovní smlouvu a odvody na soczdrav. Jinak by mi na důchod dneska chybělo cca 10 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoidberg píše:
Tak máš vysokou školu a ovládáš dva jazyky, takový člověk určitě nepotřebuje zkrácený úvazek a vydělá ohromný balíkA doma by rozhodně naklizeno a uvařeno být mohlo, to zvládáme všichni ostatní s naprostým přehledem. Jo a na výlety o víkendech taky většina pracujících zvládá v klidu jezdit.
Takže ano, pro tebe by to bylo z hlediska budoucnosti určitě lepší. I děti by viděly, že normální je pracovat.
Díky za lichotku, bohužel balík by mě určitě za pár hodin denně nečekal. To jsem si celkem jistá, nehledě na to, že sehnat poloviční úvazek není úplně tak jednoduché.
Chtěla jsem jen poukázat na to, že v některých rodinách fakt druhý příjem potřeba není a raději ten čas věnují dětem, rodině a budování rodinného zázemí. Já se nepotřebuji honit z práce na druhou sichtu domů, jako jo, mohla bych, ale proč? Pro lepší pocit okolí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoidberg píše:
Tak je fajn si připustit, že existuje svět za hranicemi mého obzoru a minimálně hranice svého obzoru nevydávat za absolutní pravdu.
Ona ta mnou popisovaná žena v domácnosti neskončí na tom, že vrcholem jejího dne je svíčková a vypíglovaný bejvák. To by asi k dosažení rozumného sebevědomí nebylo postačující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit