Názor na ženy v domácnisti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@bigl píše:
No jo, Lama a Bigl kam se podívášJsem jen tím elaborátem chtěla říct, že asi těch ženských, co zůstanou doma, aby se se realizovaly samy o sobě ve svých zájmech, je minimum. Že většina jich je doma fakt jako v první řadě hospodyně. Což neznamená, že se nevěnují i svým zájmům. A což taky neznamená, že je to špatně. U mě mají respekt, nebo obdiv nebo co já vím, ať neslovíčkaříme.
Takže holky v domácnosti - respéééékt
Ale tak to záleží, do jaké sociální bubliny se podíváš. Jako jistě bude mraky ťupek, co zůstávají doma, aby pígovali. Ale věř tomu, že manželky chlapů, co na to fakt maj, doma nezůstávaj proto, aby uklízeli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
Ne, to nebyla ironie, já nerozumím tomu, co dělá lektorka psychologie. jakože učí psychologii? Na střední nebo na VŠ? Učitelka?
ano, nebo na nějakých kurzech, školeních apod…
ale řeč zde byla o psychologickém profilování (pachatelů) a to je opravdu úplně jiný obor a profese😉
držím té holce palce, aby si sen splnila…jen asi bude překvapená jaká je praxe a jak málo je takových míst.. navíc ani nejsou na okresní úrovni..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
ano, nebo na nějakých kurzech, školeních apod…ale řeč zde byla o psychologickém profilování (pachatelů) a to je opravdu úplně jiný obor a profese😉
držím té holce palce, aby si sen splnila…jen asi bude překvapená jaká je praxe a jak málo je takových míst.. navíc ani nejsou na okresní úrovni..
Tak todle jsem zvědavá, jak se to rozmota, protože je myslim, ze každá píšete úplně o něčem jiném ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Ale tak to záleží, do jaké sociální bubliny se podíváš. Jako jistě bude mraky ťupek, co zůstávají doma, aby pígovali. Ale věř tomu, že manželky chlapů, co na to fakt maj, doma nezůstávaj proto, aby uklízeli.
Jasně. Jak píšu, znám takové, co jsou v domácnosti, dvě a obě jsou doma proto, aby dělaly to zázemí. Ale ťupky to nejsou. Podle mě. Ale nejsou ani extra ambiciózní, prostě normální skromné holky, středoškolačky, co je naplňuje to „starání se“. Obě mají hodně dětí, protože chtěly, dům a poměrně slušné materiální zázemí, které jim zabezpečuje chlap.
Ty rodiny, co znám, kde jsou na tom z mého pohledu fakt hodně dobře finančně, tak tam ty ženy naopak pracují, i když by vůbec nemusely, dost často ve firmách u těch svých manželů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Tak todle jsem zvědavá, jak se to rozmota, protože je myslim, ze každá píšete úplně o něčem jiném
Já totiž reagovala na Neilu (ohledně dcery a jejího přání týkajícího se psychologické profilace) ale bigl to pochopila že by mělo jít o lektorku psychologie a začla se ptát, co taková práce vlastně obnáší
Takže ANO - samozřejmě, že každá píšeme totálně a zcela úplně o něčem jiném ![]()
Jinak mám v okolí jednu „profesionální matku“ a jednu v rodině, obě mají už tři děti a obě jsou více jak 10 let už doma - bez práce.. Nejde o zelené vdovy, které by se mohly bavit charitou a denně tenisem-solárkem-kosmetikou apod., prostě ženské od chlapů ze střední třídy.. A obě mají skutečně obrovsky zúžený obzor a ze své původní profese už neví vlastně nic.. Jedna z nich denně zaplavuje fcb (asi tak 2-3× denně) fcb fotkama svého nejmladšího dítěte a obě řeší v 99% hovoru čistě a jen děti a domácnost.
No nevím, já bych tak žít prostě nemohla ani nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
Já totiž reagovala na Neilu (ohledně dcery a jejího přání týkajícího se psychologické profilace) ale bigl to pochopila že by mělo jít o lektorku psychologie a začla se ptát, co taková práce vlastně obnáší
Takže ANO - samozřejmě, že každá píšeme totálně a zcela úplně o něčem jinémJinak mám v okolí jednu „profesionální matku“ a jednu v rodině, obě mají už tři děti a obě jsou více jak 10 let už doma - bez práce.. Nejde o zelené vdovy, které by se mohly bavit charitou a denně tenisem-solárkem-kosmetikou apod., prostě ženské od chlapů ze střední třídy.. A obě mají skutečně obrovsky zúžený obzor a ze své původní profese už neví vlastně nic.. Jedna z nich denně zaplavuje fcb (asi tak 2-3× denně) fcb fotkama svého nejmladšího dítěte a obě řeší v 99% hovoru čistě a jen děti a domácnost.
No nevím, já bych tak žít prostě nemohla ani nechtěla.
Bigl ale reagovala na Annu, ta psala o nějaké své lektorem psychologie, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám více žen v domácnosti, ale všechny si vydělávají prostitucí resp. mají pár stálých milenců, kterým v dopoledních hodinách poskytují sex za přivýdělek. Ty rodiny by bez toho nevyžily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HornyHippo píše:
Znám více žen v domácnosti, ale všechny si vydělávají prostitucí resp. mají pár stálých milenců, kterým v dopoledních hodinách poskytují sex za přivýdělek. Ty rodiny by bez toho nevyžily.
Cože? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HornyHippo píše:
a platěji z toho daně? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
Jasně. Jak píšu, znám takové, co jsou v domácnosti, dvě a obě jsou doma proto, aby dělaly to zázemí. Ale ťupky to nejsou. Podle mě. Ale nejsou ani extra ambiciózní, prostě normální skromné holky, středoškolačky, co je naplňuje to „starání se“. Obě mají hodně dětí, protože chtěly, dům a poměrně slušné materiální zázemí, které jim zabezpečuje chlap.
Ty rodiny, co znám, kde jsou na tom z mého pohledu fakt hodně dobře finančně, tak tam ty ženy naopak pracují, i když by vůbec nemusely, dost často ve firmách u těch svých manželů.
Já znám kdeco. CHlapova ex je doma už 15 let, jako budiž jí to přáno, kdyby furt nelomila rukama, že je chudák, nemá prachy. Sousedka je doma, tak nějak se realizuje tím, že menežuje uklízčky, hospodyně, zahradníky, objednává damejidlo, má schůzky s projektanty, architekty a furt něco rekonstruuje na své novostavbě. MOc to nechápu, ale je poskojená, takže jí fandím. Pak znám pár manželek expatů, co tu jsou ve vedení mezinárodních firem. Neznám je moc obře, pod pokličku jim člověk nevid. Nicméně, z titulu toho, že jsou každé 2 roky v jiné zemi, se moc realizovat ve své profesi nemohou. Jedna říkala, že jí zpočátku vytvářeli nějaké trafiky, kde jako pracovala. To nějak nemělo vejšku, tak prostě začla trénovat na maraton a obrážet různé mezinárodní maratony. Tomu třeba fandim dost. Další v každé zemi porodí další dítě, starší děti doma vdělává, učí se jazyk té konkrétní země. Pak znám ženu diplomata, taky co pár let, to jiná země. Ona se fakt nenudí, protože neustále pendluje mezi domácností v zahraničí, kde má manžela a jedno dít a druhou domácností, kde má starší dít na hranici zletilostiKdyž jí vyjde čas, tak dělá výzkum ve své bývalé práci. Ale protože to zvládá nepravidelně, pár dní v měsíci a něky ani to nevyjde, tak nemá ani pracovní poměr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama
Jasný, ty máš asi širší vzorek. Já kromě těch dvou holek, co to vzaly jako poslání, zplodily hodně dětí a vzaly si za své tu péči o rodinu, tak znám už jen jednu, co zůstala doma, ona ani předtím té práci moc nedala a pak to ve 40 uhrála na důchod na hlavu. Věnuje se psům, kterých má teď aktuálně asi 6, přes léto leží doma u bazénu a sází kytky a hází stovky fotek sebe, drinků a grilovaného masa, psů a bazénu na FB a když potřebuje víc peněz, zavolá manželovu šéfovi do práce, ať mu přidá, že mají málo.
A vlastně taky znám nějaké manželky diplomatů, co s nimi takhle pendlují, ale většina z nich se na tom úřadě taky nějak upíchla, aspoň na částečný úvazek, doma nezůstala žádná, když to šlo, tak vždycky makaly taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
Ne, to nebyla ironie, já nerozumím tomu, co dělá lektorka psychologie. jakože učí psychologii? Na střední nebo na VŠ? Učitelka?
By mě nenapadlo, že je v tom nějaký zádrhel. Lektor - učitel, přednášející. Chodím na přednášky a přednáší nám lektorka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
To opravdu nezůstávají
ale máš naprostou pravdu v tom, ze záleží, do jaké sociální bubliny nahlédneš
Ja znám i takové, které mají měsíční “kapesné” pro sebe půl mega. Ty opravdu neřeší hrnce a kroužky svých dětí…
Tam je to spíš o osobním trenérovi každý den, dokonalém zevnějšku, nákupech v Paříži (ne na Pařížské) atd
Pro někoho povrchní život level milion, pro ně realita a samozřejmost
A i ony žijí šťastný život ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HornyHippo píše:
Ja si privydelavam na Onlyfans a diky tomu muzem jet na 14 dni k mori ![]()
- Citovat
- Upravit
@HornyHippo píše:
Tak ty ovšem nejsou v domácnosti, ale makají na home office. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit