Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli někdo náhodou neví že když mi insolvence končí po 3 letech jestli se to počítá od první splátky nebo od zažádání insolvence?
Děkuji
Tipuju od vydání rozhodnutí soudu a nabytí jeho právní moci.
@Baruse99 píše:
Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli někdo náhodou neví že když mi insolvence končí po 3 letech jestli se to počítá od první splátky nebo od zažádání insolvence?
Děkuji
Pokud máš insolvenci na 3 roky a nesplatíš to dřív, tak se to počítá od první splátky, která je určena v soudním rozhodnutí. Celkem 36 splátek. A jsi si jistá, že máš insolvenci na 3 roky?
@Enitka děkuji za odpověď
Ano psala jsem správci a napsal mi že já to mám na 3 roky akorad jsem si nebyla jistá od kdy se to počítá
@Baruse99 Musíš zaplatit 36 splátek. Pokud bys třeba měla insolvenci přerušenou, tak pořád by to bylo 36 splátek, byť fakticky od podání návrhu včetně přerušení to může být např. 4 roky. Samozřejmě pokud bys dluhy splatila dřív, tak by mohlo oddlužení trvat i kratší dobu, ale to asi nebude tvůj případ.
Od první splátky. Měla jsem první splátku v sprnu a skončila za 5 let v srpnu.
Dobrý den, mám dotaz 15.srpna budu mít za sebou 36.splatku v insolvenci.Ins.spravkyne říkala že tím to pro mě končí. Nevíte někdo jak to probíhá jestli třeba ještě v září budou stažené peníze z platu než se vše vyřídí přes soud dekuji