Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den, je tu někdo kdo má zkušenosti s insolvencí manželů? Švagrová do toho chce jít s manželem, a tak hledáme nějaké informace. Jak to celé probíhá co vše je k tomu potřeba, kolik vám berou, a jak dlouho vyřízení trvá. Prosím ať komentují pouze ti kteří mají zkušenost nebo se tím zabývají. Moc děkuji
Tak jednoduše - musí být schopní splatit za 5 let MINIMÁLNĚ 30% dluhu (každý toho svého). Zůstává pak každému něco málo přes 9 tisíc. Nesmí ale být dluhy moc čerstvé (mohlo by se považovat za úvěrový podvod) a nesmí převádět úmyslně svůj majetek jinam (taky je pak považováno jako podvod).
@Iustitia omnibus píše:
Tak jednoduše - musí být schopní splatit za 5 let MINIMÁLNĚ 30% dluhu (každý toho svého). Zůstává pak každému něco málo přes 9 tisíc. Nesmí ale být dluhy moc čerstvé (mohlo by se považovat za úvěrový podvod) a nesmí převádět úmyslně svůj majetek jinam (taky je pak považováno jako podvod).
Tak se jejich dluhy neslučují? A ještě otázka mají jedno dítě. Budou jim tím pádem nechávat živ. minimum na dva dospělé a jedno dítě? Chápu to dobře. Jinak moc děkuji. A netušíte jak dlouho trvá vyřízení?
@Karvaz22 ahoj, máme to s manželem. Dluhy se posuzují dohromady. Poslední dva roky to platil jen manžel, protože jsem měla rodičák. Pokud jsou dva dospělí a jedno dítě je maximum, které mohou každému z jeho platu nechat něco kolem 12500. Na netu si najdi insolvenční zákon kalkulátor splátek a tam ať si každý zada svůj plat a orientačně budou vědět. Ale upozorňuji narovinu, je to život v bídě a je to sakra těžký
@Anonymní píše:
@Karvaz22 ahoj, máme to s manželem. Dluhy se posuzují dohromady. Poslední dva roky to platil jen manžel, protože jsem měla rodičák. Pokud jsou dva dospělí a jedno dítě je maximum, které mohou každému z jeho platu nechat něco kolem 12500. Na netu si najdi insolvenční zákon kalkulátor splátek a tam ať si každý zada svůj plat a orientačně budou vědět. Ale upozorňuji narovinu, je to život v bídě a je to sakra těžký
Je mi to jasné a oni stím také počítají, ale teď z domu platí exekuce po menších částkách a každý měsíc jim jde pryč kolem 8000 tis. A nemají nikde zaručeno že jim domů nepříjdou. Chtějí to udělat už hlavně kvůli dítěti.. A moc děkuji za radu. Ihned to jdu vyřídit. A ještě otázečka, jak dlouho Vám trvalo vyřízení?
@Karvaz22 píše:
Je mi to jasné a oni stím také počítají, ale teď z domu platí exekuce po menších částkách a každý měsíc jim jde pryč kolem 8000 tis. A nemají nikde zaručeno že jim domů nepříjdou. Chtějí to udělat už hlavně kvůli dítěti.. A moc děkuji za radu. Ihned to jdu vyřídit. A ještě otázečka, jak dlouho Vám trvalo vyřízení?
Hlavně ať si zajdou do nějaké občanské poradny nebo někde kde jim to udělají zdarma. My jsme to nevěděli, šli k firmě a dokud jsme nezaplatili skoro 18000 tak nám to neudělali. Nám to trvalo dlouho, ale to proto, že nám to ta firma špatně podala. Špatně napsali mé jméno, manželovi rodné číslo atd. Muselo se to předělávat. Takže nám se to táhlo nějakých 10 měsíců, ale známá to měla zhruba za něco málo přes 4 měsíce. Podáš návrh, jakmile bude vyvěšen na justici.cz už žádné dluhy platit nesmíš jinak ti soud oddlužení nepovolí. Pak přijde povolení oddlužení, termín soudu a věřitelé budou mít 30ti denní lhůtu o to ať se o svoje peníze přihlásí. Ale celkem to normálně trvá ty 4-5 měsíců jak u koho, u nás to bylo dvakrát tolik kvůli tomu, že nám za skoro dvacet tisíc spletli údaje v návrhu
Jo a ještě nesmí být proti nim vedeno soudní řízení o nějaký dluh. Exekuce se zastaví, ale nesmí být o dluh zažalováni u soudu třeba za podvod nebo tak
@Anonymní píše:
Jo a ještě nesmí být proti nim vedeno soudní řízení o nějaký dluh. Exekuce se zastaví, ale nesmí být o dluh zažalováni u soudu třeba za podvod nebo tak
No vy jste zlatá, musím jím to ihned říct.. Myslím si že jim to hodně pomůže. Ještě jednou moc děkuji..
Ahoj od 1.7.2017 platí nový IS zákon. Ať si ho nejdřív přečtou než někomu naletí.
@mamina44 nemáte odkaz? Nemůžu nic najít a zajímala by mě novela zákona insolvence. Děkuji
@Anonymní píše:
@mamina44 nemáte odkaz? Nemůžu nic najít a zajímala by mě novela zákona insolvence. Děkuji
UTFG ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za pozdní odpověď.
http://www.ceska-justice.cz/…bo-cui-bono/
Dobrý den znám svělou poradnu která by vám určtě pomohla má na své stránce mnoho krásných recenzi najděte si na fb Amálka poradna přidejte s je a oni vám rádi pomůžou ![]()