Insolvence, smlouva o úvěru

Wendyys
25.7.24 20:41

Insolvence, smlouva o uveru

Ahoj,

Chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Plánuji v příštím měsíci vstup do insolvence, neboť jsem v úpadku. Splácet už prostě nezvládám a potřebují začít žít nový život, bez stresu. Minulý měsíc jsem si vzal úvěr, abych zaplatil splátky z předešlých úvěru. Jen mám jeden dotaz. Když jsem uvadel příjem, výdaje domácností tak ok. Ale všimnul jsem si, že když jsem zakládal úvěr, tak jsem kliknul na další splátky co mam na 0. Chtěl jsem se zeptat, pokud mi bude schválena insolvence, počítám že přijde trestní oznámení od společnosti za uvedení nepravdivé informace? Nebo toto zrovna řešit nebudou? Je to fa PROFI CREDIT. Děkuji a přeji hezký den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
329
25.7.24 20:50

Omylem kliknul, děláš z nás blbce?

…teď tu o karkulce.
Dopustil ses normálně úvěrového podvodu.

Se všemi možnými důsledky pro tebe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
25.7.24 20:52

To je nejspíš na dvouletou podmínku. Výzvou té na výslech a tam opravdu musíš říct jak to bylo a že toho litujes. Všechno přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15897
25.7.24 20:55
@Wendyys píše: Více

Zákonodárci se spletli, místo insolvence měl být kriminál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wendyys
25.7.24 20:59

Je lepší spíše tento úvěr splatit?

• Citovat
  • Upravit
329
25.7.24 21:02

Pro takovýhle vyčúránky určitě..

@Zumpa píše: Více
..ale udělám si čaj a počkám si na další pohádky.

Třeba o tom jak se stará o postiženou osobu, proto nemůže pracovat či si přibrat další práci.

O tom jak mu zemřeli rodiče, nic po nich nezdědil, sourozence ani jiné příbuzenstvo nemá..

Do dluhů se samozřejmě nedostal vlastní vinou.

Přátelé žijí daleko, splácí drahé hypotéky…

Napadne tě ještě něco?

Příspěvek upraven 25.07.24 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
25.7.24 21:02

Profi kredit nikdy nesplatí… to jsou takové úroky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27704
25.7.24 21:09

omylem a ono samo používají moje malé děti když něco vyvedou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
25.7.24 21:15

Insolvenci z tohoto důvodu nemusí schválit. Nesmí být žádná čerstvá půjčka, nemůžeš vytvářet další dluhy.

Dále ne, toto není úvěrový podvod. Podle zákona na ochranu spotřebitele si mají věřitelé bonitu klientů dostatečně oveřovat a čumět do registrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.7.24 21:17

Úvěrový podvod jak vyšitý, kdyz dostanes podmínku, tak budeš jeste rad…a o insolvenci si nech leda tak znat.

Prej omylem zaškrtnuto a ted tu o Smolíčkovi pacholíčkovi :P

• Citovat
  • Upravit
329
25.7.24 21:21

Já to pochopil tak...

@1Pears1 píše: Více
…že si vzal další úvěr a až pak požádal/chystá se žádat o insolvenci. Navíc v źàdosti uvedl lživé údaje.

Právník nejsem, ale to je podle mne ukázkový podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
25.7.24 21:25
@pan Blahoš píše: Více

Není to tak jednoduché prokázat. Navíc pokud to uzavíral online, mohl naklikat cokoliv.
Ti věřitelé mají dostatečné ověřovat příjmy a hledět do BRKI, NRKI, SOLUS. Nemohou se spolehnout jen na to, co klient odklikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
25.7.24 21:28

Říkám, nejsem právník...

@1Pears1 píše: Více
…ani důvod pro neschválení insolvence…?

Zajímá mne to čistě ze sportu. Udržet se v obraze, co vše je v této zemi možné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
25.7.24 23:54

nemám pro tebe dobré zprávy

je to můj denní chleba a tohle přesně jsou naše „rychlé čárky“, jakože rychlé snadné případy, hned obvykle ve zkráceném přípravném řízení před soud… zamlčení závazků je totiž uvedení nepravdivých údajů ve smyslu ust. § 209 tr. zákoníku a zrovna Proficredit a Provident jsou naši „donašeči“ - moooc rádi tohle oznamují, protože je dost se-re, když někdo měsíc dva tři po sjednání úvěru jde do insvolvence a oni dostanou velké kulové, takže jejich bezpečnostní manageri chodí běžně ve svých okresech velmi často na kriminálku s kopiemi smluv a oznámeními
hodně štěstí 8)
měl ses na ty poslední půjčky vykašlat a podat žádost dřív.,,,
nebo teď zkus ještě aspoň pár týdnů platit - aby se podvodný úmysl hůře dokazoval… ale pokud to bude měsíc-dva, tak jasný podvod, a může ti to zhatit i celou insolvenci, neboť z IZ do ní nesmíš vstupovat s podvodným záměrem, to jistě víš, že… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
26.7.24 07:00

Potřebuji začít nový život :mrgreen: to mě pobavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel