Insolvence - svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Victoria1988
30.5.18 19:41

Insolvence nemá s manželstvím nic společného. Často i když jsou lidé manžele, tak jde do insolvence jen jeden z manželů, pokud ty dluhy byly výhradně jeho.
Tady ty dluhy jsou jeho, jeho insolvence, nemá to má vás žádný vliv. Navíc insolvence není na veky. Max 5 let.
Jediná věc kterou musíte brát na vědomi je ta, ze zřejmě nedostanete společně žádnou hypotéku. Po skončení ins.bude ještě dalších 5 let v rejstříku, takže žádná hypotéka, žádná půjčka.
Takže pokud neplánujete hypotéku spolu, není se čeho bát.

• Citovat
  • Upravit
2998
30.5.18 19:43

Nebrala bych si ho. Zbytečně komplikace a prokazovani. Počkej po skončení celé insolvence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Victoria1988
30.5.18 19:47

Měla jsem kolegyni, má ins kvůli manželovi, protože byli spolu od mladí a měli sjm. Dluhy jejího manžela z podnikání byli v radu x milionu a přesto si ji její láska vzala.
Běžná insolvence je par desítek tisíc, tady šlo o miliony, takže věřím, ze její nastávající si zjišťoval info.

• Citovat
  • Upravit
30.5.18 20:31

Neber si ho, nikdy nevíš, jak se změní zákony v ČR, a hlavně nevíš, co na tvého partnera ještě vyskočí. Když je to tak velká láska, tak těch pár let počkejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
30.5.18 23:02

@Yvone123 U insolvence (předpokládám, že se jedná o oddlužení) lze vstoupit buď jako jednotlivec nebo jako manželé. Přítel vstoupil jako jednotlivec, takze i po svatbě je to ciste na něm. Ale pokud budete manželé, tak bude moci splácet o neco méně, než splácí. Pokud by přišlo dítě, tak zase o neco méně. Takže bych si vypočítala, zda mu budou ty splátky po svatbě stačit. V opačném případě by potřeboval někoho na smlouvu o důchodu nebo smlouvu o daru. U insolvence mě nenapada pro tebe nic ohrožujícího. Spíš aby do tech dluhu později nespadl zase a ty jsi se s ním potom nevezla. Ale asi bych doporucovala zajít za právníkem a probrat tu situaci s ním. To téma je docela obsáhlé. A i když tě zákon do jisté míry chrani třeba před případnymi novými exekucemi, často je potřeba si tu ochranu „vyzadat“. A ty exekuce jsou také komplikované dost. Takže by ti třeba vysvětlil, co lze a co už nelze a jak se proti cemu branit. A probrala bych i to oddlužení, sice mě takhle z hlavy nenapadá, jak by ses do něj mohla namočit, ale stejně pro jistotu. Minimálně si myslim, že by neuskodilo si zjistit, co vlastne ta přítelova situace obnáší. Třeba ať víš, že může skončit v konkurzu a co by takový konkurz znamenal. Určitě bych pouvažovala i o předmanželské smlouvě (notářský uložené).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
30.5.18 23:24

@Procházející Tak z dluhu by snad nemělo vyskočit nic. V návrhu oddlužení by měli být uvedení všichni věřitele. Plus ti věřitele mají čas se i hlásit v okamžiku, kdy podá návrh na oddlužení. A dlužné castky se počítají dle uvedení věřitelů. Leda by si udělal během oddlužení nové dluhy. A z toho by teda mohl mít docela pěkný průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
1.6.18 20:23

Já si vzala taky přítele a měl už zahájenou insolvenci, před svatbou jsem se informovala u jeho insolvenčního správce a u své kamarádky advokátky a oba potvrdili, ze to jsou jeho předmanželske dluhy a. Insolvenci má schválenou již před svatbou :) takže plat mám cely nikdo mi nic nestrhava pouze jemu :D snad jsem té trochu uklidnila :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný