Instagram - velmi malá odezva sledujících

Anonymní
6.12.22 11:37

Instagram - velmi malá odezva sledujících

Dobrý den,
mám IG profil zabývající se domácími dekoracemi a tvořením. Mám tam kolem tisícovky lidí, na jaře jsem měla profil poměrně pěkně rozjetý, krásné odezvy. Naučila jsem se točit reels videa, stříhám si je a myslím, že jsou celkem pěkná. Na jaře a začátkem léta jsem měla vždy obrovské množství zhlédnutí - třeba 2000, plno liků, přilákalo mi to nové sledující.
Přes léto pak na IG nebyl prostor, tak jsem utlumila aktivitu, a cca před měsícem ji znovu obnovila. I když si myslím, že dávám moc pěkné fotky i příspěvky (jasně, amatérské, ale rozhodně nejsou horší než ty před půl rokem), mám velmi slabé odezvy jak u příspěvků, tak u reels. Poslední reels, o kterém jsem si myslela, že se opravdu povedlo, má jen asi 300 zhlédnutí a prakticky nulovou další odezvu.
Tuší někdo, čím to je? Měnil nějak IG algoritmy zobrazování videí a je teď složitější ta zhlédnutí získat, než bylo na jaře a začátkem léta? A co případně s tím?
Mrzí mě to, profil jsem budovala dlouho, mám zároveň obchůdek na Fleru a občas jezdím po trzích, ale díky IG jde svou „značku“ krásně zpropagovat…
Děkuji a prosím o anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20890
6.12.22 11:46

Spíš je to tím, že jsi jej zabila neaktivitou a budeš to muset opět tlačit, aby jsi se dostala tam kde jsi byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.12.22 11:47

Jaký mas profil? Mrkla bych..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11816
6.12.22 11:48

Řekla bych že během tvé letní pauzy si lidi našli jiný podobný profil s tvořením..asi jich tam podobných bude mraky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
6.12.22 11:54

Každá sociální síť upozaďuje účty, které jsou málo aktivní. Budeš hold muset být více aktivní, aby měl tvůj profil zase vyšší dosah. Také záleží na dnech a časech, kdy příspěvky přidáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
6.12.22 12:03

Neaktivitu si malé obchody tak nějak nemůžou dovolit. Ihned tě nahradí někdo nový. Budeš se muset hodně snažit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.12.22 12:30

IG je plný nápadů na tvoření/vaření/hubnutí… bohužel to vypadá, že během pauzy lidi přešli jinam. Našli si prostě jinou aktivní alternativu. Budeš muset máknout, možná se ti podaří zase lidi zpět nalákat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6180
6.12.22 12:42

Je to tak, jednak IG algoritmy mění pořád a taky tyhlety účty jsou často jeden jak druhej a lidi prostě zapomenou… Klidně hoď link, mrknu a třeba je to dobrý a nějaký dosahy tu naženeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Auhagenn
6.12.22 13:14

Ahoj, určitě je to neaktivitou. Máme cca půl roku e-shop, takže také Instagram a ze začátku plno shlédnutí především od lidí co nás nesledují. V poslední době nebyl čas něco na Instagram dávat, takže je to teď také slabší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat