Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Problém může být právě HA a tím postupem času způsobená estrogenová dominance. Každopádně jediným průkazním ukazatelem je vyšetření.
@LadaSva píše:
Problém může být právě HA a tím postupem času způsobená estrogenová dominance. Každopádně jediným průkazním ukazatelem je vyšetření.
Dekuji za reakci. Je pravda, ze HA beru pres 15 let, ale nizko hormonovou. Nikdy jsem s ni zadny problem nemela, ale mozne je vsechno. Spis me zajima, jestli se tohle da nejak resit, kdyz by ani vysazeni HA nepomohlo ![]()
@Anonymní píše:
Dekuji za reakci. Je pravda, ze HA beru pres 15 let, ale nizko hormonovou. Nikdy jsem s ni zadny problem nemela, ale mozne je vsechno. Spis me zajima, jestli se tohle da nejak resit, kdyz by ani vysazeni HA nepomohlo
To co uvádím je jen jedna z možných příčin a prokazatelné je pouze vyšetření. Dominanci může spustit kromě HA řada jiných faktorů, mj. třeba stres, vyšší fyzická námaha, větší kontakt s xenoestrogeny, kterými jsme i tak obklopeni atd..
Resit to muzes jednoduse. Jednostranna bolest prsu je skoro vzdycky od pohyboveho aparatu…takze rehabilitaci nebo jogu, nebo si aspon zacvicit protahovaci cviky. Zadna tabletka to fakt nevyresi…estrogenova dominance je nesmysl, ma prece prsa dve a boli ji jen jedno.
@Anonymní píše: Více
Dobry den, jak to u vas prosim dopadlo? dekuji
Ahoj holky,
V nedeli me zaclo z niceho nic bolet prso, cela spodni cast pod bradavkou. Pichlava bolest skoro cely den, pak to vicemene odeznelo a od vcerejska zase boli. Jsem objednana na vysetreni, ale to az za tyden. Vim, ze mi neporadite co to muze byt (mozna uzlina?), ale jde mi o to, jak se zbavit bolesti. Prso neni natekle, napohled uplne normalni, ani bulku jsem nenasla. Myslite, ze mi da Dr po vysetreni nejake prasky nebo jak tohle resit? Treba je to jen bolava uzlina, ale jak se tohle leci?
Je mi 30+, beru HA, deti nemam