Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jakou interaktivní hračku byste doporučili 2 -letému dítěti?
Tady se připnu, čekají nás narozky a jsem bez nápadů na dárky 😃 mám v plánu akorát knížky od Svojtky
V jakém smyslu interaktivní? V tom věku u mých dětí vládl papír a pastelky, miska fazolí a kelímky apod. Z nějakých vymožeností milovala dcera Zpívánky na kouzelnou tužku od Albi. Ale fakt se jako hračka nejvíc osvědčily nehracky jako ty fazole, nádobí apod.
Jo a knížky s otvíracími okénky nebo ilustrované Anne Suess (nevím, jestli to píšu dobře - s těmi jsme trávili i hodiny denně)
Nejmilovanější hračky jsou ty co moc nestály.
Tzn: Nasypat suché těstoviny do nerezové misky. Dělá to kravál, je to fajn na dotek a když to sní, nic se nestane.
Nejvíc miluje knížky s vyklápěcími okénky od svojtky. Částečný úspěch má mluvící pejsek od fisher price, nebo ten jejich interaktivní stolek (vyzkoušen jenom na návštěvě.)
Prostě to co si můžou ošahat a dělá to kravál.
Intraktivní knížky mohou naučit názvy barev, zvířátek a zlepšit jemnou motoriku. Také existuje tablet od 2 let, ale nevím jestli pak nevychováme iPad dítě. Když vidím všude kolem děti na mobilu a iPadu, tak to není asi úplně nejlepší.
Oživuji diskuzi.
Máme skoro 2 letou dcerou a každý den zápasím, co vymyslet na zabavení.
V létě jsme byly pořád venku, ale teď v zimě fakt nevím.
Navíc nás čekají Vánoce a hned potom narozeniny.
Dcera úplně moc hraček zatím nemá.
Na Vánoce zatím máme koupený jen knížky a nákupní košík s příslušenstvím k obchůdku, co už máme.
V pokojíčku ještě má kuchyňku, kočárek s panenkou a bazén s míčkami.
Dále máme takové ty blbůstky : kostky, nějaké interaktivní hračky a to je asi vše.
Poradí někdo, co pro 2letou holčičku?
Přijde mi, že pro tento věk pořádně žádný hračky nejsou ![]()
@Markéta188
U nás vede lego duplo, u toho dcera (2 roky) vydrží dlouho.
@Markéta188 píše:
Oživuji diskuzi.
Máme skoro 2 letou dcerou a každý den zápasím, co vymyslet na zabavení.
V létě jsme byly pořád venku, ale teď v zimě fakt nevím.
Navíc nás čekají Vánoce a hned potom narozeniny.
Dcera úplně moc hraček zatím nemá.
Na Vánoce zatím máme koupený jen knížky a nákupní košík s příslušenstvím k obchůdku, co už máme.
V pokojíčku ještě má kuchyňku, kočárek s panenkou a bazén s míčkami.
Dále máme takové ty blbůstky : kostky, nějaké interaktivní hračky a to je asi vše.Poradí někdo, co pro 2letou holčičku?
Přijde mi, že pro tento věk pořádně žádný hračky nejsou
Taky mi příjde, že je tento věk takový mezi. Z hodně hraček už syn “vyrostl”, zároveň ještě není na nějaké kreslení, malování, a nebo stavění lega nebo hraní společenských her. Ale syn je šikulka, on si dokáže hrát sám a zabavit se i na hodinu jen s pokličkou a hrncem
Jedou u nás teď ale celé dny KNÍŽKY. Máme zvukové, ty jsou nej, on si tam sám kliká, listuje si, je tam prasátko třeba a pak si donese figurku prasátka a má z toho hroznou srandu, pak má takové korýtko, kam mu dám vodu a všem zvířátkám dá napít.
A pak máme různé interaktivní a taky různá česká říkadla. To mu čtu celé dny dokola zase já. Ještě se u nás dost osvědčily puzzle Djeco. ![]()