Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, ráda bych poprosila o radu ohledně výběru dveří do interiéru. Předpokládám, že kvalitnější budou z dýhy, když jsou nejdražší( masiv nechci), ale jinak se v tom nevyznám…máte někdo dobrou zkušenost i s laminem......chtěla bych dveře bílé a ty má firma v nabídce jak bílé na MDF a to už vůbec nevím co znamená…díky moc za vaše příspěvky. M.
Misicko, lamina dveře mám v celém domě do Sapeli. Zatim je máme jen rok, ale pořád jsou stejný. Ikdyž jednou mi upadla trubka od vysavače a už je to vidět, ale opravdu jen z blízka. To víš, dýhové jsou dražší, ty máme jedny z chodby do obýváku, jsou shrnovací a stály 17.000,–
Takže máme patery dveře včetně obložek, jedny dveře s podélným prosklením a ty shrnovací a platili jsme před rokem cca přes 50.000,– Kč. Bez klik. Pokud chceš bílé, tak to bude ještě levnější, my máme dub. Ale hlavně nekupuj někde v baumaxu nebo obi atak. To si myslim, že zrovna ty Sapeli jsou značkový a vyjdou někdy i levnějš než v těchletěch krámech. Ale abych to shrnula, myslim si, že ty lamina v pohodě stačej, akorát musíš bejt opatrnější.
Mi máme dveře od firmy sapeli,mají i internetové stránky a jsme spokojeni…tak se můžeš kouknou i tam…
My máme zatím pár měsíců dveře od Prum http://www.dvereazarubne.cz/…rd/standard/ a spokojenost nejvyšší! Máme CPL folii (nezničitelné), hladké v javoru, i se zárubněmi jsme se vešli do 5t. A pak máme dvoje prosklené, to potom cena záleží na druhu skla, cca 7t.
V nabídce mají určitě i bílé.
Doporučuji objet pár obchodů, ve skutečnosti vše vypadá jinak.
Určitě nedoporučuji dveře od výrobce CAG s. r. o. Vyrábějí to někde v čechách a výsledek byl katastrofa
. Do dnešního dne nám nedodali dveře a jsou dva měsíce ve zpozdění. Vybrali jsme si nějaký jejich lepší 3D laminát celkem jedenáct dveří včetně obložek. Koupili jsem je v akci 20% a za 2% slevu nás ukecali na zálohu předem 100%, že prý standardně berou 80%
. Už to mě mělo varovat
. Termín dodání měl být 3–4týdny tak jak nám paní na prodejně slíbila. Byla úslužná a vtíravá ale budiž. Ve dvoustránkové objednávce byl potvrzený termín 6týdnů. Patý týden jsem paní volala kdy dveře budou. Na to mi řekla, že to ještě neví protože dělají nějaký velký projekt a výroba nestíhá zakázky vyrábět. Proboha co s tím má spojeného moje objednávka mi odpovědět nedokázala. Slíbila, že se mi druhé den ozve. Nikdo mi týden nezavolal a telefon nezvedal a to ani když jsem volala od manžela z jiného čísla
.
Za týden jsem paní musela volat a to již mi to zvedla s tím, že dveře dovezou další týden ale přesný den mi ještě zavolá. To už je osmý týden od objednání a složené zálohy… Řekla jsem jí ať mi dá vědet co nejdříve, že si manžel na to vezme dovolenou v práci. Za týden mi skutečně zavolala, že druhé den v 9hodin budou u nás. Na to jsem neuměla reagovat protože bylo již po 18hodině a že to potřebuji vědet dříve. Další den nikdo nepřejil
. Proto paní volám a ona mi řekla ať ještě počkám, že montážník je určitě na cestě ze skladu. Počkala jsem do doodpoledne a volám paní znovu. Telefón mi opět nikdo nezvedl. Další den ráno volám na prodejnu na pevnou linku, kterou zvedl nějaký pán, že se mi kolegyně ozve. Skutečně mi zavolala kolem oběda zpět, s výmlouvou že montážník měl po cestě poruchu a proto nemohl přijet. Na to jsem již paní reagovala podrážděně, že mi to mohla zavolat
. Pokračovala v nějakých dalších lžích a chtěla se domluvit na další den pro termín montáže.
Dveře dovezl nějaký nasmlouvaný montážník
, který montuje více značek, soudím podle dalších dveří v dodávce. Zabalení bylo nedostatečné, pouze kartonkové pásky po stranách a přetáhnuté jednou strečovací fólií. Po rozbalení jsem se nepřestal udivovat. Viditělně ohnuté zasklívací ráměčky. Někde nezatlučený hřebíček. Jinde ve dveřích sklo ani nedrželo a klepalo se. Hrany na dveřích byly někde odřené.. Montážník mi řekl, že to vše opraví na místě… Nové dveře musí montážník opravit při montáži?? ![]()
Po rozbalení zárubní začal ten správný masakr.. Někde chyběla vyrobená drážka pro těsnění, jinde zase chyběly otvory pro panty. Z jedenácti dveří nám montážník namontoval šest dveří včetně obložek. Ostatní zabalil, že to opraví ve výrobě. Na termín mi nedokázal odpovědět, že se mám domluvit na prodejně. Nyní je to zase měsíc pryč a nikdo mě zatím nekontaktoval kdy budou dveře dokončeny. Však kam by spěchali když jsem jim již zaplatili ![]()
Nedoporučuji značku CAG. Nikdy nikomu nedávejte zálohu na celou částku. Jiní výrobci dveří chtěli zálohu 30 až 50%
Podle mě, pokud máte malý byt nebo malé děti, tak je nejlepší si pořídit shrnovací dveře. Vlezou se všude, díky nim máte soukromí a zároveň můžete kontrolovat děti. Já jsem nejlepší našla na https://www.dvere-shrnovaci.cz/ . Marketa