Interupce u fenky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
25.1.12 14:07
Aspera píše:
Kvatapka píše:
Do té injekce bych nešla, četla jsem už více komentářů, kdy po této injekci o fenu přišli. Osobně bych ji nechala porodit, ponechala dvě štěňata. Taky je možnost, pokud fenka není a nemá být chovná, nechat ji hned vykastrovat.
Taky bych to radši udělala takto. Naši šli do té injekce jen kvůli tomu, že by fenka porod tak velkých štěňat nezvládla a sám doktor řekl, že ve 12 letech rodit, by pro ní bylo moc riskantní. A jak jsem psala nakonec to skončilo kastrací a ještě že tak, přišlo se na nádor.

No tak to je jasné, 12tiletá fenka a ještě možnost velkých štěňat, to už je hoodně velké riziko. Sama jsem zažila porod fenky s velkými štěňaty a byl nutný císař. Žádná sranda a to byla mladá holka, následně jsme ji pak taky kastrovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.1.12 15:40
hledvpred píše:
Kvatapka píše:
Do té injekce bych nešla, četla jsem už více komentářů, kdy po této injekci o fenu přišli. Osobně bych ji nechala porodit, ponechala dvě štěňata. Taky je možnost, pokud fenka není a nemá být chovná, nechat ji hned vykastrovat.
Jo, a můžete mi říct, jestli byste měla žaludek na to vybrat dvě štěňata třeba ze sešti a zbytek hodit do krabice a odnest k vet ať se o to „postará“ ? Fuj

Můj první názor byl nechat jí štěňata odchovat všechna, ale když z toho má zakladatelka takový strach, tak aspoň jí nechat porodit a nechat jí jich míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.1.12 15:43

Hele já si myslím, že by se udala. Nám se stalo tohle jednou taky, ani naše fenka, ani pes, co ji nakryl nebyli čistokrevní. Dali jsem inzeráty, fotečky a ani jsme všem zájemcům nemohli vyhovět. Bylo jich šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
25.1.12 16:12
eva valoi píše:
Hele já si myslím, že by se udala. Nám se stalo tohle jednou taky, ani naše fenka, ani pes, co ji nakryl nebyli čistokrevní. Dali jsem inzeráty, fotečky a ani jsme všem zájemcům nemohli vyhovět. Bylo jich šest.

No nejspíš udala, ale je tu to, z čeho má zakladatelka strach - jak potom ty štěňátka skončí… Najít víc zodpovědných páníků je celkem fuška. Nechtěla bych vidět, jak někde „naše“ štěně trpí hlady, je uvázané na řetězu nebo ho třeba nechají zraněného či nemocného, že se z toho vyhrabe sám. I takoví jsou bohužel lidé :( Jedno z našich štěňat se ani nedožilo půlroku, pán byl tak zodpovědný, že ho nechal volně a přejelo ho auto :( Já si to třeba vyčítám, že jsme mu ho dali…

Edit - až teď jsem si všimla příspěvku od hledvpred - takže ano měla bych na to žaludek, z výše popsaných důvodů, na ty já nemám žaludek… a především jsem pro prevenci - kastraci, útulky jsou plné psů všeho druhu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.1.12 21:57

Tak já si taky myslím že interupce u psa neexistuje. Potratová injekce ano, mojí feně jsme jí tenkrát dávaly, ovšem myslím že musí být celkem rychle po nakrytí cca 2-5 dnů pak už s tím asi nejde nic dělat než mít štěňata. Ta injekce nebude tak moc drahá, mě asi vyšla na 500,– ale už je to mnoho let, možná se píchá na 2×. Každopádně po té injekci byla fena v pořádku, žádný problémy. Taky se mi nepovedlo uhlídat a to byla u mě :roll: Takhle sem to řešila jen jednou jinak 2× štěňata, zbytek už uhlídanej. Já sem proti redukci štěňat po narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
31.1.12 21:19

Tak mi dneska spadl kámen ze srdce,fenka březí není,ale dohodli jsme se s přítelem že ji do léta najdem nějakého pejska ke krytí sami,samozřejmě stejne rasy a by byla rozdatelná a fenka se pak třebas uklidní a nebude utíkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veroooonikaa
8.4.12 17:23

@Sany chci se zeptat, jak stará byla Vaše fenka, když jste jí dávali tu injekci?

• Citovat
  • Upravit
617
8.4.12 18:36

interupce se nedělá, ale existují injekce,které vyvolají potrat, a dají se dát po potvrzení březosti.není to ale nic levnýho.
a když feně necháte jednou štěňata, tak utíkat v době hárání nepřestane.to není žádný řešení.utíká,protože hárá..hárat bude pořád dokola.řešení je ji vykastrovat,aby nezabřezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
9.4.12 11:23
@Veroooonikaa píše:
@Sany chci se zeptat, jak stará byla Vaše fenka, když jste jí dávali tu injekci?

To už si přesně nepamatuju ale cca 3 nebo 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veroooonikaa
9.4.12 15:34
@Sany píše:
To už si přesně nepamatuju ale cca 3 nebo 4 roky.

Aha, a co máte za plemeno? … byli jsme na výletě a babička měla hlídat fenku v zahradě, protože se hárala.. stalo se to tak 4 dny zpátky. Utekla s nějakým psem, ořechem, tak přemýšlíme, jak tuhle situaci budeme řešit, jestli jí máme dát tuhle injekci a nebo počkat a nechat jí ty štěňata, aby se narodili. Určitě se budeme radit s veterinářem, ale jen chci slyšet názor i člověka, který má s tímhle zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
2114
10.4.12 13:24
@Veroooonikaa píše:
Aha, a co máte za plemeno? … byli jsme na výletě a babička měla hlídat fenku v zahradě, protože se hárala.. stalo se to tak 4 dny zpátky. Utekla s nějakým psem, ořechem, tak přemýšlíme, jak tuhle situaci budeme řešit, jestli jí máme dát tuhle injekci a nebo počkat a nechat jí ty štěňata, aby se narodili. Určitě se budeme radit s veterinářem, ale jen chci slyšet názor i člověka, který má s tímhle zkušenosti.

Měla sem Německou ovčandu. Těžko říct jestli se při zaběhnutí „spojily“ či ne, každopádně já kdybych štěňata nechtěla tak určo jdu na tu injekci. Pokud by mě štěňata nevadily neřeším to. Já s mojí fenou byla na té injekci jednou pak už sem jí vždy uhlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.11.23 21:52

Nakryti fenky

Dobrý den, mám dotaz. Všichni sice říkají ze to neproběhlo, ale chci se poradit ještě tady.
Tři dny zpět jsem vencila svoji skoro roční fenku, která harala. Samozřejmě venku byla majitelka psa, který byl bez vodítka. Přišel k moji fence, začal ji očichávat a najednou se začal nastavovat na styk, když jsem to viděla hned jsem svoji fenku odtahla a vzala na ruky. Otázka zní, mám se bát a volat veterinarce, nebo si jen zbytečně zatěžují hlavu. Všichni říkají ze bych ji jen tak neodtahla a že se nic nestalo…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný