Vaříte svým psům?

16557
23.1.12 14:42

Vaříte svým psům?

Ahoj všem co máte doma pejsky :mavam:
Zajímalo by mě,jestli jim pravidelně nebo aspoň občas vaříte a nebo jestli krmíte jen granulema,popř.konzervama.Co svým pejskům dáváte?Já svýho skoro 16 letýho jezevčíka krmím 2X denně-v poledne a večer.V poledne dávám většinou něco teplýho do žaludku - vmrazáku mám zásobu krabiček s navařeným jídlem a nebo kapsičku či konzervičku.Večer dávám granule,někdy přimíchám vařený vajíčko,občas syrový.
Jinak psovi vařím kuřecí vývar,maso pak oberu a na hrubo nastrouhám mrkev a přidám rýži nebo těstoviny - máma na chalupě vaří ve velkým pro psi a kočky králičí maso,těstoviny a granule a to mi pak do mrazáku přiveze v krabičkách.
Pro inspiraci - co vaříte vy?Může pes brambory? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.1.12 14:45

krmíme jen granulema + dojídá, co zbyde od večeře (ale většinou nic moc nezbyde, sem tam nějaká ta kost). Prošlý a zkažený potraviny mu nedáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
23.1.12 14:46

Ahoj, tak náš má hlavně granule. Ale párkrát do týdne dostane konzervu, nebo mu děláme takový mišmaš z toho co třeba doma zbyde. Máme takový ten 1,2,3, mixer a tam nalupu cokoliv. Třeba knedlíky s paštikou, trochu kolínek atd.
Brambory sem teda ještě nezkoušela,ale náš pes sežere všechno, je to malej odpaďák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
23.1.12 14:47

jo jen co mu nedávám jsou kosti a něco co obsahuje mléko..má pak vždycky srajdu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
23.1.12 14:51

Taky mám jezevčíka :mavam: vařím kuřecí a hovězí s rýží a mrkví, nebo játra s rýží (ty miluje), když je u tchýně tak dostává kapsičky a jinak má celodenně k dispozici misku granulí, ale to si bere spíš na chuť po pár bobulích
a manžel se s ní dělí o čokoládu a zmrzlinový poháry :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1507
23.1.12 14:52
mahdalka píše:
Ahoj všem co máte doma pejsky :mavam:
Zajímalo by mě,jestli jim pravidelně nebo aspoň občas vaříte a nebo jestli krmíte jen granulema,popř.konzervama.Co svým pejskům dáváte?Já svýho skoro 16 letýho jezevčíka krmím 2X denně-v poledne a večer.V poledne dávám většinou něco teplýho do žaludku - vmrazáku mám zásobu krabiček s navařeným jídlem a nebo kapsičku či konzervičku.Večer dávám granule,někdy přimíchám vařený vajíčko,občas syrový.
Jinak psovi vařím kuřecí vývar,maso pak oberu a na hrubo nastrouhám mrkev a přidám rýži nebo těstoviny - máma na chalupě vaří ve velkým pro psi a kočky králičí maso,těstoviny a granule a to mi pak do mrazáku přiveze v krabičkách.
Pro inspiraci - co vaříte vy?Může pes brambory? :think:

Co jsem slyšela, tak by psi brambory neměli. Jinak my našemu dáváme každý den nějaká ten oběd (většinou konzervu s něčím - těstoviny, rýže, rohlík…) a jinak po celý den má granule a když má hlad, tak si vezme. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
23.1.12 14:53

granule, sem tam starší rohlík nebo kousek chleba ale kolikrát po tom tak prdí že pak zase dlouho nedostane :lol: Někdy dostane kost ale mléčného nic protože to je pak zaručeno noční venčení kdy má srajdu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
23.1.12 14:56

Tak já teda pejskovi nevařím…
Maxík je odchovanej na granulích, u kterých sem tam změníme značku (údajně do nich výrobci míchají nějaká svinstva aby se na nich pejsci stali závislými a nechtěli pak jíst žádné jiné) Ten můj s tím nemá problém.
Krmím jednou denně, sem tam dostane nějakou kapsičku nebo konzervičku. Konzervu ale jedině smíchanou s granulemi aby pak neměl průjem.

Jen na zimu ho chci trochu „obalit tukem“ :mrgreen: tak mu dopřeju tak 2× do týdne vařené těstoviny smíchané s konzervou.

Každý rok máme pochvalu od doktora jak je krásně živenej, že má postavu akorát, hlavně, že neni „přežranej“ jak prý teď většina pejsků bývá :?

Jinak samozřejmě dostává psí pamlsky a občas dostane vylízat mističku syrového vajíčka co zbyde z trojobalu (prý dobré na srst) ;) Sem tam nějakej sýreček a vyjíííímečně párek. Ten si ale musí opravdu hoooodně zasloužit :D

mahdalko 16let - nádhera!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
23.1.12 15:03

Mahdalko, vařím. Denně. Vývary z kostí, masa. Zeleninu nedávám. Jen v létě teplé a vařené polévky nežerou, tak mají granule. Nic víc nijak neřeším. Psi jsou docela konzervativní a nemají tolik chuťových buněk. Takže si na velký výběr žrádal moc nepotrpí. Kupuju v obchodě těstoviny pro psy - 10-tikilový pytel mají tak na 3 týdny. Někdy měsíc teda :mrgreen: .

Pes by prý brambory neměl, kvůli škrobu. Našla jsem toto:
*"V poslední době stále častěji skloňovanou surovinou ve výživě psů jsou brambory.

Mnozí z vás mají zažité, že brambory pes špatně tráví a lidově řečeno je „nevyužije“. To se týká brambor doma vařených.

Nutriční odborníci se shodují, že brambory zpracované technologií šetrného vaření v přesycené páře jsou nejšetrnějším zdrojem škrobů pro masožravé šelmy

(co se týče škrobů v krmivu obecně, za optimální orientační hladinu se považuje rozmezí 30-50%, směrem dolů je pohyb hodnot vítaný, směrem nahoru již ne.

Při tomto technologickém kroku dochází k otevření škrobových zrn a želatinizaci škrobu, který se stává vysoce biologicky dostupným se stravitelností pro psa prakticky 100%.

Želatinizace škrobů probíhá i v obilovinách, pokud jsou v receptuře obsaženy.

Ovšem bramborový škrob nejméně ze všech škrobů rozkolísává hladinu krevního cukru a je tak nejvhodnějším zdrojem škrobů pro psy a kočky. Má rovněž hypoalergenní vlastnosti ještě výraznější než rýže."*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
23.1.12 15:07

Naši psi (5) mají stálý přístup ke kvalitním granulím a dostávají i vařené (hovězí, kuřecí - někteří, losos atd.) Přílohy rýže, těstoviny, brambory - hlavně jeden alergik má i granule s brambory a také zeleninu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
23.1.12 15:10

Venny na čokoládu pozor,tu psi nesmějí!Já tý naší kupuju čokoládu pro psi a mlsá jí po kostičkách.Jinak na různý pamlsky jsem zapomněla,ty vyžaduje několikrát za den a nedá pokoj dokud něco nedostane.Koupila jsem i speciální piškoty pro psi a miluje ušený rybičky pro kočky :D Dřív jsem jí taky dávala tvrdý tvaroh,lipánek nebo chleba na kostičky namazanej lučinou.Ale někde jsem četla,že by psi mléčný výrobky neměli,tak už radši nedávám.Jinak jí udržuju štíhlou a několikrát denně jdeme na delší procházku - na veterině mě pochválili jak na svůj věk dobře vypadá a divili se,že není vůbec ještě šedivá :lol: Jinak má přesně 6,4 kg.
K tomu jídlu,taky mě napadlo uvařit jí játra,srdíčka a žaludky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
23.1.12 15:31

Naši hafani papají syrové maso a instantní těstoviny, zelenina. Jednou týdně syrové neprané držky :) Plus semtam co vyloudí, rohlík, kus knedlíku a samozřejmě mlsky. A kuřecí krky nebo křidýlka jako bonus, když se vrátíme z nákupu. To hned hrabou v tašce, vědí, že tam mají svůj balíček :) Objednáváme maso po 50 kg, zatím jsme v bytě s jedním mrazáčkem, takže to máme rozstrkané po sousedech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
23.1.12 15:31

Ahoj,
my máme staforda (28kg). Ráno dostává pribiňáčka, přes den sem tam něco dostane (sýry, rohlík, piškoty, psí pamlsky), ale to jen na chuť, večer dostává granule (kupujeme Royal Canin), 1-2× týdně dostává vařený. Většinou je to směs rýže nebo těstoviny se zeleninou a masem. Kupuju kuřecí srdíčka, játra, žaludky a uvařím celý kuře a to mu pak oberu. Kosti nedávám. Když je výjmečná situace, kupujeme mu hovězí flákotu (narozeniny, vánoce, svátek). Když dělám hovězí polívku, dostane vyvařenou kost s masíčkem. Myslím, že se u nás má nejlíp z celý rodiny, je hodně žravej, sežere na co přijde. Kuchyň musíme zavírat, jinak vybrakuje i odpaďák a olíže celou linku. Dostává celkem dost velkou porci jídla, ale manžel s ním chodí skoro každý den na pole, kde se vyběhá, postavu má pěknou. Nedovolila bych, aby byl tlustej z vyžranosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
23.1.12 15:40

Leni a nebojíš se z toho syrovýho masa škrkavek a salmonely? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
23.1.12 15:44

My máme boloňáčka a Yorka. Celý den mají v misce granule, které si žerou průběžně (no, spíš uzobávají, vydrží jim to několik dní). V poledne dostávají vařené. Ryži, těstoviny, zeleninu, maso, vnitřnosti. Do toho dávám lososový olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný