Vaříte svým psům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Baslerinda
24.1.12 23:48
Almondea píše:
Baslerinda píše:
Almondea - přesně tak, hlavně že ale když sem něco napíšu, tak se chci hádat, reakce některých … no, obrázek si udělej sama, určo jsi četla, co jsem v téhle diskuzi psala a co mi od někoho bylo odpovězeno … :roll:
Co se týče psů. chovu, výstav, krmení a tak, tak se vždycky shodneme!! :dance: :dance: :dance:

Přesně :) , chápu, že tohle není kynologické fórum ale lidí, kteří o psech opravdu něco ví, je tu jen několik … ;)

• Citovat
  • Upravit
1051
25.1.12 09:03

Máme doma štěně MOK, takže i já se měsíce před jeho příchodem zaobírala otázkou, čím budeme krmit.
Jako dítě jsem doma měla kolii, krmila se vařeným,pak měl děda pudla, vařil mu denně(na můj vkus ale ne moc pestrou stravu..),dožil se plné kondici 16let,předtím měl 14 let velšteriéra,krmen tím samým.
Zase před těma 30-40 lety grancle nebyly(nebo byly??,nevím) a slovo BARF jsem též nikdy v té době neslyšela.
Vařenou stravu,a to myslím plně vařenou,včetně masa jsem ale z možností, čím krmit psa,vyřadila jako první,prostě mi to pro psa nesedí.Nevím, co výživného pak v té stravě zbyde,o enzymech a jiných látkách si pak může nechat jen zdát..
Velice sympatický mi byl BARF,tak jsem navštívila několik majitelů psa ze svého okolí, co tak krmí,malá i velká plemena.
Pouze u jedné paní jsem měla pocit, že ví, o čem je BARF,zbylí majitelé to brali, jako šup sem,šup tam do misky něco syrového,žádnej řád, žádná pestrost v ovoci, zelenině,mase, žádné zamyšlení, zda má pes v tomto způsobu krmení vše, co má být.
Podle mě je BARF pro psa dobrá výživa, pokud to majitel umí a ví, jak na to.

My jsme zatím na granclích( že by se jich teda mohl užrat, to se říct nedá…) a uvidíme do budoucna,BARF mě láká hodně, ale bojím se, že bych mu tím spíše uškodila, když s tím nemám zkušenost.

Včera jsme na očkování jsme čekali 2 hod,veteřinář zachraňoval BSP,co ho pán nakrmil kostma,poměrně silný zážitek( v tom negativním slova smyslu myšleno),snad bude dobrej, ale vyhráno prý ještě nemá.
Hned nám říkal, že tady názorně vidíme, jak dopadaj psi, co jim dopřávají kosti v domnění, jak jsou pro psy super a důležité ve výživě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
25.1.12 09:47

Kosti jsou VELICE důležité ve výživě ale pouze syrové a v přiměřeném množství.. Vařená kost se stěpí na strašně ostré kousky a tropí v trávicím systému neskutečný maléry! Jenže lidi dají psům kosti od oběda a pak je hned zaděláno an průser :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
25.1.12 10:05
Baslerinda píše:
Jak sis jí rozmazlila … teď se bude chyba špatně napravovat, nechávat plnou misku k dispozici celý den, to je špatně, to se nediv, že tě má takhle na háku. Takže jak říkám, dát porci, pokud jí do 15 - 20 min nesní, tak sebrat a dát druhý den, znovu se toho nedotke? Znovu sebrat a dát třetí den, vůbec se toho neboj, jak říkám, pes u plný misky neumře. A uvidíš, jak pak zbaští misku na posezení hned po podání - pak to bude správně, držím palce ;) .

Děkuji za radu :-) Tak sem to tak dneska udělala a další pokus bude zítra a třeba si to rozmyslí a začne jest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
25.1.12 16:04

Mavrzo, nechci nic říkat, ale píšeš, že máš štěně MOK a v BARFU nejsi ,,profík,, takže na štěněti, které je ve vývinu a potřebuje v prvním roce správné dávky vitamínů, proteinů … bych začátečnické barfovací pokusy nedělala, neříkám, když zkouší začátečník převést dospělého psa na BARF, ale u štenda bys mohla napáchat víc škody než užitku.

• Citovat
  • Upravit
1051
25.1.12 17:40
Baslerinda píše:
Mavrzo, nechci nic říkat, ale píšeš, že máš štěně MOK a v BARFU nejsi ,,profík,, takže na štěněti, které je ve vývinu a potřebuje v prvním roce správné dávky vitamínů, proteinů … bych začátečnické barfovací pokusy nedělala, neříkám, když zkouší začátečník převést dospělého psa na BARF, ale u štenda bys mohla napáchat víc škody než užitku.

právě proto jsme zatím na granclích,veterinář nám doporučil do roka to tak nechat a časem se uvidí,nehodlám se vrhat po hlavě do něčeho, čemu nehovím,jen kvůli tomu, že je mi to sympatické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
25.1.12 18:37
Baslerinda píše:

sorry sorry, ale moc se mi nelíbí, že tu každému vnucuješ pro psa vařit, mám velmi skvělou kamarádku veterinářku a ta se semnou bavila, že POKUD člověk neumí dostatečně a vyváženě vařit psům, tak je ale opravdu lepší, vybrat výborné, granule a těmi psa krmit, samozřejmě néééééééé celých 10let jedny typy granulý, to ne :lol: , to je jasné, ale… však víš, co myslim…
kdysi, jsme měli NO a krmili jsme ho převážně jen vařeným jídlem od nás (ne kořeněné,samozřejmě), ale i tak jsme napáchali víc škody, než užitku… ted máme doma dvouletého pubertáka :mrgreen: a prospívá jen s dobře vybranými granulemi, střídáme mu i chutě (přes kuřecí, krutí, rybí, hovězí atd…)
dále chodím už přes osm let na cvičák a tam jsou mezi námi i výborní chovaté a vystavovatelé psů a nemůžou si vynachválit krmení granulemi, mluvím o typech (ORIJEN, ACANA,FIRSTMATE,CANIDAE,SOLID GOLD,…)
proto bych se ráda zastala i názorů, typu, že tu krmí pouze granulemi
já jsem jeden z nich :mrgreen: a pes je pro mě víc, než člověk…
měj se hezky pa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
25.1.12 18:39

ten můj příspěvek patřil Basleridě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
25.1.12 18:48
crazy0 píše:
ten můj příspěvek patřil Basleridě :kytka:

Ach jo Crazy … tak v téhle diskuzi snad už potřetí. Nikomu BARFování nenutím, pokud to neumí a nedokázal by psu poskytnout správný poměr všeho, to jsi snad mohla přečíst, že nenutím, jen přispívám k určitým věcem, za sebe : Znovu říkám, že na BARFu mám velké feny ( pracantku NO a BSP ), málého číňana mám na dvou druzích granulí, které dostává v poměru 3:1 .
Takže příště čti pořádně a trochu i mezi řádky, nikdy jsem v žádné diskuzi nikomu nenutila, čím má své psy krmit. Dietologii a výživě psů se věnuji dostatečnou řadu let, takže si připadám kompetentní napsat něco k tématu, ale rozhodně nikoho do ničeho nenutím.
Také měj fajn večer, Lucie.

• Citovat
  • Upravit
23505
25.1.12 20:48
iwinka píše:
Baslerinda píše:
Iwinko, nic ve zlém ale které složení superprémií považuješ za nejlepší ?
Máš psa - slepici, že ho cpeš obilím ?

že by tu byl zase nějaký ostrý čumáček, který se rád hádá a rozjíždí hádku??? :pocitac: zmlkni a jdi si rejpat jinam

no, ale jsem slušně vychovaná a odpovim ti na otázku…

snad v každém typu granulích jsou přidané obiloviny, až měsíčně budeš rvát do psa kolem 1800kč tak se semnou bav, pa

V Orijenu nejsou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
25.1.12 20:52

Máme č. labradora, má jen granule. Vařená strava mu nedělala dobře, po granulích se velmi upravila stolice.

Podle našeho vet. pes brambory neumí zpracovat. :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
25.1.12 20:54
Larr píše:
Máme č. labradora, má jen granule. Vařená strava mu nedělala dobře, po granulích se velmi upravila stolice.Podle našeho vet. pes brambory neumí zpracovat. :think: :mrgreen:

Neumí - škroby psu absolutně nic nedají.

• Citovat
  • Upravit
Larr
25.1.12 21:01

Vy, co jste tu přes granule, hoďte sem čím krmíte. Díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
25.1.12 21:02
Larr píše:
Vy, co jste tu přes granule, hoďte sem čím krmíte. Díky :mavam:

Jeden z mých psů je na granulích RC a Platinum natural v poměru 3:1 .

• Citovat
  • Upravit
23505
25.1.12 21:05
Larr píše:
Vy, co jste tu přes granule, hoďte sem čím krmíte. Díky :mavam:

ORIJEN, od mala do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...