Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jj psum vařim…kdyz sem si precetla na netu co se vse dava do granulí i tech drahych tak mi bylo blitno takze jim varim neni to nejak drahe ani to nezabere moc casu …tech par minut si vzdycky najdu…
granule davame jen obcas ..maso je maso a pro psa to nejlepší
BARF je uz docela známá metoda krmení psu …přečetla sem o tom dost a je to na 100% lepsi nez granule a konzervy urcite to je pohodlnejší nasypat mu do misky granule ale jednou sem si je poridila tak chci pro ne to nejlepsi ![]()
Tak já si z pracně našetřených peněz koupila velký pultový mrazák
A to jen kvůli pejskům ![]()
Ahoj, momentalne mame jen dlouhosrstou kolii, 17 leta civavka nam umrela v rijnu na stari
. Pejskum, jsme vzdy pouze varili. V masne kupujeme vnitrnosti, kureci skelety nebo krky, hovezi kosti z Globusu (je na nich dost masa). Doma to pak dame do obrich dvou hrncu a varime v osolene vode, kdyz uz je to skoro hotove pridame zeleninu s ryzi nebo testovinama. Pak to nandame do kelimku s uzaviratelnymi vicky a cast velkou cast zamrazime. Pak, podle potreby vytahujeme z mrazaku. Jinak obcas dostanou i od obeda
. Dale jim davame syrovou zeleninu a ovoce (mrkev, papriku, okurku,,, ale i redkvicky ktere zboznuji), syrove vejce, Lucinu obcas jim koupime Tatranku. Jednou jsme jim na zkousku koupili granule, ale tech se vubec nedotkli. Pak jsme se podivali na obsah masa a nestacili se divit! Svagrova ma taky psa, Russela a je to chudak, protoze mu dava pouze granule a nekdy miniaturni konzervicku. Pes ma zebra jako radiator a kdyz prijede tak se akorat sepere s tou nasi, kvuli jidlu! Granuli se nedotkne, ale nasemu by to vzdy s velkou chuti snedla
…
Taky jsem si jednou hledala slozeni granuli na netu, a take mi bylo na
. V konzervach je prevazne kafilerni maso
V davnych dobach, psi jedli, co zbylo od obeda a nikdy jim nic nebylo a mozna se i dozivali vyssiho veku. Kdyz jdu po sidlisti najdu x plesnivych bobku, co se ne a ne rozpustit ani po 14 dnech (a to treba prsi nekolik dni v kuse)! Velka vetsina z nas chce to nejlepsi pro sveho chlupace, tak proc mu neuvarit, aby mel krasnou srst, byl stastny a plny elanu? Jak by bylo asi nam, kdyby nas nekdo krmil od rana do vecera suchyma granulema a masem ze chciplotin (konzervy)???
![]()
Uvedu naši zkušenost - my jsme psovi vařili a nakonec nevařili - z vařené stravy měl děsivý průjem. Tak jsme přešli na granule - a je klid (klid ve smyslu pevné stolice
)
.
@coccinella16 píše:
Taky jsem si jednou hledala slozeni granuli na netu, a take mi bylo na. V konzervach je prevazne kafilerni maso
![]()
V davnych dobach, psi jedli, co zbylo od obeda a nikdy jim nic nebylo a mozna se i dozivali vyssiho veku. Kdyz jdu po sidlisti najdu x plesnivych bobku, co se ne a ne rozpustit ani po 14 dnech (a to treba prsi nekolik dni v kuse)! Velka vetsina z nas chce to nejlepsi pro sveho chlupace, tak proc mu neuvarit, aby mel krasnou srst, byl stastny a plny elanu? Jak by bylo asi nam, kdyby nas nekdo krmil od rana do vecera suchyma granulema a masem ze chciplotin (konzervy)???
![]()
![]()
Holky, poraďte, teď si nemohu vzpomenout zda-li nám vet neříkal, že vepřové maso není pro psa nejlepší
.
@Almira-Alm můžu se zeptat, jak velký mrazák máš?? Právě taky zvažuju jeho koupi, abych nemusela neustále na nákupy psům, jen nevím, jak velký mrazák potřebuju, aby se mi tam vešlo cca 35kg masa
![]()
@Reinka Do 200l se mi vejde, když to dobře složím tak 70kg a do druhého 500l se mi vejde tak 180kg - pokud kupuji mletiny (dobře se srovnají), pokud tam mám hodně kusovek tak o hodně méně ![]()
@Almira-Alm díky! Takže teoreticky by se mi do 200l mohlo vejít těch 35kg kusovek?
Muž mi tu tvrdil, že se mi tam vejde tolik kilo, kolik to má litrů, jsem ráda, že jsem mu nevěřila ![]()
@Reinka Joo to by mohlo poměrně v pohodě
KOupila jsme si 200kg masa a do 500l jsem to nenacpala
To bys musela vyplnit každý milimetr mrazáku a to se ti prostě nepovede ![]()
@Almira-Alm super, tak moc děkuju, jdu hledat 200l mrazáky…ještě vymyslet, jestli je lepší pultový nebo šuplíkový ![]()
@Larr píše:
Holky, poraďte, teď si nemohu vzpomenout zda-li nám vet neříkal, že vepřové maso není pro psa nejlepší![]()
.
Vepřové maso je obecně tučnější, takže bych ho nedoporučila psům, kteří mají potíže s váhou. A taky po něm můžou srajdit. Pokud by se krmilo syrovým, tak se straší Aujezským. Zničí se převařením. Naše republika by měla být ACH prostá, horší by to asi bylo s dovozovým masem. Já krmím syrové vepřové normálně, beru od řezníka a vím, jaký je původ masa. Pokud bys ale měla z ACH strach, stačí maso uvařit.
@eseta píše:
jo jen co mu nedávám jsou kosti a něco co obsahuje mléko..má pak vždycky srajdu
Mléko také nemá co v dospělém psovi dělat.
Ne, já nevařím. Kdyby pámbů chtěl, aby zvířata jedla vařené, narodí se se sporákem. Granule svému psovi také nedávám, protože je masožravec. A jakékoliv granule, byt sebedražší, stále nejsou plnohodnotnou a zdravou stravou. Můj pes tedy žere syrové maso, kosti, protože je masožravec. Potažmo koně krmím trávou a senem, jelikož je býložravec. Zvíře si zaslouží, aby bylo krmeno tím, čím krmeno být má. Když si kupuji psa, musím počítat s tím, že žere maso. Svá zvířata miluji a neodbývám je. Takže vám, které jste se rozhodli již více psy nekrmit těmi sra***mi a dáváte maso, za ta zvířata děkuji!