Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
vím jen tohle: okolo nás mají sousedé takovéhle psy doma a když odejdou do práce nebo kamkoliv tak ty psi tu štěkají a škrábou dbeře, takže se s malým nevyspíme.. takže já bYch tohle zakázala!!! ![]()
Ahoj tak my měli v bytě labradora a kdyby nám ji nepřejeli tak by jsme ji měli dotet aLE jelikož jsme pak znova otěhotněla tak přes těhotenství jsme si pejska nepořizovali a tet má malej 4 měsíce a máme štěnátko jorkšírka a dá se to uplně v pohodě zvládat zatím ho máme naučeného na podložku protože zrovna včera ho operovali a nemuže na nožičku a ani ven. chlupy tet neřešíme jorkšírci nelínaj ale u labradora jsem deno deně vysávala. o jakém plemenu uvažuješ?
Já měla malou fenku křížence a bylo to přesně tak, jak píše Gabrielaaa…nakonec jsem jí začala tahat úplně všude s sebou, jak se jen dalo. Doma jsme se střídali, já byla dopoledne ve škole a odpoledne šel chlap do práce, takže to šlo. Když jsem porodila, tak šla na týden k mojí mamce a už tam zůstala, zvykly si na sebe. Horší to bylo, když jsem byla malá…moje máma měla v bytě 3 psy a z toho jeden byl boxer
. Ale to už je trošku jiný kalibr
.
ahoj, tak my máme malýho psa, od malička byl sám doma, jen prvních 14 dní jsem měla dovču. takže, když jsem chodila do práce tak netrojčil, ted je ale rád, že jsem s ním a malou doma
Učení čistotě, no jako štěně chodil na takovou podložku, co na ní přebalujeme děti a chtělo to pevnou ruku a po jídle a po probuzení honem ven. bydlela jsem tenkrá ve 4. patře bez výtahu, takže síla
Venčení: když jsem chodila do práce, tak jsem ho brala ven v 6 ráno a pak ještě v půl 8, aby 2× kadil a pak až odpoledne lehce po 4 to šel na dlouhou procházku a pak večer v půl 8. teď chodí taky 4×. ale znám psy, co jim stačí 2×, ale to se mi příčí.
No tak co se venčení týče, tak si hlavně uvědom, že i když bude zima a déšť tak s bafem budeš muset prostě jít. Čistota je asi taky dost individuální. Náš pes se doma nevydělá i když je sama víc jak půl dne,ale tchyně má basetku a ta když potřebuje tak se ji normálně vychčije
Je zvyklá chodit po 3hod a někdy ji budí i v noci
No. já psa v bytě měla(teď ji má mamka) a sama bych si ho už nepořídila. Je to opravdu starost, vím, že jsem kolikrát chtěla zůstat třeba u sestřenky i na noc-byla dobrá zábava,ale nemohla jsem, musela jsem jet domů vyvenčit Kelinu. Je to dost omezující. Teď máme kocoura co má vlastně wc tak tam si můžu zůstat kde chci jak dlouho chci, bo on je rád, že má od nás pokoj ![]()
My máme doma sedmi měsíční štěně křížence ( boxer x staford, teď má 17 kg) je od mala sama doma. I jsme se ptali sousedů jestli se nějak zvůkově projevuje a prý ani neví že tam je. Nedokážu si život bez psa představit..
Ahoj,
my mame pudla - ty taky nelinaj a tak doma ziadne chlpy nemame - co je velka vyhoda. Rezim mame taky, ze ho 3× za den vencine - rano, odpoledne, vecer. Pes vydrzi pracovnu dobu bez vencenia…teda normalnu pracovnu dobu…ak si v praci 12hod, tak to uz by asi nevydrzal resp. nebolo by to pre neho dobre.
Steniatko sa rychlo uci…ucili sme ho najskor na papiere a potom vonku…zo zaciatku sme boli vonku X krat denne, aby to pochopil, ze tam ma cikat a kakat. Vzdy ked sa doma vycikal alebo vykadil, tak sme bezali vonku a tam som mu vysvetlila, ze to ma robit tu. Ked sa vonku vycikal ci vykadil, tak ho treba straaaasne chvalit popripade mu dat odmenu - on to potom rychlo pochopi ![]()
Ked bol steniatko, tak som si zobrala z prace tusim tyzden dovolenku, aby som sa mu mohla venovat a tyzden mal dovolenku manzel.
No my máme rodinný domek, takže rušení sousedů mě netrápí.
Chci papillona, chci ho už dlouho, teď to vypadá na ideální čas pro pořízení.
Máme už plno zvířat (morče, kocoura, rybičky… Takže omezení ve smyslu jezdit domů krmit atd. je mi taky jedno, stejně musím.), psa jsem taky dřív měla, ale venku. Jde mi čistě o to soužití v bytě.
Ad venčení v ošklivém počasí - máme zahradu, takže třeba i pejskovi bude stačit „vypustit ven“, vyčůrat a zas zpátky. Když ne, je mi jasné, že musím ven, i když je hnusně…
Zakladatelka
máme křížence z útulku, cca 9ti měsíční..ze začátku to byl vcelku boj, hlavně co se čistoty týče
(ale to bylo možná zásluhou i toho útulku
)každopádně nejhorší pro nás bylo naučit se, že za jakéhokoliv počasí s ní prostě musíme před spaním ven
když doma nejsme, tak zvládá, ale jen díky tomu, že tu lítaj s dvouletým kocourem ![]()
Gabrielaaa píše:
vím jen tohle: okolo nás mají sousedé takovéhle psy doma a když odejdou do práce nebo kamkoliv tak ty psi tu štěkají a škrábou dbeře, takže se s malým nevyspíme.. takže já bYch tohle zakázala!!!
a já bych zas zakázala v bytě děti a mimina. Pokud chtějí dělat randál a rušit sousedy pláčem, tak ať se odstěhují na samotu u lesa ![]()
sorry za rýpnutí, ale tvůj příspěvek je ubohý. Ne každý pes štěká, záleží jak si ho majitel vychová a je jedno, zda je pes malý či velký. naopak má zkušenost je taková, že v 90% jsou uštěkanější ty menší plemena. navíc mají dost často pisklavý hlas než plemena větší (vlčák, doga, labrador..)
My máme čivavu..zezačátku to byla fakt síla
Ale během týdne chodil na ty přebalovací podložky když nemohl vydržet. Asi po měsíci jsme ho to odnaučily a chodil jen ven. Když se vyvenčil někde na koberec, tak jsme mu v tom prostě „vymáchali čumák“, udělal to max. 3× a od té doby byl klid. Jinak všechno trhal, doma kňučel jak byl sám..ale prostě jsme ho nechali půl hodiny, pak hodinu..Teď má dva roky, je doma sám a nekňourá, nic neníčí, hraje si s hračkama nebo leží v pelíšku. Je pravda, že ráno i večer sním chodíme na dlouhé procházky, ale je fakt zlatý, ale zezačátku to byly fakt nervy a chce to důslednost ![]()
zakladatelko, buď v klidu, tím, že máte RD se vše zjednodušuje, jak už bylo zmíněno (venčení a sousedi), takže bych neváhala a šla do toho, je to krásná rasa
Mám doma Yorka.Také jsem byla zvyklá na velké psy.Bohužel jsem si ho pak nemohla dovolit.Čas atd…Alůe nyní jsem spokojená.Alespoň nějaký mazel.Děti pohoda.Yorčí slečna se čistotě naučila cca do 7 měsíců bez jakékoli nehody.Kňučela první noc.Jasně jsem jí dala najevo že toto jako ne.Spí v pelíšku.Když jsem chodila do prááce.Byla venčena ráno v půl 6 .Pak až v 15 hod a bez problémů.Já si na radu pejskařů,pořídila ohrádku.Vyplatilo se.Nyní psík zaleze a pozná že jdu pryč.Nekňučí ani nic podobného.Chlupy doma nemáme.V zimě koupeme častěji,ale hlavně paciny.Pokud se ušpiní sprcha to jistí.Ale je malá tak je to hned.Nyní čekáme dítko a velmi se těším jaké to bude.Strach z toho nemám.Máme skvělé děti a dobrého psíka.Být tebou pořídím.Jak si psa naučíš,takového ho máš.Ale pozor.Neznamená to že když pes váží kolem 3 kg že nepotřebuje výchovu.Je to stejné jako s velkým psem.Jinak ti to schvaluji.Hodně štěstí.
Jinak co tu čtu ..máchání čumáku v louži nic nevyřeší.Chce to důslednost a pochvalu a chodit často ven.Jsem kynolog už dost dlouho na to ,abych se ponížila k tomu vymáchat psovi čumák ve výkalech.To je jak kdyby si vymáchala svému dítěti nos v tom samém. ![]()
Příspěvek upraven 20.01.12 v 12:39
Ahoj tak pár rad" 1. vždy, když se štěně probudí okamžitě letět s ním ven, oni totiž hned co otevřou oči čůrají a obrovská pochvala. 2 venčí se i po nakrmení, ale pozor, ať neskáče s plným bříškem. 3. čím méně nehod se stane, tím rychleji se naučí čistotnosti. Takže doporučuji si vzít dovolenou a štěněti se plně věnovat. Poznáme že chce se vyvenčit tak, že se začne trochu točit a počuchávat, prostě se musíš naučit řeči jeho těla, někdy je to opravdu málo znatelné, ale jde to poznat. Takže štěně vezmem do náruče a honem ven. štěně se venčí asi 9 až 12 krát denně, je to individuání. čím bude starší, tím se sníží i venčení. Dospělého psa stačí venčit 3 krát denně. cistotnosti by se měl naučit nejpozději do půl roku.
Uvažuju o pořízení malého (3-4kg) pejska do bytu… Nikdy jsem psa a navíc maličkého, v bytě neměla, jen nad 20kg a na zahradě.
Jaký máte režim s pejskem? Co práce versus venčení? Chlupy? - plemeno nemá podsadu, takže klasicky nelíná, jen mění srst tak průběžně, jako lidi vlasy.
Co štěňátko a učení čistotě?
Prostě tak obecně věci, které se se psem na zahradě nemusí řešit…
Anonym, protože často nechávám e-mimi otevřené a nechci, aby mě chlap identifikoval hned podle ikonky a věděl o mých pochybách, před ním hraju velkého kinga - on s tím až tak nesouhlasí.
Díky za každý příspěvek.