Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,chtěla bych se zeptat jak jste připravovali vaše pejsky na příchod miminka?My máme dokonce dva nebo spíše dvě,jsou to fenky a nejsou to zrovna žádní prcci,ta první je velký knírač a druhá anglický setr,žijí s nama v vevnitř v domku.Tak prosím o radu jestli jste prováděli nějakou přípravu a taky při donešení miminka domů jak se na to pejsek tvářil a choval se,jak se zachoval? ![]()
My máme fenku a kočku a na příchod jsme je nijak extra nepřipravovali, jen když jsem prala pro prcka oblečky a ona si na ně chtěla lehnout tak jsem jí řekla, že nesmí
navíc Nikča má z dětí strach,když byla malá, tak jí jedno dítko kamarádky tahalo a než jsem tam stihla přilítnout, tak si asi už udělala averzi
když jsme přinesli malou domu, tak jsme je obě nechali ať si ji očuchají…večer přišla doktorka a Nikča překvapivě na tu doktorku začala štěkat když se přiblížila k postýlce…teď vezmu ručičku malé a hladím s ní Nikinku, dokonce jí malá chytla a tahala za ucho a Nikinka se ani nehnula…je prostě ve smečce, tak je už její ![]()
Tak tohle by mě taky zajímalo. Nás to čeká za pár dnů, tak jsem zvědavá jak to naše fenula zvládne. Máme taky setřici, ale gordonku.
Já mám zatím v plánu, že až přijdu tak manžel ponese mimi a já se přivítám s Dixie a donesu jí nějakou dobrůtku. Pak ji nechám, aby si miminko očuchala a snad se nějak s žijí. Zatím má malé děti ráda a nikdy žádnému neublížila a když jsem chovala miminko, tak ho jen očuchala a šla si po svém.
Jinak postýlku už doma zvládla, tu jen očuchala a tím to haslo naštěstí.
Ahoj, my máme doma taky většího psa (australský ovčák) - fenku. Na příchod jsme ji nepřipravovali nijak, akorát jsme ji teda vychovali tak, aby si nechala štípat dříví na hlavě (ale ona to má hlavně dost v povaze). Když jsme si malou přivedli domů, byla hrozně zvědavá a pořád se chtěla na miminko jít podívat, takže s dozorem, jsme jí nechali očuchat si ji a postupně ta její zvědavost vymizela. Horší to bylo s tím, že pes do teď nerozlišuje kdy mluvíme na malou a kdy na ni, takže je to jak u bláznů občas
![]()
hrozně moc záleží na povaze pejska…
my máme malou směsku, je v tom hodně knírač nebo nějaký teriér, bych tak tipla…
my jsme psa nijak nepřipravovali, a když sme přišli domů, tak vlastně první co, že šel malej bez zavinovačky na postel a přivolali sme pesinu, aby si ho očuchala, napřed sme teda na psa mírně mluvili, ve stylu, „no to je tvoje mimínko, musíš na něj být hodná“, přitom sme psinu hladili…
v průběhu prvních dní sme psa nijak zvlášť neokřikovali, když se k malýmu přiblížil, pokud se nám to už nelíbilo, tak sme ji jemně odstrčili se slovy „to nesmíš“, ale rozhodně nic razantního, aby se nelekl malej a nezačal třeba řvát, což by mohlo psíka rozhodit, když by mu malej zahulákal přímo u ucha…
jinak se psovi nijak nezměnil rytmus dne, to je asi to nejlepší, aby neměl pocit, že je odstrkovanej a neměl potřebu na dítko žárlit, nebo útočit…
naši dva bobci (pes a mimčo) jsou nyní v pohodě, pes sem tam přijde malýmu olíznout ruku nebo očuchat hlavu, ale jinak si sebe navzájem nijak zvlášť nevšímají…
teda kromě toho, že když malej spí v postýlce, tak pes leží na posteli a hlídá a když začne poplakávat, tak si pro nás pes dojde, jakože pojďte si vyzvednout toho křiklouna ![]()
a jak bylo napsáno, tak když mluvím mazlivě na malýho, tak okolo mě taky pes šmejdí, co mu jako chci ![]()
jinak pes není ohledně malýho vlastně nijak omezovanej, jen ho teda odháním, když se chce na gauči válet malýmu po pleně na utírání pusy…
Příspěvek upraven 20.01.12 v 08:24
Ahoj,
taky máme dvě fenečky - bíglice (pravda, jsou trochu menší). Mimčo čekáme sice až v květnu, ale strach, jak holky zvládnou příchod nového člena domácnosti, nemáme. Určitě je potřeba, aby věděly, kdo je doma pánem.
Máme v plánu vzít plenku do porodnice a den před propuštěním s miminkem domů ji vezme partner holkám očuchat.
Až přijedeme z porodnice, tak se budu muset jako vždy s pejskama přivítat, pak je budeme muset seznámit s miminkem.
Zatím, když pomalu nakupujeme věci, tak nechám holky všechno očuchat a při tom jim vyprávím, že nám přibude člen domácnosti, a budou ho muset hlídat,…
Spíš se obávám, že jednou s dítkem vytvoří aliancí tří a budou škodit společně.
![]()
No ta naša setřice ma taky děti ráda,ale je to divoch,takže se jí spíš děti bojí,a kníračka ta je hodně fixovaná,byla rok jenom ona až pak přišla Sára,tak je to tak trochu žárlivej sobeček.....
jestli tě pes ctí, tak bude ctít i miminko a není problém… jestli si nejsi jistá, jak bude reagovat, tak se zásob piškotkama a pak za každé přiblížení k miminku jednu vydej. Rovnice dítě=mlska zabírá celkem spolehlivě i na ty nejodolnější nátury, aby si miminko zamilovaly ![]()
ony když uvidí, že s miminkem se zachází jak s porculánem, tak se taky budou chovat co nejohleduplněji, prostě to vycítí… plus ty ňamky ![]()
My máme fenku rhodeského rigbecka. Přijeli jsme z porodnice, Aisha vylítla ven za námi z domu a už se cpala do skořapiny, tak jsme jí nechali, malou si očichala a tím to skončilo. Defakto si jí nevšímá moc, sem tam k ní přijde, čichne, odejde. Ani nemá hlídací tendence nebo že by na ní žárlila mi taky nepřijde. K malé j nechám chodit jak chce, kolikrát ale nejde ani 1× za den ![]()
Očuchavat nový věcičky jim dávám taky,když jsme přivezli od našich kolíbku tak na to čouhali jak z jara že se to houpe,ale nejvíc se jim líbí hrkátka a hračky tam bude myslím věčný boj,aby si hráli jen se stěmi svojemi a ostatní nechali na pokoji… ![]()
abby píše:
Očuchavat nový věcičky jim dávám taky,když jsme přivezli od našich kolíbku tak na to čouhali jak z jara že se to houpe,ale nejvíc se jim líbí hrkátka a hračky tam bude myslím věčný boj,aby si hráli jen se stěmi svojemi a ostatní nechali na pokoji…
O hračky u nás bude nejspíš taky boj. Hlavně jestli mimčo dostane nějakýho plyšáka co bude po zmáčknutí sám hrát. Jeden se jí tahle už dostal do tlamičky a ten jí tak bavil.
nijak pokud mas fenu tak to citi a urcite te ted vic hlidaji a je mazliva
Prvni vec co udelej az prihdes domu s mimcem nech je seznamit ocuchat a tak
Ze zacatku hlidej a chod snema na prochazku pse se venuj co nejvice at nevznikne zarlivost
a jak bude mimco jist uz samo tak to vznikne ,mega pouto teda unas aspon je a astaci jen rohlik
My máme bígla, teda takovou trošičku křižovatku bígla a nijak extra jsem ho na malou nepřipravovali. Když jsme přijeli z porodnice, tak jsme nechali malou očuchat a v poho, nepřijde mi, že by nějak extra žárlil. Malou chodí kontrolovat a když jako maličkatá brečela v postýlce, tak seděl pod postýlkou a táhle kňučel
fakt sranda. No a ted chodí malou kontrolovat na gauč a na deku atd. Oslintá ji ručičku nebo nožičku, když je počůraná, tak jí drcne do pleny, i hlavičku jí očmuchal, je to docela sranda ![]()
Spíš na tom vydělal, páč ho na všechny procházky z kočárkem beru s sebou, tak je spokojenej.
My máme 3 psy a mamka další dva. Každý pes to snáší jinak, uvidíš jak se začne chovat a podle toho postupovat. S mimi je hodně práce ale pes nesmí pocítit, že ho hodně odstrkuješ. Brát sebou na procházky, nechat mimčo pod dozorem očichat. U nás se starší fena prostě urazila odešla spát do druhé místnosti na gauč a 2 měsíce s námi ,,nemluvila,, mladší chvíli nechápavě štěkala ale zjistila, že se nic neděje a jak může už u prcka leží a má ho moc ráda. Pes (boxer) to moc neřešil ale musím přiznat, že žárlí. U mamky fena Tibetské dogy úplně v pohodě, malého by nejradši celého olízala a druhá fenka Bernského tu to nezajímá (žije si svým životem) projde koukne a jde dál. Snažíme se jim v rámci možností věnovat, malí jezdí pod kočárem, velký šlape vedle atd. Ale máme nějaká pravidla, do postele nesmí a nesmí malého hračky. Můžou být i vedle sebe ale vždy pod perfektním dozorem a nenechávám malého lízat (jen očmuchat)…