Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
mám dilema a potřebovala bych poradit. Na jaře, pokud finance a okolnosti dovolí, chtěli bychom si pořídit fenku cane corso. Máme dvě malé děti, kočku a velký pozemek a dům. Potřebovala bych „ujistit“ zda je to to pravé plemeno, co nám bude dělat radost a my jemu.
Za mlada jsem měla fenečku stafordku, takže nějaké zkušenosti mám a jako dítě jsme měli vždycky psa, sice oříška, ale měli
První výběr byla bordoauxská doga, ale jsme ze Stříteže a mají tady chovnou stanici právě cane corso, takže mi to příjde výhoda. moc děkuji za rady a zkušenosti s tímto plemenem, j.
![]()
Já přímou zkušenost nemam, ale sousedi ho měli, měli ještě labradora a dvě děti.
S detma problém nebyl, ale vím, ze se pral se psama, nosil ven Košík, ale chodil na volno.
CC tady ma myslim Zuzka.mamka nebo tak nejak je ten nick..zkus ji tady najit a pisnout ![]()
Kamarádka měla cane corso fenku,neskutečně dobráckej pes,sice šíleně uslintaná,zezačátku neohrabaná,takže bourala všechno kolem čeho se otočila,ale zlatý zvíře
. Jen si dej pozor,až budeš kupovat štěně,kvůli displazii kyčelních kloubů.Nevím to jistě,ale pokud jsem pochytila správné info,je dobrý chtít vidět výsledky rentgenových vyšetření rodičů,tahle vada je dědičná a dobrý chovatel by je nejspíš měl na požádání zájemcům předložit k nahlédnutí.Kamarádka udělala chybu,že koupila štěně,aniž by ji tohle napadlo a chudák fenka měla a kyčlemi problémy už poměrně brzo.
Jen vsuvka k těm kyčlím…my jsme měli labradora za 10tis…rodiče oba perfektní kyčle a ten náš lump měl ten nejhorší možnej stupeň…
jaruš, moc děkuji, už jsem se ptala a mají nálezy nulové, mají chovnou stanici 13 let a mají to tam moc hezké, o to se nebojím, spíše mě hodně zajímá, jakou povahu mají…
telisko je to pořádné a psy měli úžasné ![]()
Já mám dvě tříleté fenky CC a k dětem mohu jen doporučit. Pes nenáročný na výchovu, a už vůbec ne dril, má až velmi silnou vazbu na svou rodinu, za kterou by položil život. Je to moloss, který napřed přemýšlí než koná. K dětem skvělý, není uštěkaný, velmi jemný. Kdyžtak koukni na CHS Geraldino, tam vyrůstají štěnda mezi dětmi. Jezdíme na srazy CC, kde je i 50 caníků a mezi nimi pobíhají malé děti. Fotky např. z karnevalů najdeš na čmkcc - klubové akce - víkendy CC. Je to super. Moje holky byly předloni za berušky a loni za vojáky ![]()
lenulik, moc děkuji
my jsme s naší stafordkou jezdili na takové srazy s novofundlanďákama ![]()
j.s. píše:
Ahoj holky,
mám dilema a potřebovala bych poradit. Na jaře, pokud finance a okolnosti dovolí, chtěli bychom si pořídit fenku cane corso. Máme dvě malé děti, kočku a velký pozemek a dům. Potřebovala bych „ujistit“ zda je to to pravé plemeno, co nám bude dělat radost a my jemu.
Za mlada jsem měla fenečku stafordku, takže nějaké zkušenosti mám a jako dítě jsme měli vždycky psa, sice oříška, ale měliPrvní výběr byla bordoauxská doga, ale jsme ze Stříteže a mají tady chovnou stanici právě cane corso, takže mi to příjde výhoda. moc děkuji za rady a zkušenosti s tímto plemenem, j.
![]()
![]()
Nejdůležitější je, co od psa přesně očekáváš (co chceš, aby splňoval a zvládal a dělal) a co mu dokážeš nabídnout (množství času, sportu, výcviku, pobyt venku/doma…).
Od toho se odvíjí vše další.
j.s. píše:Nemáš vůbec zač
lenulik, moc děkuji![]()
![]()
my jsme s naší stafordkou jezdili na takové srazy s novofundlanďákama
mě jde hlavně o to, aby neudělali nic klukům, už od mala jsou cepovaní, jak se mají chovat ke zvířatům, ale mám strach, abych doma neměla nějakého psa, co mu vadí děti…jinak je jasné, že nebude čas na nějaké extra výlety se psem, venčení a tak, takže v tomto je to taky super…nepotřebuji, aby mě poslouchal na lusknutí prstu, stačí základy a aby neutíkal a uměl na vodítku..
mám dvě děti, rychle po sobě, takže makačka, ale zase nechci odbýt výcvik a výchovu a mazlení…
ještě holky potřebuji pomoc, psa X fenu…osobně raději fenky, ale přece jenom, jsme na dědině a tady se toulají psi a štěňátka ee…je to dvakrát do roka a dá se to pohlídat, pak si myslím, že by si poradila s amantama rychle…
v čem má výhodu pumr?
![]()
j.s. píše:Caníci děti milují, z toho nemusíš mít strach. Je o nich známo, že pokud se jim něco nelíbí, nebo nemají náladu - stáhnou se pryč, ale nikdy nejdou do útoku. Naše holky nevyrůstaly mezi dětmi v rodině, a není problém, plno dětí si je chtějí pohladit, nedávno jedno batole na procházce sotva stálo na nohou a vyloženě se o ní opřelo jak o židli. Ta držela jak beran. A s tou jednou jezdím za postiženou malou holčičkou po obrně, která jí miluje. Tulí se k ní, položí jí hlavu na záda. Tak tvoje děti přijme určitě, budou to prostě mládata ve smečce. Jinak bych doporučila raději fenku, jsou menší, mazlivější, pro děti v rodině asi vhodnější. A základní výcvik naprosto stačí, hlavně přivolání a socializaci od malička ( lidi, psi, ostatní děti, provoz )
mě jde hlavně o to, aby neudělali nic klukům, už od mala jsou cepovaní, jak se mají chovat ke zvířatům, ale mám strach, abych doma neměla nějakého psa, co mu vadí děti…jinak je jasné, že nebude čas na nějaké extra výlety se psem, venčení a tak, takže v tomto je to taky super…nepotřebuji, aby mě poslouchal na lusknutí prstu, stačí základy a aby neutíkal a uměl na vodítku..
mám dvě děti, rychle po sobě, takže makačka, ale zase nechci odbýt výcvik a výchovu a mazlení…
ještě holky potřebuji pomoc, psa X fenu…osobně raději fenky, ale přece jenom, jsme na dědině a tady se toulají psi a štěňátka ee…je to dvakrát do roka a dá se to pohlídat, pak si myslím, že by si poradila s amantama rychle…
v čem má výhodu pumr?![]()
LENULIK, moc děkuji,ten článek je moc hezký
my bychom měli mít štěňátko z koláčkova ranče ![]()
už se moc těším a zárovň jsem ráda, že jsem počkala, byli jsme se dívat na štěnátka říjnu, ale měli poslední 3 pumříky, byli úžasní, ale já jsem to nechtěla podcenit a udělala jsem dobře, teď vím, že je to plemeno k nám…
jak jsem měla stafordku, tak jsem nesnášela, že v té době, kdy je moc lidé neznali, my třeba řekli, kolik to žere, vypadá to dobře, má to krátkou srst, to by jsme chtěli a vůbec nic nevěděli o potřebách a povaze…
kdybych neměla děti, šla bych do staforda zase, ale k dětem má své mouchy, to může mít každý pes, ale já jsem výběr zužila hlavně na děti ![]()
moc děkuji za rady
![]()