Neposlušný pes volně na zahradě a dítě?

Anonymní
12.1.12 15:42

Neposlušný pes volně na zahradě a dítě?

Jdu si pro radu, ale raději anonymně, jelikož byste mě tady nejspíš ukamenovaly…
Máme s tchánovcema společnou zahradu a mají psa. Zvířata mám ráda, ale tohle je fakt moc. Je to takový ten malý hajzlík, co si ho tchýně rozmazlila a chová se k němu jako k dítěti - zvlášť mu i vaří. Je to roční pes, který neposlechne, ale co je horší, že je agresivní, když někdo příjde, tak vyjíždí po nohách a odvolat ho nejde. O co jde?

Máme půlroční dceru, v létě jí bude rok a těším se na to, až budeme trávit odpoledne na zahradě. Kde je problém? Řekla jsem tchýni, že venku bude buď lítat malá nebo pes, protože se bojím, aby jí neublížil, když je agresivní. Jenže pro ni je to miláček, takže mi na to řekla, že nechápe, proč by jí ubližoval, že to není ani bojové plemeno a že potřebuje pohyb a spoustu dálších nesmyslů…

Snažila jsme se jí vysvětlit, že pes nemusí být bojové plemeno, aby napadl dítě, nikdy nevíte, kdy mu rupne v bedně. Takže se o tom dohadujeme. Navíc už vyjel i po synovcovi - 4 roky. Ale to omlouvala tím, že mu asi nejspíš něco udělal, ale to mi je jedno. Dítě přece neví, co si může nebo nemůže dovolit kor v roce.

Takže co mám dělat?

Takže bych potřebovala poradit jak z tého situace. A zastánkyně zvířat prosím nepiště! Taky mám ráda zvířata, ale podle mě psi mají poslouchat a být vychovaní - a určitě se nemají povyšovat na úroveň lidí.

edit admin

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
12.1.12 15:47

Normálně bych ho vzala a odvezla do útulku.Pse mám ráda,ale taky by mě to štvalo.

• Citovat
  • Upravit
Gabika
12.1.12 15:47

No, zaujímavý príspevok, ide pekne k veci. :-D (nehádžte do mňa, prosím, mám 4 deti! :-D)
Obávam sa, že to nie je riešenie, máme známych, čo majú podobný problém - keď jeden nevychovaný pes skončil tragicky, kúpili si nového, a už je z neho podobne nevychovaný pes. Známy sa nakoniec odsťahovali…

Takže neporadím, ale súcitím… :-(

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
12.1.12 15:48

A nepomohlo by že když by jste šli na zahradu tak psa někam zavřít ?

• Citovat
  • Upravit
2616
12.1.12 15:48

Myslím, že bys měla řešit, jak se domluvit na pravidlech s tchýní. Je fakt, že pes za své vychování nemůže, ale chápu, že máš vražedné myšlenky. Já bych je měla taky. Jo a bojové plemeno fakt není zapotřebí. Mě v roce pokousal v obličeji francouzský buldoček!!! Ten šikula si prej ke mě přišel, vyskočil mi předními packami na ramena a rafnul. Nijak jsem prý neprovokovala. Dodneška mám dvě drobné jizvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
12.1.12 15:49

otravou bych to určitě neřešila :roll: psa buď přivaž nebo ho zavři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
12.1.12 15:49

nemusíš ho hned trávit, dej mu jen kinedryl a on to prospí :mrgreen: ..ušetříš jeho i dítě a nemusíš se dohadovat s tchýní

Příspěvek upraven 12.01.12 v 15:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
12.1.12 15:50
žirafííí píše:
A nepomohlo by že když by jste šli na zahradu tak psa někam zavřít ?
Myslím, že nepomohlo, protože za prvé tchýně by to asi nedovolila a za druhé, jak vyřešit nepřijatelné chování psa, když bude zrovna puštěný? Zavřený nemůže být furt a v létě je člověk na zahradě přeci jen často.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35848
12.1.12 15:52

Myslím, ze by jsi musela spis otrávit tchyni, než psa, ten za to nemůže, jakého má panicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52

Tak ho někomu daruj :nevim: tchýni můžeš říct že třeba utekl…je to sice hnusný ale lepší než psa otrávit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278

Netrav ho, to rozhodně ne, určitě ti za to nestojí, nedej bože kriminál. Lidi jsou zlí, nikdy nevíš…takže snad : zavázat, oplotit?…Pořádně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
12.1.12 15:53

podle meho ten pes za to nemuze ze ma takove panicky! to je jako kdyby nekomu neco vadilo na tobe treba by te chteli otravit!domluvte se ze tam udelate nejaky kotec kde pes bude zavrenej!ano chapu te ze mas strach o dite a je prednejsi,ale uvedom si ze pes neni plysova hracka a chtit ho otravit kuli tomu ze oni si ho neumeji vychovat mi prijde moc! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199

Zakladatelko, edit admin! Přeju ti, aby ti ten pes natrhl řiť!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956

nejde ta zahrada nějak přepažit, dát na půlky? chápu tvé obavy, taky máme psa, ale vychovaného… tchyně by taky mohla pochopit tvé obavy, ale zřejmě je nechápe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
883

Myslím že do útulku by měla napřed tchyně!!! A potom pes!! Pes nikdy jen tak bezdůvodně nenapadne člověka,ale je to zvíře takže ikdyž bys mu sebevíc věřila, nikdy ho nesmíš nechat o samotě se psem! Znám hodně psů a když se mu člověk věnuje tak se toto nikdy nestane!!! určitě bych tchyni nabídla nějaky vycvikoví tábor ať si uvědomí že pes potřebuje i procházku a ne jen zahradu!! :think: Takhle by totiž v utulku skončil každej pes kterej je zavřenej!! jelikož bydím na vesnici tak vím že 98% lidí co tu žijou mají psa ale v životě jsem je neviděla se psem na procházce nebo neřekli že by se mu jinak věnovaly!!! Takže hlavu vzhůru!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný