BARF u yorkšíra

1238
10.1.12 20:20

BARF u yorkšíra

Ahojky, na toto téma jsem našla jenom jeden odkaz a nic moc tam nebylo, tak to zkouším znovu.
Kamarádka má dva yorkšíry a chtěla by u nich zkusit BARF, četla že mají při tomhle způsobu krmení mnohem míň zubního kamene (její na to hrozně trpí) a celkově lépe prospívají, tak by mě zajímalo, jestli máte někdo s BARFem u yorkšíra zkušenosti, jaké dávky dáváte a jestli je to s tím kamenem pravda.
Taky se jim bojí dát celé kosti, že by jim to mohlo ublížit, tak co je na tom pravdy?

Budu vděčná za všechny rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
10.1.12 20:22

https://www.emimino.cz/…erier-93408/ jen to tu bylo pred par dny ;))

• Citovat
  • Upravit
16
10.1.12 20:26

ahoj, jorkšíry sice nemám, ale barfem krmím. Zubní kámen se tvoří opravdu minimálně a kosti bych jim dávala přiměřené k velikosti, spíše kuřecí a veřové, které jsou větší tak spíše jen pro zábavu. Ještě bych doporučila knihu BARF KRMENI PSA PŘIROZENOU STRAVOU od autorky Kateřina Novosádová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238

jo jo, to jsem našla, ale jak už jsem psala, tak tam moc informací není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238

jo jo, to jsem našla, ale jak už jsem psala, tak tam moc informací není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
10.1.12 20:28

Perun díky za tip, mrknu na to, kde to prodávají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
10.1.12 20:48

Jestli už jorkšírci zubní kámen mají, tak je BARF nevytrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
10.1.12 21:09

No dnes s nima byla na odstranění, na který chodí každý dva roky a ráda by ten interval aspoň protáhla, pokud tomu nejde uplně předejít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
10.1.12 21:37

Skús diskusie na WWW.dogforum.sk v sekcii strava, je tam o barfe mnoho stránok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
10.1.12 21:39

knižku lze koupit třeba www.plotknihy.cz
nebo přímo u autorky www.manwe.eu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
883
12.1.12 15:55
Pirrippi píše:
Jestli už jorkšírci zubní kámen mají, tak je BARF nevytrhne.

taky si myslím, taky mám jorkšíra , zuby mu i čistím a zubní kámen má pořád, je to jako když má člověk kaz a trpí na to!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
12.1.12 20:05
Lin25 píše:
Ahojky, na toto téma jsem našla jenom jeden odkaz a nic moc tam nebylo, tak to zkouším znovu.
Kamarádka má dva yorkšíry a chtěla by u nich zkusit BARF, četla že mají při tomhle způsobu krmení mnohem míň zubního kamene (její na to hrozně trpí) a celkově lépe prospívají, tak by mě zajímalo, jestli máte někdo s BARFem u yorkšíra zkušenosti, jaké dávky dáváte a jestli je to s tím kamenem pravda.
Taky se jim bojí dát celé kosti, že by jim to mohlo ublížit, tak co je na tom pravdy?Budu vděčná za všechny rady :)

Zdravím, nebudu číst ostatní, odpovím za sebe, je pravda, že malá plemena jsou na zubní kámen náchylnější ale zase - pokud už se tvoří, má na tom podíl nesprávná strava, pak se kameny odstraňují pod narkózou laserem a na odstraňování se potom se psem dochází v určitých intervalech po celý jeho život. Pokud chce začít BARFovat, není to jen o tom hodit mu kus něčeho syrového, ale předpokládám, že kamarádka ví co a kdy v jakém poměru dávat, že odhadne správný poměr vitamínů, minerálů a živin, které pes potřebuje a že v tomhle směru není začátečník a tedy nenadělá víc škody než užitku, takže ano - pokud není začátečník, ať BARFuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný