Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, na toto téma jsem našla jenom jeden odkaz a nic moc tam nebylo, tak to zkouším znovu.
Kamarádka má dva yorkšíry a chtěla by u nich zkusit BARF, četla že mají při tomhle způsobu krmení mnohem míň zubního kamene (její na to hrozně trpí) a celkově lépe prospívají, tak by mě zajímalo, jestli máte někdo s BARFem u yorkšíra zkušenosti, jaké dávky dáváte a jestli je to s tím kamenem pravda.
Taky se jim bojí dát celé kosti, že by jim to mohlo ublížit, tak co je na tom pravdy?
Budu vděčná za všechny rady ![]()
ahoj, jorkšíry sice nemám, ale barfem krmím. Zubní kámen se tvoří opravdu minimálně a kosti bych jim dávala přiměřené k velikosti, spíše kuřecí a veřové, které jsou větší tak spíše jen pro zábavu. Ještě bych doporučila knihu BARF KRMENI PSA PŘIROZENOU STRAVOU od autorky Kateřina Novosádová
jo jo, to jsem našla, ale jak už jsem psala, tak tam moc informací není
jo jo, to jsem našla, ale jak už jsem psala, tak tam moc informací není
Jestli už jorkšírci zubní kámen mají, tak je BARF nevytrhne.
No dnes s nima byla na odstranění, na který chodí každý dva roky a ráda by ten interval aspoň protáhla, pokud tomu nejde uplně předejít
Skús diskusie na WWW.dogforum.sk v sekcii strava, je tam o barfe mnoho stránok
knižku lze koupit třeba www.plotknihy.cz
nebo přímo u autorky www.manwe.eu
Pirrippi píše:
Jestli už jorkšírci zubní kámen mají, tak je BARF nevytrhne.
taky si myslím, taky mám jorkšíra , zuby mu i čistím a zubní kámen má pořád, je to jako když má člověk kaz a trpí na to!!
Lin25 píše:
Ahojky, na toto téma jsem našla jenom jeden odkaz a nic moc tam nebylo, tak to zkouším znovu.
Kamarádka má dva yorkšíry a chtěla by u nich zkusit BARF, četla že mají při tomhle způsobu krmení mnohem míň zubního kamene (její na to hrozně trpí) a celkově lépe prospívají, tak by mě zajímalo, jestli máte někdo s BARFem u yorkšíra zkušenosti, jaké dávky dáváte a jestli je to s tím kamenem pravda.
Taky se jim bojí dát celé kosti, že by jim to mohlo ublížit, tak co je na tom pravdy?Budu vděčná za všechny rady
Zdravím, nebudu číst ostatní, odpovím za sebe, je pravda, že malá plemena jsou na zubní kámen náchylnější ale zase - pokud už se tvoří, má na tom podíl nesprávná strava, pak se kameny odstraňují pod narkózou laserem a na odstraňování se potom se psem dochází v určitých intervalech po celý jeho život. Pokud chce začít BARFovat, není to jen o tom hodit mu kus něčeho syrového, ale předpokládám, že kamarádka ví co a kdy v jakém poměru dávat, že odhadne správný poměr vitamínů, minerálů a živin, které pes potřebuje a že v tomhle směru není začátečník a tedy nenadělá víc škody než užitku, takže ano - pokud není začátečník, ať BARFuje.