Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, používám klasické hrudkující stelivo, nejčastěji Mikeše, ale už mě nebaví jak musím několikrát denně zametat kamínky, denně kočkolit čistím a jednou týdně obměnuju celý obsah, slyšela jsem o tom, že existuje i nějaké gelové stelivo, které se používá v uzavřené toaletě, máte s ním některá zkušenost? jak často se mění?
Děkuji za postřehy a zkušenosti ![]()
Ahojky, my kupujeme většinou tento http://www.zbozi.cz/…l-white-2ks/, ale je víc druhů a všechny jsou super
Je to všechno silkagel, různí výrobci, zkus kouknout na netu po cenách. Vydrží nejméně 3 týdny a vyhodíš jen hovínko
Nepráší, nesmrdí, nezpůsobuje alergie. Akorát náš kocour si zvykl na klasickou bedýnku na stelivo a když jsem mu pak koupila za 600,–
uzavřenou, tak do ní nechtěl, ani když jsem mu vyndala dvířka, takže jsem vrátila zpátky starou klasiku. Ale i tak se mnohem míň musí zametat ![]()
Kočislava píše:
Ahojky, my kupujeme většinou tento http://www.zbozi.cz/…l-white-2ks/, ale je víc druhů a všechny jsou superJe to všechno silkagel, různí výrobci, zkus kouknout na netu po cenách. Vydrží nejméně 3 týdny a vyhodíš jen hovínko
Nepráší, nesmrdí, nezpůsobuje alergie. Akorát náš kocour si zvykl na klasickou bedýnku na stelivo a když jsem mu pak koupila za 600,–
![]()
![]()
uzavřenou, tak do ní nechtěl, ani když jsem mu vyndala dvířka, takže jsem vrátila zpátky starou klasiku. Ale i tak se mnohem míň musí zametat
vážně se mění jednou za tři týdny? a nesmrdí?to je paráda
![]()
náš kocour je docela přizpůsobivý, akorát mám strach že mu bude vadit že to nezahrabe
Tři týdny mimimálně
a přísahám
, že nesmrdí a i hezky vypadá
A neboj, to zahrabe úplně v pohodě
Já jsem asi dva měsíce zpět už nutně chtěla koupit kočkolit, protože jsem na něj 2× při nákupu zapomněla, tak jsem po zhruba čtyřech letech koupila zase hrudkující
, protože jinej neměli. Už nikdy víc
, manžel taky nadával, ať už ho nikdy nekupuju, že jen zametáme a vysáváme
Já ho kupuju v Kauflandu, stojí 109,– ale cca 2× do roka hodí akci, že je za 59,– , tak koupím třeba 5 sáčků. Je to lehoučký a fakt super.
Souhlasím, taky ho používám, to z Kauflandu nebo mají v Intersparu, taky myslím kolem stovky stojí. Vyhazujeme jen hovínka, čůrání se vsákne to těch krystalků
My máme teda 6 koček a dva krytý záchody, měníme každý týden, ale to je jasný při takovým počtu příšerek
Jsou to naše zatíčka a já můžu být ráda že mám tak tolerantního přítele…bydlíme v bytě 2kk ![]()
Jéé, tak to já bych zase už nikdy nekoupila toto
Vyzkoušela jsem dva druhy (mmch i ten v odkaze) a buď mám extra chcavce, ale na dně zůstávali totálně prochcané mokré kuličky a ani, když to kocouři prohrábli, tak to nebylo úplně ono. O tom, jak to stelivo po týdnu vypadá nebudu ani mluvit…bléééé. Na vynášení je to fakt lepší, to nepopírám, ale já ho tedy měnila mnohem častěji a po vypotřebování těch dvou zkouškových pytlů jsem se s láskou vrátila k hrudkujícímu (z Mikeše bych se tedy taky otočila na ruby
)
Ale určitě vyzkoušej, protože to, že to nesedlo nám, vůbec nic neznamená. (PS.- některé kočky do toho ze začátku nechtějí moc chodit, jeden můj kocour se dvakrát počůral mimo, než pochopil, že je to taky stelivo
)
my máme taky silikagel, už nechci nic jinýho. Vdrží to mnohem víc…měli jsme ho v nekrytém, teď má krytý. hrabat do toho normálně může, ale ty krystalky odpadávaj stejně
, takže musím kolem záchuůdku často vysávat nebo zametat.
Za mě stelivo Luisa z Penny, když je akce, tak 5 litrů za 20,–. Je světlé, občas nějaký kamínek vyletí, ale není tak vidět. Čistím, vybírám každý den, když je třeba tak dosypu celý pytel a pak už jen každý den ubírám. Klidně bych koupila naší kočce i dražší, ale reaguje blbě na změny, takže se obávám, když dám průhledné kuličky, které nasákávají a nebudu vybírat každý den, tak mi bude chodit vedle wc ![]()
holky a naučili jste někdo kočičáka na ty dvířka v tom krytým záchodě…
když je tam dám tak na ten záchod zaboha nejde… musím ji je otevřít a pak zas nevyleze ven
jen když jí to přidržím ![]()
hrudkujici nebo nehrudkujici bentonity jsou eko, casem se to rozlozi, je to vlastne jen drt kamene, silikagel se sunt a pekelne se tim zamori skladka, nerozlozi se to ..mimochodem to jsem zkousela a nasim kockam to vydrzelo tyden a bylo to dost ekl
ahoj všem, my kupujeme a nejvíc nám vyhovuje slovenský Zverlit, je také více druhů, jemné, hrubé, s vůní atd. nám nejvíce vyhovuje hrubý bez vůně- zelený. Vyzkoušeli jsme hodně steliv, ale tento je pro nás nejlepší. Hrudkuje jako žádný jiný a kamínky jsou, ale né tolik jako třeba právě výše zmiňovaný z Penny Louisa. Vybíráme každý den jen hovínka a kuličky-hrudky, jednou za měsíc měníme celé. Mám na mysli 10kg balení, které nasypeme celé do záchodku a to máme 2 chlupaté potvory. Dá se koupit v akci za 110,– běžně za 130,– např.ve Zverimexu, na výstavách samozřejmě levněji.
![]()
Nemam ted moc casu, ale uz jsem tady jednou o kockolitu psala, tak zkopiruju:
mame jednu kocku a zkousela jsem opravdu vsemozna steliva. Nakonec jsem skoncila u toho nejdrazsiho, ale vynasi se minimalne, spise vubec (teda alespon nase), me teda nezapacha ani po mesici a ten balik vydrzi tak cca mesic a pul az dva mesice. Je sice drahe, ale je prirodni, vyhazuju normalne do zachodu – rozpusti se. Sice se mi zdala cena silena, ale je to pohodlne, kocka ho miluje a vydrzi, takze kdyz to rozpocitam, neni to tak strasne. Jmenuje se Cats Best Nature Gold 10l (vetsi nevyrabeji, bohuzel).
Odkaz: http://www.mall.cz/…re-gold-10-l
Uz nechci jine kockolity ani videt.
Za zkousku to urcite stoji.
Tak treba prispevek pomuze. ![]()
Tak my nemůžeme Mit silikon kvůli ME, přišlo mi, ze to hned smrdi, dřevěné jsme měli rok a pak do toho Kocka odmítala chodit, teď máme micro betonitove a to měním tak jednou za měsíc, asi jsem cune, ale dřív mi to nepřijde potřeba. Tedy pokud pečlivě vybírám bobky
já Teda kupuju dražší od biocats, ty levné mi přišly ze nesaji a hned smrdí.
A nejlepší mi přišlo od britcare, krásně drží pohromadě a nerozpada se.
Dvířka nemáme kvůli kocourovi, on se jich boji, takže jen dva kryte záchody.
My jsme používali všechna možná i nemožná steliva od levných po drahé a jako nejlepší nám vyšlo: http://www.mall.cz/…est-oekoplus
Vydrží dlouho,hrudkuje krásně, nepráší, nesmrdí ![]()
děkuju všem
asi první vyzkoušíme ten gel a uvidíme co na to čičina