Kočičí záchod

7139
8.1.12 16:33

kočičí záchod

Ahoj holky, používám klasické hrudkující stelivo, nejčastěji Mikeše, ale už mě nebaví jak musím několikrát denně zametat kamínky, denně kočkolit čistím a jednou týdně obměnuju celý obsah, slyšela jsem o tom, že existuje i nějaké gelové stelivo, které se používá v uzavřené toaletě, máte s ním některá zkušenost? jak často se mění?
Děkuji za postřehy a zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28272
8.1.12 16:46

Ahojky, my kupujeme většinou tento http://www.zbozi.cz/…l-white-2ks/, ale je víc druhů a všechny jsou super :palec: Je to všechno silkagel, různí výrobci, zkus kouknout na netu po cenách. Vydrží nejméně 3 týdny a vyhodíš jen hovínko :mrgreen: Nepráší, nesmrdí, nezpůsobuje alergie. Akorát náš kocour si zvykl na klasickou bedýnku na stelivo a když jsem mu pak koupila za 600,– :zed: :zed: :zed: uzavřenou, tak do ní nechtěl, ani když jsem mu vyndala dvířka, takže jsem vrátila zpátky starou klasiku. Ale i tak se mnohem míň musí zametat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
8.1.12 16:54
Kočislava píše:
Ahojky, my kupujeme většinou tento http://www.zbozi.cz/…l-white-2ks/, ale je víc druhů a všechny jsou super :palec: Je to všechno silkagel, různí výrobci, zkus kouknout na netu po cenách. Vydrží nejméně 3 týdny a vyhodíš jen hovínko :mrgreen: Nepráší, nesmrdí, nezpůsobuje alergie. Akorát náš kocour si zvykl na klasickou bedýnku na stelivo a když jsem mu pak koupila za 600,– :zed: :zed: :zed: uzavřenou, tak do ní nechtěl, ani když jsem mu vyndala dvířka, takže jsem vrátila zpátky starou klasiku. Ale i tak se mnohem míň musí zametat :palec:

vážně se mění jednou za tři týdny? a nesmrdí?to je paráda :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
náš kocour je docela přizpůsobivý, akorát mám strach že mu bude vadit že to nezahrabe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
8.1.12 17:06

Tři týdny mimimálně :palec: a přísahám :pankac: :lol: :lol: :lol: , že nesmrdí a i hezky vypadá :lol: :lol: :lol: A neboj, to zahrabe úplně v pohodě :palec: Já jsem asi dva měsíce zpět už nutně chtěla koupit kočkolit, protože jsem na něj 2× při nákupu zapomněla, tak jsem po zhruba čtyřech letech koupila zase hrudkující :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: , protože jinej neměli. Už nikdy víc :cert: , manžel taky nadával, ať už ho nikdy nekupuju, že jen zametáme a vysáváme :roll: :roll: Já ho kupuju v Kauflandu, stojí 109,– ale cca 2× do roka hodí akci, že je za 59,– , tak koupím třeba 5 sáčků. Je to lehoučký a fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
8.1.12 17:13

Souhlasím, taky ho používám, to z Kauflandu nebo mají v Intersparu, taky myslím kolem stovky stojí. Vyhazujeme jen hovínka, čůrání se vsákne to těch krystalků ;) My máme teda 6 koček a dva krytý záchody, měníme každý týden, ale to je jasný při takovým počtu příšerek :dance: Jsou to naše zatíčka a já můžu být ráda že mám tak tolerantního přítele…bydlíme v bytě 2kk :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.1.12 17:13

Jéé, tak to já bych zase už nikdy nekoupila toto :oops: Vyzkoušela jsem dva druhy (mmch i ten v odkaze) a buď mám extra chcavce, ale na dně zůstávali totálně prochcané mokré kuličky a ani, když to kocouři prohrábli, tak to nebylo úplně ono. O tom, jak to stelivo po týdnu vypadá nebudu ani mluvit…bléééé. Na vynášení je to fakt lepší, to nepopírám, ale já ho tedy měnila mnohem častěji a po vypotřebování těch dvou zkouškových pytlů jsem se s láskou vrátila k hrudkujícímu (z Mikeše bych se tedy taky otočila na ruby :lol: )
Ale určitě vyzkoušej, protože to, že to nesedlo nám, vůbec nic neznamená. (PS.- některé kočky do toho ze začátku nechtějí moc chodit, jeden můj kocour se dvakrát počůral mimo, než pochopil, že je to taky stelivo :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.1.12 17:15

my máme taky silikagel, už nechci nic jinýho. Vdrží to mnohem víc…měli jsme ho v nekrytém, teď má krytý. hrabat do toho normálně může, ale ty krystalky odpadávaj stejně :think: , takže musím kolem záchuůdku často vysávat nebo zametat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
8.1.12 17:20

Za mě stelivo Luisa z Penny, když je akce, tak 5 litrů za 20,–. Je světlé, občas nějaký kamínek vyletí, ale není tak vidět. Čistím, vybírám každý den, když je třeba tak dosypu celý pytel a pak už jen každý den ubírám. Klidně bych koupila naší kočce i dražší, ale reaguje blbě na změny, takže se obávám, když dám průhledné kuličky, které nasákávají a nebudu vybírat každý den, tak mi bude chodit vedle wc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
8.1.12 17:26

holky a naučili jste někdo kočičáka na ty dvířka v tom krytým záchodě…
když je tam dám tak na ten záchod zaboha nejde… musím ji je otevřít a pak zas nevyleze ven :roll: jen když jí to přidržím :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14048
8.1.12 17:32

hrudkujici nebo nehrudkujici bentonity jsou eko, casem se to rozlozi, je to vlastne jen drt kamene, silikagel se sunt a pekelne se tim zamori skladka, nerozlozi se to ..mimochodem to jsem zkousela a nasim kockam to vydrzelo tyden a bylo to dost ekl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Věrkys
8.1.12 17:42

ahoj všem, my kupujeme a nejvíc nám vyhovuje slovenský Zverlit, je také více druhů, jemné, hrubé, s vůní atd. nám nejvíce vyhovuje hrubý bez vůně- zelený. Vyzkoušeli jsme hodně steliv, ale tento je pro nás nejlepší. Hrudkuje jako žádný jiný a kamínky jsou, ale né tolik jako třeba právě výše zmiňovaný z Penny Louisa. Vybíráme každý den jen hovínka a kuličky-hrudky, jednou za měsíc měníme celé. Mám na mysli 10kg balení, které nasypeme celé do záchodku a to máme 2 chlupaté potvory. Dá se koupit v akci za 110,– běžně za 130,– např.ve Zverimexu, na výstavách samozřejmě levněji. :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
191
8.1.12 18:05

Nemam ted moc casu, ale uz jsem tady jednou o kockolitu psala, tak zkopiruju:

mame jednu kocku a zkousela jsem opravdu vsemozna steliva. Nakonec jsem skoncila u toho nejdrazsiho, ale vynasi se minimalne, spise vubec (teda alespon nase), me teda nezapacha ani po mesici a ten balik vydrzi tak cca mesic a pul az dva mesice. Je sice drahe, ale je prirodni, vyhazuju normalne do zachodu – rozpusti se. Sice se mi zdala cena silena, ale je to pohodlne, kocka ho miluje a vydrzi, takze kdyz to rozpocitam, neni to tak strasne. Jmenuje se Cats Best Nature Gold 10l (vetsi nevyrabeji, bohuzel).

Odkaz: http://www.mall.cz/…re-gold-10-l

Uz nechci jine kockolity ani videt. :pocitac: Za zkousku to urcite stoji.

Tak treba prispevek pomuze. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36219
8.1.12 18:18

Tak my nemůžeme Mit silikon kvůli ME, přišlo mi, ze to hned smrdi, dřevěné jsme měli rok a pak do toho Kocka odmítala chodit, teď máme micro betonitove a to měním tak jednou za měsíc, asi jsem cune, ale dřív mi to nepřijde potřeba. Tedy pokud pečlivě vybírám bobky :-) já Teda kupuju dražší od biocats, ty levné mi přišly ze nesaji a hned smrdí.
A nejlepší mi přišlo od britcare, krásně drží pohromadě a nerozpada se.
Dvířka nemáme kvůli kocourovi, on se jich boji, takže jen dva kryte záchody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
8.1.12 19:51

My jsme používali všechna možná i nemožná steliva od levných po drahé a jako nejlepší nám vyšlo: http://www.mall.cz/…est-oekoplus
Vydrží dlouho,hrudkuje krásně, nepráší, nesmrdí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
8.1.12 19:55

děkuju všem :kytka: asi první vyzkoušíme ten gel a uvidíme co na to čičina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...