Neposlušný pes volně na zahradě a dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2616
12.1.12 16:59
Anonymní píše:
Pudloslava píše:
No tak vratme se k te otrave - ikdyz Tereza mozna doufala, ze smazanim z uvodniho prispevku se na to tak nejak zapomene :-) Co psa tim diazepamem neotravit, ale jen ho tak trosku prikrmit, aby nebyl ostry, ale jen se tak mile a neskodne po zahrade potacel? :-) :-) :-) Stejne by poslouzil alkohol - ale bacha na abstinencni priznaky :-) :-) :-) takj naopak, nejdriv ho naucit na pernik a pak vysadit, po vysazeni perniku se, pokud vim, nekolik dni v kuse spi :-) :-)
:potlesk: :palec: to bych to musela dělat celé léto
Perník nedoporučuju, protože aktivní intoxikace se projevuje poměrně nevyzpitatelným, překotným a hlavně poněkud „šíleným“ způsobem, dojezd je dost nepříjemnej a tudíž je dotyčný vlivem předrážděnosti nebezpečný. Navíc už vidím, jak má ratlík toxickou psychózu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Za mě heroin- docela fajn opiátek, psychiku neovlivňuje a tááááááák kráááásně se všechno zpomalííííííí… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jen včas vychytat začínající absťáček a ládovat znovu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 17:01

To by bylo super :palec:
Ale myslím že by ho zase zkazily. komu není rady :zed:

• Citovat
  • Upravit
21084
12.1.12 17:01
Pudloslava píše:
No tak vratme se k te otrave - ikdyz Tereza mozna doufala, ze smazanim z uvodniho prispevku se na to tak nejak zapomene :-)

Upravením prvního příspěvku jsem nechtěla, aby se na něco zapomínalo, ale nechtěla jsem mazat celou diskusi. Návody na to, jak otrávit zdravé zvíře tu prostě na stránkách viset nebudou, stejně jako na jiné nezákonné jednání.

Nepřipisuj mi úmysly, které nemám.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.1.12 17:07
TýnkaK píše:
Anonymní píše:
Pudloslava píše:
No tak vratme se k te otrave - ikdyz Tereza mozna doufala, ze smazanim z uvodniho prispevku se na to tak nejak zapomene :-) Co psa tim diazepamem neotravit, ale jen ho tak trosku prikrmit, aby nebyl ostry, ale jen se tak mile a neskodne po zahrade potacel? :-) :-) :-) Stejne by poslouzil alkohol - ale bacha na abstinencni priznaky :-) :-) :-) takj naopak, nejdriv ho naucit na pernik a pak vysadit, po vysazeni perniku se, pokud vim, nekolik dni v kuse spi :-) :-)
:potlesk: :palec: to bych to musela dělat celé léto
Perník nedoporučuju, protože aktivní intoxikace se projevuje poměrně nevyzpitatelným, překotným a hlavně poněkud „šíleným“ způsobem, dojezd je dost nepříjemnej a tudíž je dotyčný vlivem předrážděnosti nebezpečný. Navíc už vidím, jak má ratlík toxickou psychózu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Za mě heroin- docela fajn opiátek, psychiku neovlivňuje a tááááááák kráááásně se všechno zpomalííííííí… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jen včas vychytat začínající absťáček a ládovat znovu :mrgreen:

Ty drogy by teda lezly dost do peněz nehledě na zapletení se s kriminálními živly. By to zakladatelku stálo asi víc jak tři zděný ploty s ostnáčem :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
12.1.12 17:15

No jak vidím, tak zahrada je zakladatelky, nevím teda jaké břemeno tam mají tchánovci, ale normálně bych si přeplotila kus zahrady kde by pes nemohl a hotovo, nevím co řeší. A pokud by tchýně chtěla přijít se psem na moji stranu, tak jedině s vychovaným a nebo smůla. Jako chápala bych zoufalství v případě velkého nezvladatelného psa na pozemku který mi nepatří a nemám jinou možnost bydlení, ale tohle mi přijde jako zbytečná hysterie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
12.1.12 17:15

Hm, o jakém bojovém plemeni tady zakladatelka píše nesmysly?
Pokud vím, FCI rozděluje plemena do deseti skupin, bojová není ani jedna…
Pes je vždycyky vizitkou svého majitele, pro zajímavost jdu dočíst předchozí příspěvky a jsem zvědavá, na kolik kynologických perel narazím … :roll:

A abych přispěla k tématu, když bude na zahradě malá, psa ať si tchyně zavře nebo mu obstará hlídání sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.12 17:20
Baslerinda píše:
Pes je vždycyky vizitkou svého majitele, pro zajímavost jdu dočíst předchozí příspěvky a jsem zvědavá, na kolik kynologických perel narazím … :roll:A abych přispěla k tématu, když bude na zahradě malá, psa ať si tchyně zavře nebo mu obstará hlídání sama.

Promiň, nejsem zas takový milovník abych přesně věděla do jakých skupin se pejsci dělí…
Myslela jsme to obecně. Každý pes může napadnou člověka, ať už je to čivava , pouliční směska nebo ovčák…

• Citovat
  • Upravit
2616
12.1.12 17:27
Baslerinda píše:
Pes je vždycyky vizitkou svého majitele, pro zajímavost jdu dočíst předchozí příspěvky a jsem zvědavá, na kolik kynologických perel narazím … :roll:A abych přispěla k tématu, když bude na zahradě malá, psa ať si tchyně zavře nebo mu obstará hlídání sama.
Perly budou, dokonce i já adiktolog jsem se vyžila :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
12.1.12 17:40

No.V prve rade bych respektovala tychynino rozhodnuti cokla si poridit,to ze ty ocividne cokly nemas rado,to je uz tvuj probloem,stejne tak ona nemusi mit rada deti,ze,a zde nastava reseni situace:a to,ze by ses mela smirit s tim,ze i tchyne maji pravo na zivot,stejne tak jako ty a tve decko.domluvit pravdila,a z tve strany bych se prece jen snazila,dite prvni s coklem seznamit nez delat ukvapene zavery.zdur

• Citovat
  • Upravit
2803
12.1.12 17:43
monika32 píše:
lumáťa píše:
To je neskutečný… 8o Normálně chceš zavraždit malého pejska, kterého má tchýně ráda ?!

Normálně se dohodněte, ne ? Určete si třeba rozpis hodin, kdy bude na zahradě dítě a kdy pes.

:roll: Za chvíli tady bude téma: Jak se zbavit tchýně? je nevychovaná a cpe se nám na zahradu… :mrgreen:
To je super poznámka, předpokládám, že admin kus příspěvku vymazal, ale tohle je fakt dobré :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Admin mi nic nesmazala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43073
12.1.12 17:54
admin píše:
Pudloslava píše:
No tak vratme se k te otrave - ikdyz Tereza mozna doufala, ze smazanim z uvodniho prispevku se na to tak nejak zapomene :-)

Upravením prvního příspěvku jsem nechtěla, aby se na něco zapomínalo, ale nechtěla jsem mazat celou diskusi. Návody na to, jak otrávit zdravé zvíře tu prostě na stránkách viset nebudou, stejně jako na jiné nezákonné jednání.

Nepřipisuj mi úmysly, které nemám.

Tereza

a dyt ja tomu rozumim :-) :-) asi malo smajliku :-) :-) :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
12.1.12 17:54
marra píše:
No.V prve rade bych respektovala tychynino rozhodnuti cokla si poridit,to ze ty ocividne cokly nemas rado,to je uz tvuj probloem,stejne tak ona nemusi mit rada deti,ze,a zde nastava reseni situace:a to,ze by ses mela smirit s tim,ze i tchyne maji pravo na zivot,stejne tak jako ty a tve decko.domluvit pravdila,a z tve strany bych se prece jen snazila,dite prvni s coklem seznamit nez delat ukvapene zavery.zdur

Nejsem si jistá, někteří lidé by si neměli psa pořizovat. Není to o respektu, ale o schopnostech psa zvlándout. Netvrdím, že nejsou lidi, co v 70 psa zvládnou, ale příklady z mého okolí mluví spíš o opaku. Psů jsem se nikdy nebála, babička měla chovnou stanici a tak jsem mezi nimi vyrůstala, ale druhá babička léčila psem samotu. Rozmazlila ho, nevychovala a nakonec mu pořídila ještě parťáka. Pes mě několikrát kousnul, někdy měl důvod, který jsem pochopila, někdy mi to přišlo bezdůvodné. Nyní, po smrti babi a cca. roční intenzivní práci, má oba psi má sestra a jsou z nich největší mazlíci a nikomu ze své smečky by neublížili. Běda ovšem, pokud přijde někdo z venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.12 17:56

Přečetla jsem první tři stránky. Zbytek dočtu.
Zakladatelku chápu. O otravě jsem nikde nic nečetla, asi jsem přišla pozdě :think:
Já tu před pár měsíci zakládala diskuzi, zda může být tchynin více jak 30kilový pes nebezpečný, protože mi ze žárlivosti obskakuje při každé příležitosti 12kilového syna, obskakuje i tchyni a návštěvy, pokud žárlí, že se mu nikdo nevěnuje. Je to pes nevychovaný, dělá si, co chce, už několkrát mi kluka smetl, když se někam hnal. Porazí ho na zem, smete ze schodů, ze svahu na JEJÍ zahradě, kde prostě pes bude běhat a tečka. Vím, že za to nemůže, ale u mě, přesto, že mám doma také zvíře a mám zvířata ráda, tak u mě je to vůči tomu psovi skoro až nenávist.
Tchyně to doposud nepochopila, přes několik rozhovorů a pokusů tuto situaci řešit, se nic neděje.
Já si ho dle rad, co jsme zde dostala a na netu vyčetla, jakžtakž vychovala, takže na mě si už nedovolí, už nikdy mě neobskočil, má ze mě respekt. Ale dvouletý syn si s ním jaksi ještě takhle neporadí.
Tchyně má syna jednou týdně na celý den a já se vždy modlím, abych si pro něj večer přijela a kluk byl živej a zdravej.
S ní není dohoda, musím se smát, jak tady některé navrhují si promluvit, vysvětlit apod. Případně ohradit CIZÍ (tchynin) pozemek, psa zavírat, přivazovat, stavět kotec. Opravdu jste tuto situaci asi nazažili :nevim: Pokud se majitel psa dohodnout nechce, pak s ním prostě nikdo nehne. Argument mé tchyně je, že pes (4 roky, 35 kilo), je ještě štěně, že nás má rád a žárlí a jinej nebude. A teď jsem se dověděla, že je pes s klukem bez dozoru klidně sám, protože on by mu přece nic neudělal :evil:
Jediné řešení je, se s nimi nestýkat, což asi zakladatelka nemůže, když tam bydlí. Já to ještě neudělala, ale nemám k tomu daleko.

Zakladtaelko, bohužel nemám řešení ani radu, jak toto vyřešit, jen ti chci říct, že tě chápu, i tvůj vztek a bezmoc. Ten strach, kdy jen budeš čekat, zda dítěti něco udělá nebo ne, je hroznej :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.12 18:01

Anonym - ne zakladatelka. Nezlobte se, ale píšu hodně datailů z našeho rodinného života. No stejně, kdo náš „psí příběh“ už zná, tak mě tu pozná asi…

Máme podobnou situaci. Bydlíme u tchánovců. Dům je jejich. Pánem je zde pes. Dříve jsem ho měla docela i ráda, ale po několika poraněních dcery a velmi častém vrčení na ni už mám averzi a velký strach až paniku v jeho přítomnosti. Jinak zvířata mám ráda hodně. Tento pes je nevychovaný, řve, neposlouchá, je žárlivý (dcerka se nemůže ani pomazlit s prarodiči) Pes na to reaguje vrčením nebo skákáním po nich. Pes je od přírody temperamentnější, ale za výchovu zodpovídají paníčci. Věřím, že dobrou výchovou by to byl i fajn pes. Taky kouše (kousl i tchyni - ne do krve). Mluví na něj stejně jako na dceru a dcera kolikrát jim odpovídá a myslí, že mluví na ni a oni jí řeknou - ne to jsme říkali psovi (neříkají psovi - nýbrž zdrobnělinu jména psa). Ona to nechápe a na psa taky žárlí. Psovi vše vysvětlují jako člověku pomalu a opatrně a v hodně větách - prý to chápe - je chytrý. Útočit na dceru začal, když jí bylo tak 1 rok, když začala chodit. V době miminka ji pes nevnímal. Po té dcera začla i na něj být „ošklivá“. Stylem - šel kolem a snažila se ho plácnout. Samo jsem jí vždy okamžitě odtáhla a řekla, že to nesmí, že to pejska bolí. Někdy i dost ostře. (nikdy nedělala takové věci, jako tahání psa za ocas a za uši apod.) To rozhodně ne. Ale plácat prostě taky nesmí a vždy jsem ji včas zarazila. Teď už to naštěstí nedělá. Občas ji ale stále chytá, že si ho pomazlí. Jiné psy mazlí (tety psy - tam je vše OK). I tak dávám pozor samo…
Každopádně tchánovic pes jí ovšem vždy kousl v jiných situacích než když ho provokovala tím plácnutím. Na blízku bylo jídlo apod. (ne jeho jídlo!! - miska atd., lidské jídlo, které neustále žebrá a taky dostává).
Každopádně, když přijdeme na návštěvu, vše se točí jen kolem toho, aby pes tohle a tamto a aby jsme je udrželi od sebe. Je to vždy hrozně nervozní, návštěva pak není vůbec příjemná. Dcerce jsou už 4 roky. Poranění bylo dvakrát do krve. Někdy i z úplného klidu psa, vystartoval dokonce bez zavrčení. Bylo to jako blesk, nestihla jsem ji odtáhnout :-( Jen jsme nesli babičce nákup :-( (zase jídlo no!! ) Ani nevíte jak už jsem z toho utahaná a zničená :-( Pohyb v létě na zahradě je pro mne jeden velký stres :-( Nedejbože s dcerou jíst venku svačinku. Pes má volný výběh všude.
Po větší roztržce, po dalším krvavém poranění, se snažíme je držet od sebe tedy úplně odděleně. Jsme ve fázi, že dcera k nim vůbec nechodí bez našeho doprovodu. A oni s snaží si psa „hlídat“. Když byl rodinný oběd. Tchán byl se psem v jiném patře. Pes tam nemůže být sám! Takže jsme měli rodinný oběd kvůli psovi bez tchána. Jinak je téměř veškerý styk omezen a atmosféra dusná. To že staví psa na stejnou úroveň (možná i na vyšší) s vnučkou nepřipouští a odmítají. Zároveń však v jedné větě řeknou, že to je jejich dítě.(ten pes)Já bych jim to nebrala. Je to jejich problém a postoj. Ale jak je dítě v ohrožení a přitom jejich vlastní vnouče!! Tak to prostě nějak nemohu pochopit pořád. :-(

V létě to však bude hrozné. Odstěhování nepříchází zatím v úvahu, bohužel. Pevně doufám, že jednou to nedojde tak daleko, že dceru kousne do obličeje. Dělám pro to vše, abych to ohlídala, ale se psem přijdeme do styku i tak denně, alespoň na chodbě. A tahat dceru v náručí už nezvládám. Je hrozně těžká. Zkoušela jsem jim navrhnout, aby vyhledali radu nějakého odborníka, ale prý to nemá cenu a oni ani na své výchově neshledávají nic extra špatného, prý jsou horší psi. Prababi dokonce prohlásila: „vždyť jí kousl jen dvakrát“ - no dvakrát do krve. Otisky zubů se asi nepočítají. A „On už to neudělá, on už ví že nesmí“ - a podobné věty tu slýchám pravidelně. Horší, že dcera tomu věří a psa pak zkouší hladit jak jde kolem nás. Pořád jí musím dokola vysvětlovat, že nesmí ani hladit. Pes to prostě nemá rád - od dětí. A oni zase hned říkají opak… :-( No na nervy. Dcera v hlavě guláš … :-(

Každopápně mě mrzí, že prarodiče si hýčkají psa, mazlí se s ním. S dcerou nikoliv. Nicméně dle manžela se nemazlili ani s nimi jako s dětmi a jemu to líto není a prý je to na nich. Jestli chtějí víc muchlat psa a víc se věnovat psovi. Pes stejně ani nedovolí nějaké přiblížení dcery k nim. Pořád po nich skáče nebo ho oni drží u sebe a hladí. A aby přišli k nám bez psa, tak to jsou u nás 3 minuty a to je pro ně výkon a už musí pryč. (asi aby pes nestrádal) Prostě mě to mrzí, že nemají větší zájem. Manželovi je to fuk. On s nimi prý taky vztah nikdy neměl nijak úzký tak ho nebude mít holt ani jejich vnučka nooo. Flegmatik.. Ale na dcerce vidím, že by chtěla s nimi víc být a pomazlit se s nima. Sedět dědovi na klíně atd.

Otrávit je nesmysl. Já bych tohle nedokázala. Ovšem kousnout malou do obličeje a udělat jí zranění na celej život, tak opravdu nevím, co bych dělala. Jenže to už by stejně bylo pozdě a to už bych se asi psychicky zhroutila a na nic jiného se nevzmohla. Je potřeba tomu předcházet. Ovšem musí chtít obě strany. Ale ten stres u toho a dohadování. To je příšerné…

Radu zakladatelce asi nemám. Jen snad když je dům váš, tak si přeci jen můžete víc říci, jak to bude. Tak to zkuste třeba s tím kotcem a běhat může, když vy tam nejste. Toho našeho psa zavřít do kotce, tak se uřve a nás do pěti minut tím řevem otráví a ze zahrady odejdeme my. A sousedi ho ukamenují (už na něj mají pifku kvůli řevu i sousedi)
Každopádně je to celé hlavně o lidech …

Promiňte za elaborát. Asi jsem se potřebovala vypsat :think:

• Citovat
  • Upravit
7008
12.1.12 18:02
Anonymní píše:
Zakladtaelko, bohužel nemám řešení ani radu, jak toto vyřešit, jen ti chci říct, že tě chápu, i tvůj vztek a bezmoc. Ten strach, kdy jen budeš čekat, zda dítěti něco udělá nebo ne, je hroznej :(

Zakladatelka je naštěstí majitelka pozemnku, myslím, že to vyřeší :palec:

K Tvé tchýni, občas mi lidé přidjou na hlavu padlí, moje babi např. tvrdila, že když její fenka hárá, tak jí její pejsek nenakryje, protože ví, že je její tatínek :mrgreen:
To je ovšem ještě úsměvné. Nesnáším lidi, co přeceňují psi a přisuzují jim lidské vlastnosti. Několikrát jsem viděla tyhle inteligentní pejsky, co nepotřebují vodítko, pod koly auta a ty pejsky, co by nikomu neublížili, napadnout jiného psa atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný