Pes Cane Corso

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11529
15.11.12 12:33

Co mate? fenecku? ta nase je pekny rostak a stava se z ni pekny mamlas…;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
15.11.12 14:12

Jestli ten dotaz patřil mě, tak ano, máme fenečku a má 2 roky, je úplně úžasná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
22.11.12 22:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
22.11.12 23:12

@lenulik Jsou opravdu nádherní :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverka15
22.11.12 23:18

CC doporucuji, mame fenku 2 a pul roku a 10 mesicniho prcka…v jednom byte, velka zahrada kde stejne sama nechce byt!!
Muzu se zeptat ostatnich holek, ktery CC maji, jestli je nejaka z Olomoucka?

• Citovat
  • Upravit
8
23.11.12 00:25
@j.s. píše:
Ahoj holky,
mám dilema a potřebovala bych poradit. Na jaře, pokud finance a okolnosti dovolí, chtěli bychom si pořídit fenku cane corso. Máme dvě malé děti, kočku a velký pozemek a dům. Potřebovala bych „ujistit“ zda je to to pravé plemeno, co nám bude dělat radost a my jemu.
Za mlada jsem měla fenečku stafordku, takže nějaké zkušenosti mám a jako dítě jsme měli vždycky psa, sice oříška, ale měli ;) První výběr byla bordoauxská doga, ale jsme ze Stříteže a mají tady chovnou stanici právě cane corso, takže mi to příjde výhoda. moc děkuji za rady a zkušenosti s tímto plemenem, j. :mavam: :mavam: :mavam:

Táta měl dřív cane corso, měl výbornou povahu, snášel se s kocourem i jezevčíkem, měl rád děti, ale jak byl na zahradě sám a v baráku nikdo, tak demoloval a demoloval co se dalo, rád se houfoval a dělal blbiny, ale jak někdo cizí přišel jen k bráně, spustil, a řval jako lev. Myslím, že to je dost o výchově, a jestliže zkušenosti nějaký už jsou, tak bych se nebránila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
23.11.12 07:15

Veverko ja jsem ze striteze nad ludinou…to je dvacet minut jizdy do. olmika…
nase ma pet mesicu a demoluje vse…snad ji to prejde…kotec ani nic podobneho v baraku nechci ani videt..
ale chytra je…nasla diru do lesa. z lesa diru ke slepicim a skoro tyden mi vyzirala vajicka…myslela jsem.ze ndnesou…pak litam po zahrade. uklizim hovnajze a plne skorapek…:-):-):-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverka15
23.11.12 09:18

Jojo jsou holt chytry holky nase! neboj to ji prejde! te nasi to trvalo asi rok, nez se trosku uklidnila! jinak je to ale zlaticko, my s ni i hodne cestujem, zijeme napul v cr a napul v Ita a porad ji tahame s sebou, ona je stastna hlavne ze muze byt s nama a je ji jedno kde!

• Citovat
  • Upravit
690
23.11.12 11:24

Také máme zahradu, ale holky jsou s námi v bytě, kluk také, ale budeme to muset řešit chvilkovým pobytem kluka v kotci, až holky budou hárat, tak ho na to musím nenásilně pomaličku zvykat od malička. Ted je mu teprve 9 týdnů. Jak píše veverka, také s nimi hodně jezdíme a někdy jsou fakt stísněné podmínky (pidi chatička v kempu )ale jim to neva, hlavně, že jsou s námi. Když jsme s nimi ještě bydleli v paneláku, tak se lidi s hrůzou ptali " A TO máte v bytě?? " No, a co, lepší úzký kontakt než pes na zahradě, hlavně pro CC. Ti odloučení od svých lidí špatně snášejí a rádi se vzdají prostoru, ale touží být se svou smečkou třeba i ve stanu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bisika
20.12.12 14:26

Ahoj, chtěla bych se s vámi poradit. Zamilovala jsem se do CC, hodně jsem si o tomto plemenu nastudovala, takže vím, že k dětem se hodí. Mám dvě malé děti. Chtěla bych se ale zeptat na něco jiného. Když si štěně vezmeme teď, nemůžeme ho nechat hned na zahradě. Nechá se potom na jaře „převychovat“ na to, že jeho hlavní místo je na zahradě a že nemůže žít s námi doma? A pak by mě ještě zajímalo, jak moc tito pejsci ničí doma zařízení? Neplánovala bych, že ho budeme nechávat nějak hodně doma samotného. Ale ne vždy jde vzít pejska všude sebou. Moc děkuji za všechny příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
267
20.12.12 14:34

Cane corso doporučuji :palec: máme doma oční fenečku, a nemůžeme si jí vynachválit, k dětem si myslím že je to vhodný pes s těch větších plemen :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
20.12.12 14:37
@bisika píše:
Ahoj, chtěla bych se s vámi poradit. Zamilovala jsem se do CC, hodně jsem si o tomto plemenu nastudovala, takže vím, že k dětem se hodí. Mám dvě malé děti. Chtěla bych se ale zeptat na něco jiného. Když si štěně vezmeme teď, nemůžeme ho nechat hned na zahradě. Nechá se potom na jaře „převychovat“ na to, že jeho hlavní místo je na zahradě a že nemůže žít s námi doma? A pak by mě ještě zajímalo, jak moc tito pejsci ničí doma zařízení? Neplánovala bych, že ho budeme nechávat nějak hodně doma samotného. Ale ne vždy jde vzít pejska všude sebou. Moc děkuji za všechny příspěvky.

My jsme si fenečku pořizovali někdy na začátku roku, a to také nebylo ještě moc teplo, takže jsme jí měli doma. CC jsou na zimu hodně náchylní, takže jsme jí doma měli asi dva měsíce, a pak jí začali učit ven.. nejdřív byla venku jen přes den - v noci spala doma. Když si postupně zvykla, nechali jsem jí párkrát venku přes noc, samozdřejmě vyla.. ale museli jsme oto vydržet, a po týdnu už byla venku jako doma! :palec: A ohledně toho ničení zařízení, myslím si že každé štěně ničí a okusuje vše, to už je prostě vrozené :lol: ale u staršího psa si myslím s tímhle není problém :)

Příspěvek upraven 20.12.12 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
20.12.12 14:37
@skrudzz píše:
Cane corso doporučuji :palec: máme doma oční fenečku, a nemůžeme si jí vynachválit, k dětem si myslím že je to vhodný pes s těch větších plemen :palec:

Omlouvám se za OT, ale oční fenečka mě totálně rozbourala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bisika
20.12.12 14:38

A jak je to s tím devastovaním věcí kolem pesana? Ničí hodně, nebo si " nevšímá " zařízení apod?

• Citovat
  • Upravit
267
20.12.12 14:40
@JanaK88 píše:
Omlouvám se za OT, ale oční fenečka mě totálně rozbourala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:D nějak jsem se v tom spěchu překlepla
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný