Březí fenka Jorkšíra

4823
15.1.12 10:26

Ony to jsou herecky, moc dobre jim dela pozornost panicku :lol: Ale nijak specialne jsme se k ni nechovali. Jen ke konci jsem davala pozor, aby nikde moc neskakala.
Vzhledem k tomu, ze je nase fenecka mala, drobna, dost si ji hlidala nase veterinarka a od zcatku jsme pocitali s cisarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4823
15.1.12 10:58

To me mrzi, ze nemate zadneho dobreho veta :-(
Tak pokud je vetsi, tak by to mohlo byt v pohode :-D Nase mela a ma prave jen 1,8kg a vypadalo to na 1-2 stenatka dle UTZ. Nakonec bylo jedno a teda poradny macek, takze nemela sanci ho porodit prirozene.
Drzim palec, at se ozve jeste nekdo s vice zkusenostma a hlavne, at porod zvladnete bez problemu!!! :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
15.1.12 11:06

to se ptas docela brzo :-D a toho veta bych si sehnala a zdiskutovala vsechno s nim a at se na malou mrkne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
15.1.12 15:44

Je ale dobry byt domluvena s vetem, protoze feny zpravidla rodi v noci, kdyz je klid a kdyby byly nejaky komplikace, tak at je vet po ruce, kor u malyho plemena, kterymu moc nepomuzes vlastnimi silami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.2.12 15:07
Cikyto píše:
Tak jsem chtela jen doplnit jak to dopadlo :D
  • fenka nam rodila od jedne v noci do 7rano,zezacatku mela komplikace tak jsme radeji vyhledali veterinare a k ranu byli uz 4 miminka na svete :dance: jedno slo nozkama napred a bohuzel nestihlo vyjit ven :(

tak moc moc gratuluju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
15.10.12 21:05

Vyvolání porodu u jorkšíra

Ahoj, mám březí fenku jorkšíra v sobotu měla porodit a nic. Dnes jsme jeli radši na kontrolu k vet, ultrazvuk nám ukázal minimálně 3 vitální štěnda. Vet nám aplikoval injekci na uvolnění děložního čípku a řekl že do 24h porodíme. Už je to 12h a nemáme žádné příznaky porodu. Podotýkam, že to nebyl OXYTOCIN, ten vyvolává stahy dělohy, ale když nejsme otevřené, nemůžeme tudíš rodit. Nemáte s tím někdo zkušenost? Fenečka po injekci neutále spinká, ani se nechce venčit. Děkuji předem za info nebo podporu. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
15.10.12 21:16

Dost možná fenka sbírá síly na porod, nechte ji co nejvíc v klidu, ale radši nechoďte spát :) Každopádně mějte nachystané číslo na veterinární pohotovost a kdyby se vám něco nezdálo, tak volejte a konzultujte. Držím palce, ať to jde hladce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
15.10.12 21:21

Už nespim od soboty tak to vydržim i nadále. Mám dovolenou takže jsem připravená na vše. Zatím jí ani neodtekla plodová voda. Ona si vesele spinká a já tady čekám na její štěnda. Mám takovej pocit, že zase probdím noc a zase nic. Uvidím, hned jak bude nějaká změna napíšu. Děkuji za odpověď. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
16.10.12 06:49

Noc za námi a štěnda nikde… nebo spíš ještě v břiše :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
16.10.12 15:41

Jakou teplotu fenka má? spustila se laktace? nespěchejte a hlavně fenku nechte v klidu, žádný zbytečný vyšetřování. ne vždycky fena porodí tak jak se určí termín porodu. a navíc, 24h bude až večer, moc fenku nestresujte, ona to z vás cítí, aby se nezablokovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
18.10.12 19:25

Tak to máme za sebou… Během 24 hodin jsme 3krát navštívily vet a po 3 injekcích jsme spontáně porodily 16.10. Kdyby ten den neporodila dne 17.10. by jí vet hned ráno v 9hod udělal císařský řez. Kdybych čekala dnes už by Daisynka a ani štěňata nebyla mezi námi. Po provokačce a 2 malých dávkách oxytociny v časovém rozmezí nám odtekla plodová voda, která byla uplně zelená. První štěně šlo na svět zadečkem, bohužel to byl pejsek a nemohla mu projí děložním hrdlem hlavička. Narodil se přidušenej, ale rychlým oživováním jsme ho přivedly na tento svět, měl 164 g. Druhá v pořadí se narodila fenečka, které bohužel praskl plodový vak, ještě než se dostala ven. Bylo riziko, že se napije špatné plodové vody. Nakonec vše zvládla a má se k světu, měla 150 g. Třetí v pořadí se narodila mrtvá fenečka, která již týden byla v bříšku mrtvá. Měla roštěp horního patra a plodový vak včetně štěněte byl uplně černý, takže hrozný pohled. Čtvrtá v pořadí se narodila uplně bez komplikace krásná zdravá fenečka, měla 129g. Takže suma sumarum máme 1 pejska a 2 fenečky. Hezky přibírají a Daisynka se o ně krásně stará, nemá žádne komplikace. A to je ta nejlepší zpráva. Jsem rádá, že mám super veterináře, který se nám celou dobu perfektně věnoval. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
19.10.12 18:39

Kdyžtak pro příště doplním: zelená plodová u psa je v pořádku, to není nic špatnýho. znamená to jen, že se štěněti odloučila placenta od dělohy a do půl hodiny by štěndo mělo přijít na svět. a to že praskne plodový vak je taky v pořádku, plodová voda zvlhčí porodní cesty, někdy praskne, někdy ne. jinak pěkný macíci a ještě tolik jich, to musela být pěkná kulička před porodem=) gratuluju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
19.10.12 20:48

pomoc POTŘEBUJI RADU

Jestli tu je nějaká chovatelka psů, prosím o radu. Má fenky je 4 dny po porodu a pořád mi tahá štěnda z pelechu ven. Tam kde ho upustí tam ho nechá. Jak mám reagovat a zakročit? Bojim se aby náhodou na ně nějaký člen rodiny nešlápl a aby neprochladly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
21.10.12 11:54

Jaké je to plemeno? jaký měla porod? jak se o štěňata stará? nechá je pít, čistí..? někdy to dělávají fenky, které před porodem byly patologicky fixované na majitele a touha být s páníčkem je honí z pelíšku, ale mateřský pud je žene zpátky, tak tahaj malý sebou a sou zmatený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.14 13:52

Holký je tu nějaká zkušená chovatelka mám březí fenku puvodně 2kila přesně. dnes je 54 den. máme tam udajně jedno štěnátkko potřebovala bych pár rad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný