Pes Cane Corso

Napsat příspěvek
Velikost písma:
267
20.12.12 14:41
@bisika píše:
A jak je to s tím devastovaním věcí kolem pesana? Ničí hodně, nebo si " nevšímá " zařízení apod?

Já si myslím, že u tohohle plemene by s tím neměl být problém. Samozdřejmě že štěně něco okusovat bude, ale až dostane trošku toho „psího rozumu“, tak z něj bude klidný pohodový pes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bisika
20.12.12 14:44

A zvládne v pohodě být třeba skoro celý den sám na zahradě? jak už jsem říkala, ne vždy je možné brát pesana sebou a syn má fotbalové treninky, kam ho v zimě brát prostě nebudeme moct. Nastanou i jiné situace, že bude muset být sám. Tak s tím není problém?

• Citovat
  • Upravit
267
20.12.12 14:49

To si myslím že záleží na konkrétní povaze psa. Ale tihle psy jsou spíše společenštější. Pokud se pejskovi budete plně věnovat když budete doma, neviděla bych v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
20.12.12 14:54

Ahoj, máme už třetí CC, teď půlročního pesana…CC je hodně společenský pes, není to plemeno vhodné jen na zahradu a do kotce…musíte se mu hodně věnovat. Samozřejmě, že když je naučený vydrží celý den doma, ale nesmí to být často, miluje společnost a rodinu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bisika
20.12.12 15:44

OK. Děkuji. Já nemám v úmyslu nechat ho celé dny jen uvázaného u boudy, nebo tak. Chci psa kontaktního, ale ostražitého, co nám „uhlídá“ a atk.

• Citovat
  • Upravit
30556
20.12.12 15:45

On uhlídá už jen tím jak vypadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
20.12.12 15:59

To uhlídá. a jak psala catherine100 už jen od pohledu je to hlídací pes, takže tohohle bych se nebála:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
20.12.12 20:17
@bisika píše:
A zvládne v pohodě být třeba skoro celý den sám na zahradě? jak už jsem říkala, ne vždy je možné brát pesana sebou a syn má fotbalové treninky, kam ho v zimě brát prostě nebudeme moct. Nastanou i jiné situace, že bude muset být sám. Tak s tím není problém?

No na zahradě, pokud ho to naučíš, tak by to měl zvládnout, zvlášť pokud bude mít dostatek výběhu, ale pokud jste se rozhodli pro CC tak opravdu tihle pejsánci milují společnost a lidi a rozhodně bych ho nenechávala venku aspoň na noc ne…Já nejsem velký pejskař, máme CC poprvé, ale je naprosto skvělá, je i sama doma když je to nutné, ale máme ji doma. Nic nám nepoškodí a neudělá, ale je to i o tom, že už z toho odrostla, samozřejmě nám pár bot i polštářů padlo, než dospěla a vysvětlili jsme ji to. :pankac: Chci jen říct, že jestli sis přečetla celou charakteristiku a povahu tak víš, že tihle pejsánci milují společnost a teplo domova. Není to zimní pes… Jinak k dětem moc doporučuji :pankac: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
20.12.12 21:53

I za mě doporučení k malým dětem :mavam: Máme doma tříletého pejska CC a 14timěsíčního syna a sehranější dvojku jsem dlouho neviděla ;) Pes je neuvěřitelnej mazel, malýho miluje a nechá si od něj líbit úplně všechno, i když se samozřejmě snažím malýho učit co může a co ne..
Je to opravdu extrémně společenský pes, návštěvu nenechá na pokoji dokud si ho nepohladí, cpe se mezi nás na pohovku v domnění, že je tam pro nás pro všechny dost místa a nejraději spí s námi v posteli :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
20.12.12 21:59
@checule píše:
I za mě doporučení k malým dětem :mavam: Máme doma tříletého pejska CC a 14timěsíčního syna a sehranější dvojku jsem dlouho neviděla ;) Pes je neuvěřitelnej mazel, malýho miluje a nechá si od něj líbit úplně všechno, i když se samozřejmě snažím malýho učit co může a co ne..
Je to opravdu extrémně společenský pes, návštěvu nenechá na pokoji dokud si ho nepohladí, cpe se mezi nás na pohovku v domnění, že je tam pro nás pro všechny dost místa a nejraději spí s námi v posteli :srdce:

Jé tak to jsme na tom dost podobně, máme také černou CC, 3letou „holčičku“ a je báječná! Mladej jí dneska sebral hračku, tak jsem číhala co bude dělat a ta šmudla za ním chodila a čenichem(se zavřenou tlamou)do tý hračky dloubala aby jí prcek pustil, ten se tomu řáchal a snažil se jí utéct…přitom když si hrajem spolu tak jsem někdy pěkně podrápaná od zubů když se rozblbne…no je to moje zlatíčko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
20.12.12 22:36

Já taky kolikrát zpozoruju, že hračka, kterou před chvilkou ožužlával pes má v ruce malej, kterej se absolutně neostýchá a klidně mu ji sebere přímo z tlamy :lol: Na druhou stranu se s ním malej spravedlivě dělí o každej pamlsek, pokaždé když něco dostane, tak je za ním v závěsu pes a somruje. No a malej mu to ochotně nacpe skoro až do krku :mrgreen: Jsou to miláčci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
21.12.12 13:06

Tohle je naše ještě ani ne roční fenečka, jak už jsem psala, z větších plemen psů můžu k dětem CC jen doporučit! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
21.12.12 13:38
@skrudzz píše:
Tohle je naše ještě ani ne roční fenečka, jak už jsem psala, z větších plemen psů můžu k dětem CC jen doporučit! :palec:

Je nádherná!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
21.12.12 14:30

Ahoj
Nase ma pul roku a je teda asi obr s velkou palici…asi po tatinkovi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
21.12.12 14:33

Jedni lidi tohohle psa mají. Je to dobrácký obr, který se se všema kamarádí a jediná vada je, že pořád slintá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný