Dítě - jídlo - pes

2075
19.1.12 15:33

Dítě - jídlo - pes

Ahoj holky, máme 7lettou fenku rhodeského rigbecka (hodná, poslušná), žije s námi v domě. Problém mám jeden, je „nenažraná“. Otevřu ledničku tak hned běží s tím že si myslí že dostane, samozřejmě jí pošlu zpět na místo a nedostane nic,dělá to ve více případech. Bohužel tohle je počáteční špatná výchova od partnera kdy jí dával to co jedl on sám. Jen podotýkám že už je to min.4-5 let co jí od stolu či z lednice nic nedáváme. Granule má 2× denně. Stávající problém spočívá v tom že je pořád natolik drzá že když dám půlroční dceři do ruky kukuřičnou křupku tak přijde a má tendence jí to vzít (sice jemně), ale neměla by si to vůbec dovolit. Dostala jednu přes zadek, vyhnala jsem jí na místo a tam jí ještě vynadala. Otázka zní, je správný tento postup? Nechci aby si tohle vůbec dovolovala. U dospělého to ani nezkouší ale u dětí už jsem to viděla vícekrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.1.12 15:40

No správné to není, ale poměrně běžné ano, pes bere děti jako „štěňata“ a tudíž níže postavené. (kdysi jsem měla fotku mě, jako malé, jak nesu tvarohovou buchtu nad hlavou, prarodiče měli vlčáka :lol: )
Nezbývá než psa vytrvale peskovat, pokud se o to pokusí. Blbý je, že jakmile dítě pobere rozum, tak psovi stačí udělat oči a dítě mu nabídne samo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
19.1.12 15:44

Peskuji ji za to už delší dobu ale zatím bez úspěchu… Dnes jsem stála ani ne půl metru od malé když k ní přišla a normálně jí to začala brát z ruky, viděla mně velice dobře, mlčela jsem a čekala co udělá a ona jí to klidně chtěla vzít :cert: Fakt mně tím naštvala, nemyslím si že jí ublíží ale může kousnout neúmyslně a toho bych se ráda vyvarovala. Dceru chci učit že pejskovi se nic nedává že má své granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
19.1.12 15:49

he heee, ako by si pisala o nas :mrgreen:

tiez mam RR (ale psika) a syncek ma 9m.

Gore tiez zobre- tiez ho to naucil manzel :pocitac: :D a tiez berie malemu jedlo z ruky.
riesim to jednoducho- maly jedava len v svojej jedalenskej stolicke. vtedy gore zozerie maximalne to, co neustrazim a maly hodi na zem- aspon nemusim vysavat :lol:
ked som leniva dat kvoli chrumke maleho do stolicky, tak goreho vyvriem do inej miestnosti, kym ju maly spapa.

to je cele.
ked bude maly vacsi, tak to budem riesit v zavislosti na okolnostiach. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
19.1.12 15:50

jaaaj ridgebaci.........jeden mi tu prave cumi do jedla :P Myslim, ze to robis dobre, RR je plemeno vytrvale, ked chce dosiahnut svoje, nesmies sa dat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
19.1.12 15:54

Zaměřila bych se na to, není pravda, že starýho psa novým kouskům nenaučíš. Vem pamlsek do ruky, dej jí to před čumák, když se po tom natáhne, dej povel, „nesmíš“ nebo cokoli jinýho. Pokud se bude natahovat dál, dej povel důraznějí a uhni jí s tím, pokud to bude zkoušet dál, klepnout a poslat na místo. Pokud se po „nesmíš“ stáhne, pochválit, odměnit. Prokládat povelem „Na“ nebo „Vem“, kdy jí ten pamlsek nabídneš a necháš jí ho vzít si. Naučí se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
19.1.12 16:06

Tohle jsme řešili u 8miletého křížence a úspěšně :) Taky si dovolil dceři z ruky jemně šlohnout křupku nebo rohlík(taky si to k nikomu dospělému nikdy nedovolil). Vždy dostal vynadáno, je celkem vnímavý a citlivý, takže to stačilo párkrát a dal pokoj… Pak jsme ještě odbourávali to, že si malá to jídlo někam odložila, upadlo jí a on to sebral(normálně si taktéž nedovolí vzít něco sám ze stolku i když tam vpohodě dosáhne). Tady jsme uspěli tak napůl, pokud jsme u toho nedovolí si, ale jakmile je v místnosti sám a je to na zemi, tak to sebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
19.1.12 16:17

Tak mi nikdy psa nekrmili od stolu a stejně starší dceři krade jídlo. Ví, že nesmí, ale číhá a jak vidí příležitost, tak bere.
Bere i cizím dětem, když jsou u nás na návštěvě, na zahradě. Jsme s manželem důslední, ale jak odejdu z místnosti, tak je na lovu. Pes je jinak poslušný, poslouchá povely, ale mám pocit, jakoby v tom viděl hru. Kdo z koho.
On si sám trhá jahody a z třešně, z nízkých větví, obírá třešinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
19.1.12 16:19
Dessie píše:
Zaměřila bych se na to, není pravda, že starýho psa novým kouskům nenaučíš. Vem pamlsek do ruky, dej jí to před čumák, když se po tom natáhne, dej povel, „nesmíš“ nebo cokoli jinýho. Pokud se bude natahovat dál, dej povel důraznějí a uhni jí s tím, pokud to bude zkoušet dál, klepnout a poslat na místo. Pokud se po „nesmíš“ stáhne, pochválit, odměnit. Prokládat povelem „Na“ nebo „Vem“, kdy jí ten pamlsek nabídneš a necháš jí ho vzít si. Naučí se to…

moj pes tento povel ovlada, bohuzial vie, ze co nevidim, to neustrazim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
19.1.12 16:21

Tak vidím že všude je to vesměs stejné :lol: Jakmile jsme v místnosti a jídlo na stolku konferenčním tak si nedovolí, pokud odejdeme tak by ukradla něco hned i když ví že bude následovat trest. Já to chci právě také odbourat už pomalu ale jistě teď a né až malá bude chodit např. s rohlíkem či zmrzlinou po domě… Jinak stejná zkušenost, sousedka má dceru a té venku olízla nanuka, neteři čmajzla rohlík to je tak půl roku nazpět i když jsem stála vedle ní :cert: Teď budu dávat dceři do ruky čím dál častěji nějaké věci takže snad to brzy nacvičíme a ona toho nechá. Nerada bych jí zavírala nebo uvazovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.1.12 16:31

já bych to dělala jako Dessie, jen s tím rozdílem, že bych vynechala povel nesmíš - učila bych rovnou, že pamlsek z ruky se smí vzít pouze na povel (Vem si, Tumáš), jinak ne. Přeju hodně trpělivosti, já mám naštěstí psinu, co je tak hodná, až je blbá, takže když jí řeknu „Anežce křupinku brát nebudeš“, tak prostě nebude… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
19.1.12 16:32

Taky máme RR, který když vidí něco v ruce, tak by nám to hned vzal. Přístup - plácnout psa není rozhodně dobrý, akorát v něm vyvineš strach z tebe. Já myslím, že nejlepší by bylo, kdyby měl hlavního pána, ve kterém vidí tu autoritu a poslechne ho na slovo. Náš si to teda taky chce dovolit, ale stačí můj pohled a hned ví. KDyž máme věci na stole,a jsem tam, tak nesní nic, jen se podívá a jde dál. Když odejdeme, tak ze začátku jsem odcházela tak, že jsem dělala že odcházím, ale koukala jsem se, když šla k tomu azačala po tom polizovat, tak jsem zakázala. A pořád dokola. Když chce malé něco vzít, dávám jí docela často, tak dám malé, pes přijde, chce to, zakážu. Ono podle mě je nejlepší učit na tom, co nesmí, že uděláš schválně situaci, aby to udělal, nenápadně a pak zakazuješ. Ale chce to asi trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
19.1.12 16:34

Tak u nas je to podobne…pes caka pozera a mala sa naucila ho krmit :lol: . Vzdy mu pekne chrumku poda…uz ich ani sama neje…dostane chrumku a hlada psa :lol:
Mne to ale nevadi…horsie je, ked sa mala rozhodne hrat s hrackami psa…pes pochopil, ze on sa nesmie hrat s jej hrackami, ale ako to mam jej vysvetlit veru neviem…musim ju strazit :) alebo umyt psove hracky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
19.1.12 16:37
Farllin píše:
Taky máme RR, který když vidí něco v ruce, tak by nám to hned vzal. Přístup - plácnout psa není rozhodně dobrý, akorát v něm vyvineš strach z tebe. Já myslím, že nejlepší by bylo, kdyby měl hlavního pána, ve kterém vidí tu autoritu a poslechne ho na slovo. Náš si to teda taky chce dovolit, ale stačí můj pohled a hned ví. KDyž máme věci na stole,a jsem tam, tak nesní nic, jen se podívá a jde dál. Když odejdeme, tak ze začátku jsem odcházela tak, že jsem dělala že odcházím, ale koukala jsem se, když šla k tomu azačala po tom polizovat, tak jsem zakázala. A pořád dokola. Když chce malé něco vzít, dávám jí docela často, tak dám malé, pes přijde, chce to, zakážu. Ono podle mě je nejlepší učit na tom, co nesmí, že uděláš schválně situaci, aby to udělal, nenápadně a pak zakazuješ. Ale chce to asi trpělivost.

Hlavní pán budu zřejmě já jelikož se mnou chodí ven, dávám do misky a tráví se mnou defakto celé dny a i mně více poslouchá :) Taky myslím že plácnutí není řešení ale ta mě tááák naštvala v tu chvíli… Zkusím to jak říkáš a budu doufat v dobrý výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
19.1.12 17:07
Etcetera78 píše:
já bych to dělala jako Dessie, jen s tím rozdílem, že bych vynechala povel nesmíš - učila bych rovnou, že pamlsek z ruky se smí vzít pouze na povel (Vem si, Tumáš), jinak ne. Přeju hodně trpělivosti, já mám naštěstí psinu, co je tak hodná, až je blbá, takže když jí řeknu „Anežce křupinku brát nebudeš“, tak prostě nebude… :-D

mno to uz ale je vyssi level…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný