Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Určitě psa nebij. Bude mít z tebe akorát strach, ale nijak jí tím nevysvětlíš, co vlastně má dělat! Důsledně zakazuj a nikde nenechávej válet žádné jídlo.
A správné chování odměňuj. Např. když se nechá odvolat od dcery, dej jí pamlsek. Ať ví, že existuje ještě nějaká další alternativa, než tu křupku sebrat. Může si místo toho dojít k tobě pro jiný pamlsek.
LucieSx: žádné jídlo v jejím dosahu nenechávám, ani v kuchyni protože by si skočila na linku
Nechci jí odvolávat od dcery aby si nemyslela že jí od ní vyháním, jen aby nebrala její jídlo.Budu muset holt pokaždé co dceři něco dám tam být nebo na oko odejít a říkat nesmíš nebo ne
Souhlasim s Dessie,nic jineho me nenapada.
Nas pes byl vycviceny,predemnou si nikdy nic nedovolil,ale jen jsem se k nemu otocila zady a snedl mi treba plny stul chlebicku,byla oslava,takze fakt plny stul,nebo jsem polozila obed na stul a sla jeste pro piti,prijdu zpatky a jidlo nikde
.Pes lezel na miste a delal snad,ze spi.Vzdycky jsem mela sto chuti ho vyhodit zavrenym oknem.Nikdy se to neodnaucil
,stalo mu to proste za to.
Jo,jinak od deti si nikdy nic sam nevzal,neobtezoval,nezebral.
Mám 2 feny,obě nenažraný,ale loudí jen u malý.Teď má období,že se bez psa nenají.Sedí v židličce a krmí sebe i psa,když tam není,tak si dá dvakrát do pusy a nechce.Zas mám výhodu,nemusím uklízet co spadne.
Aishenka píše:
LucieSx: žádné jídlo v jejím dosahu nenechávám, ani v kuchyni protože by si skočila na linkuNechci jí odvolávat od dcery aby si nemyslela že jí od ní vyháním, jen aby nebrala její jídlo.Budu muset holt pokaždé co dceři něco dám tam být nebo na oko odejít a říkat nesmíš nebo ne
Pokud ji odvoláš „pro pamlsek“, „na lepší“, tak to ničemu nevadí, naopak může pomoct.
Pes vždy dělá jen to, co se mu vyplatí. Musíš dosáhnout toho, že se jí vyplatí udělat něco jiného, než sebrat jídlo dceři.
Přesměrování činnosti je vždycky lepší než prostý zákaz. Je jen na tobě, jakou činnost fence vymyslíš, aby ji považovala za lepší než kradení jídla.