Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No tak naši psi jsou prostě normální podvraťáci, jedí granule a je to.
Tak já krmím syrovým masem hovězím a drůběžím na střídačku a jako přílohu dávám vločky spařené a několik hodin zavřené v papiňáku nebo těstoviny. Občas i ty granule. párkrát do měsíce uvařím vepřové nožky, hrtany a přidávám ke granulím, hlavně v zimním období. Občas kupujeme hovězí kosti - takové ty obří. Zatím si pesani nestěžují, sprásknou všechno do minuty a ještě hledí, jestli někde něco nezbylo.
Nemají žádné alergie, problémy s kůží, kyčlemi, torze se nám taky vyhýbají. ťuk ťuk. Nejstaší fenka má 11,5 a též zatím zdravá jak řípa. Máme 6 pejsků cca 50-60kg.
Virginia píše:
Nedá mi abych se nezeptala. To jako když je pes voříšek, tak nemá nárok na lepší stravu? Je to „míň zvíře“????
![]()
Je to pes. Je to zvíře. Nejsem ochotná jim vyvářet. Nic víc nic míň. Hlady netrpí.
Ještě jsem teda zapomněla napsat,že miluje ovoce a zeleninu-jabko,hrušku,okurku,papriku,ředkvičku,mrkev…a někdy jí taky k večeři namažu chleba s lučinou a nakrájím na kostičky.
Venny,pes po čokoládě může i umřít a to tě nechci strašit - já bych tomu svýmu urazila ruce,kdyby jí dal čokoládu
Jednou nám kettynka schodila a vyžrala bonboniéru a jeli jsme s ní na veterinu - museli vyvolat zvracení a přes noc tam byla na kapačkách
Když čokoládu,tak jedině psí ![]()
Virginia píše:
Je to pes. Je to zvíře. Nejsem ochotná jim vyvářet. Nic víc nic míň. Hlady netrpí.
Na jednu stranu je dobře, že nejsi ochotná BARFovat, ona je to totiž docela věda předložit psu správný poměr všech živin a upravovat je podle aktivity a zátěže psa, zároveň úměrně k věku a plemeni. Nesprávným BARFem bys mohla napáchat víc škody než užitku. Já BARFuji velkým fenám ( BSP a NO ), malého výstaváka ČCHP mám na dvou druzích granulí, které dávám v poměru 3:1 . Ještě k tomu vaření, pokud se to umí, žádná velká ztráta času to není, řádově jde o několik minut navíc oproti nasypání granulí.
Příspěvek upraven 24.01.12 v 17:26
Ahoj,
my měli normálního voříška a baštil si líp jak my. Každý den měl vařené maso (kuřecí, hovězí i vepřové) s rohlíky zalité vývarem. Přes den v misce granule na chuť a občas dostal nějaký ten psí pamlsek. Kosti jsme nedávali, pro psy to není moc vhodná strava a občas mu nějaká zůstala v tlamě, zachycená mezi zuby a teda nic moc. Brambory taky ne, to spíš rýži nebo těstoviny, ale on je moc neměl rád.
Virginia píše:
tak jako proč ne, ale záleží na typu granulích,. jestli jsou z Tesca za 120kč pytel a nebo pytel za 1500kč tak to je rozdíl, my krmíme tedy taky POUZE
granulemi, ale výhradně těmi nejlepšími.
Abych psovi dala přesný a nebo aspon správný příjem masa, obilovin, zeleniny a všelijakých vitamínů, tak to bych se bála…
![]()
Iwinko, nic ve zlém ale které složení superprémií považuješ za nejlepší ?
Máš psa - slepici, že ho cpeš obilím ?
Baslerinda píše:
že by tu byl zase nějaký ostrý čumáček, který se rád hádá a rozjíždí hádku???
zmlkni a jdi si rejpat jinam
no, ale jsem slušně vychovaná a odpovim ti na otázku…
snad v každém typu granulích jsou přidané obiloviny, až měsíčně budeš rvát do psa kolem 1800kč tak se semnou bav, pa
Baslerinda píše:
nic proti, ale souhlasím s Iwinkaaa
obiloviny jsou OPRAVDU přidané snad ve všech i těch nejkvalitnějších granulích a to, že napsala např. co v těch granulí je a že radši krmí pouze granulemi, tak to pouze ty jsi se chytla těch obilovin a začala rýpat, mě do toho může být leda tak prd, ale taky se mi to nelíbí, my taktéž krmíme kvalitníma granulema NO a srst , hovínka, vytrvalost v běhu, lesk v očích a taková ta celková vitalita je na jedničku, já bych také nevařila, v granulích je obsaženo vše potřebné, co pes potřebuje a mimochodem, do psa převážně všichni rvou plnej hrnec uvařeného žrádla, které stejně převážně vykadí a u kvalitních granulí stačí dodržovat např. 2× denně 250g a vše je ok
iwinka píše:Baslerinda píše:
Máš psa - slepici, že ho cpeš obilím ?že by tu byl zase nějaký ostrý čumáček, který se rád hádá a rozjíždí hádku???
zmlkni a jdi si rejpat jinam
no, ale jsem slušně vychovaná a odpovim ti na otázku…
snad v každém typu granulích jsou přidané obiloviny, až měsíčně budeš rvát do psa kolem 1800kč tak se semnou bav, pa
Aha, že zrovna ty bys věděla, kolik moji psi měsíčně projí ? No tak fajn, ale rýpavým tónem sem píšeš jedině ty, tak měj fajn večer a jdi nasypat nějaké superprémiové grancle ![]()
Granule byly jsou a vždycky budou jen náhražka přirozené čerstvé stravy. Ano, obsahují vše, kromě čerstvých potravin. To je ten největší problém. Nic instantní, sušené a konzervované nemůže nikdy v plné míře nahradit normální, čerstvou stravu. ![]()
Ale mě je celkem jedno, čím kdo krmí své zvíře. Ráda si přečtu názory ostatních. ![]()
Mě by bylo Kettynky líto,kdybych jí dávala jen granule
Bych si říkala,že jí tou jednostranou stravou nějak šidím
Vždycky si vzpomenu,jak by bylo mě,kdybych musela jíst celý život pořád jen jedno a to samý jídlo dokola ![]()
mahdalka píše:
Mě by bylo Kettynky líto,kdybych jí dávala jen granuleBych si říkala,že jí tou jednostranou stravou nějak šidím
Vždycky si vzpomenu,jak by bylo mě,kdybych musela jíst celý život pořád jen jedno a to samý jídlo dokola
Vím,jak to myslíš ale psi mají oproti lidem málo chuťových buněk, takže jednostranná dlouhodobá strava jim opravdu nevadí.
A za tenhle fakt se do mě může pustit, kdo chce
.