Vaříte svým psům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1051
26.1.12 09:27

My zatím krmíme 2:1 FirstMate a Orijen.Ale je ještě hodně malej a uvidíme časem, zda u těchto granulí zůstaneme.Moc tomu žrádlu nedá, ale nechci mu každý týden zkoušet jiné granule…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
26.1.12 19:52
Michaella27 píše:
Baslerinda píše:
Jak sis jí rozmazlila … teď se bude chyba špatně napravovat, nechávat plnou misku k dispozici celý den, to je špatně, to se nediv, že tě má takhle na háku. Takže jak říkám, dát porci, pokud jí do 15 - 20 min nesní, tak sebrat a dát druhý den, znovu se toho nedotke? Znovu sebrat a dát třetí den, vůbec se toho neboj, jak říkám, pes u plný misky neumře. A uvidíš, jak pak zbaští misku na posezení hned po podání - pak to bude správně, držím palce ;) .
Děkuji za radu :-) Tak sem to tak dneska udělala a další pokus bude zítra a třeba si to rozmyslí a začne jest…

Ještě sem se chtěla zeptat… Byla zvyklá jest 2× denně… A když jsi psala dát na 15 min a jestli nechce druhej den… To jí mám dat plnou misku, to co má dostat za celej den najednou…??? Je to maltézák, tak přece jen ten žaludek velkej nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
26.1.12 19:57

Jeden z mých psů je také malé plemeno a dostává 1× denně, na velikost psa vůbec neber ohled, ale když myslíš, že je to málo, tak nabídni např. ráno, nevezme si? Tak dej večer … To záleží na tobě.

• Citovat
  • Upravit
1346
26.1.12 20:04

No ona je tak zvyklá a myslím, že ji bude stačit už jen to, že nebude mít celý den plnou misku granulí… Tak jí dám půlku co má dostat granulí ráno a večer druhou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
26.1.12 20:16

Jinak nejsem zastáncem krmení masem za každou cenu. pokud si někdo nevěří tak nechť zůstane na granulích ale veterinářů bych se na tro neptala. Všichni do jednoho mi zatím řekli,že je nutné dávat jen granule kvůli vyváženosti a podobné kecy :-) Je to dobré loby.. Každopádně můj dvorní veterinář jehož ve všem poslchnu taktně mlčí ale podle jeho výrazu vidím,že by byl taky radši pro granule. Ale fascinuje ho , jak mají moji psíci krásné zuby a srst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11705
27.1.12 10:12

Tak my máme naštěstí buď osvícené veterináře anebo je to proto, že jsou to naši přátelé. Ti moc dobře ví, že maso granule nenahradí. Něco jiného je ovšem veterinární dieta. Ale taky samozřejmě granule prodávají. Náš vet mi dokonce nabízel, že klidně ať přijdu k nim na sono, když budu chtít vidět mimčo. No doteť nevím, jestli to myslel vážně nebo jen tak z legrace. :think: :lol: Sorry za OT. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11705
27.1.12 10:19

A jinak si myslím, že ke krmení granulemi prostě dnešní doba nahrává. Lidé nemají čas na sebe, na své děti, natož na své koníčky, prostě nasypat psovi granulky do misky je pohodlné, rychlé, neušpiní se nádobí a tak. Jde to snadno skladovat, nepotřebují mražák. A co, že pes v pěti šesti letech zemře na kolaps ledvin nebo srdce, rakovinu apod. No šak byl stejně za pár korun, tož koupíme dalšího od souseda za tisícovku… :think:

Ale nechci zase házet všechny do jednoho pytle, jsem ráda, že existují majitelé pejsků, kteří jim aspoň koupí granulky, které opravdu obsahují i to maso. Sice to stojí peníze, ale psíka nekrmí jak slepici obilím a šrotem. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
27.1.12 12:43

jak se holky stavíte k „za studena lisovanným granulím“ ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
27.1.12 15:47

Já dávám Hills a veta mi řek,že je to kvalitní krmivo.Kupuju pro seniory,ty maj malý granulky a na skoro 16 let(v květnu)má dobrou kondici i váhu.Ale jak už jsem psala výše,v poledne teplý,večer granulky nebo vejce,tvaroh,lososa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
27.1.12 20:35
crazy0 píše:
jak se holky stavíte k „za studena lisovanným granulím“ ??

Tahle studená technologie výroby by ti měla garantovat, že prakticky všechny přírodní vitamíny, minerály a ostatní bioaktivní látky zůstanou ve své původní podobě a v celém původním spektru organismu psa k disposici. Nesrovnávám s extrudovanou ( rychlejší ) metodou výroby.

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
27.1.12 20:37

Almondea - páč pes není slepice, aby dostával obilí ;) A schválně, komu názor zase nepřijde vhod :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Baslerinda
27.1.12 20:40
mahdalka píše:
Já dávám Hills a veta mi řek,že je to kvalitní krmivo.Kupuju pro seniory,ty maj malý granulky a na skoro 16 let(v květnu)má dobrou kondici i váhu.Ale jak už jsem psala výše,v poledne teplý,večer granulky nebo vejce,tvaroh,lososa…

Tak je pravda, že Hills má ,, dobré ,, některé diety ( ledvinová, jaterní, diabetická .. ) ale četla jsi vůbec jeho složení ? Vážně si myslíš, že Kettynce dopřáváš to nej ? :think:

• Citovat
  • Upravit
11705
27.1.12 21:27

Dřív žádné veterinární diety nebyly, to se psovi uvařila rýže s mrkví a hotovo, případně kuře nebo tak něco. Ještě to pamatuju. Granule byly velký boom až po revoluci. Do té doby krmili všichni masem z nuceného výseku nebo z jatek, ve družstvech se různě sháněl šrot, kupovaly se těstoviny v obchodě a tak různě. Na cvičáku jsme se stejně jako dnes zasvěceně bavili o krmení, ale řešili jsme kde sehnat jaké maso a za kolik, kolik toho ten náš Punťa sežere, jestli vařit nebo ne. Pamatujete ještě někdo? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11705
27.1.12 21:32

Jinak naši kvůli mě a mému manželovi taky úplně „zblbli“, pořídili si jezevčici na výstavy, za rok a půl druhou. ze začátku jsem jim objednávala hovězí, ale nakonec zůstali u granulí, kupovali Royal canin pro jezevčíky a teď před pár týdny objevili Platinum, to těm jejich zmlsancům jede. A taky jim vaří kuřecí maso. Dokonce si pořídili chovku a odchovali dva vrhy. Do té doby měli bezpapírového kokříka a krmili ho granulema ze supermarketu. Na stáří přišli k rozumu. Ale trvalo jim to. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
27.1.12 21:35
Almondea píše:
Dřív žádné veterinární diety nebyly, to se psovi uvařila rýže s mrkví a hotovo, případně kuře nebo tak něco. Ještě to pamatuju. Granule byly velký boom až po revoluci. Do té doby krmili všichni masem z nuceného výseku nebo z jatek, ve družstvech se různě sháněl šrot, kupovaly se těstoviny v obchodě a tak různě. Na cvičáku jsme se stejně jako dnes zasvěceně bavili o krmení, ale řešili jsme kde sehnat jaké maso a za kolik, kolik toho ten náš Punťa sežere, jestli vařit nebo ne. Pamatujete ještě někdo? :oops:

Pamatuji … dřív žádné granule nebyly a psi se krmili, přesně tak jak píšeš a to ještě ti, kteří měli to štěstí a majitelům na nich záleželo, ti, co měli smůlu dostávali šrot podobný tomu prasečímu :poblion: a nikdo neřešil složení ničeho …

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný